Zadar je nezaustavljiv: KK Split CO - KK Zadar 80-88
Piše: Roman Morović | Objavljeno 19.1.2008 u 20:51.
ZDNews.hr

Corey Brewer danas je bio fenomenalan (21 poen i 8 asistencija) (Foto: Ivan Miljković)


Split, 19. siječnja 2008.
Dvorana Gripe
18. kolo NLB lige
Gledatelja: 3000

KK Split CO - KK Zadar 80-88
(28-21 ; 17-24 ; 16-23 ; 19-20)

Suci: Siniša Herceg (CRO), Andrej Lovšin (SLO) i Andrej Jelen (SLO)

KK Split CO Sumić 5, Bilobrk, M. Delaš, Akins 10, Rudež 11, A. Delaš, Ivanov 12, Stipanović 10, Perić 14, Sobin, Garnett 18, Batina
Trener: Slobodan Subotić

KK Zadar Stallworth 23, Stipčević 9, Barać 4, Johnson 10, Prostran, Gečevski 14, Marčinković, Šarlija, Lalić, Macura 1, Štimac 6, Brewer 21
Trener: Aleksandar Petrović


Košarkaši Zadra upisali su i dvanaestu uzastopnu pobjedu u NLB ligi. Zadrani su danas na Gripama bili bolji od Splita rezultatom 80-88. U utakmici sa puno problema naročito u prvom poluvremenu, igrači trenera Ace Petrovića uspjeli su u drugom dijelu slomiti otpor domaćina i mirno privesti utakmicu kraju. Besprijekorni su danas bili Stallworth i Brewer, a u drugom poluvremenu pridružili su im se i vrlo dobri Johnson i Gečevski.

Domaći su utakmicu započeli u sastavu Akins, Rudež, Stipanović, Ivanov i Garnett, dok je Aleksandar Petrović na parket poslao petorku Brewer, Macura, Gečevski, Johnson, Stallworth.

Prva četvrtina 28-21

Utakmicu je tricom otvorio Anthony Akins, no Zadrani odmah uzvraćaju serijom 7-0 (trica Stallworth, dvice Gečevski i Brewer) za vodstvo 3-7. Splićanima kao da se svidjela zadarska serija, te i oni postižu sedam uzastopnih poena dvicom uz bacanje raspoloženog Garnetta, te dvicama Ivanova i Stipanovića za povratak u vodstvo 10-7.

Jedini raspoloženi kod Zadra u ovom razdoblju bili su Gečevski i Stallworth, no nakon dvice "zadarskog brazilca" za izjednačenje 17-17 Zadar je stao. Domaći u samo nekoliko minuta rade seriju 10-0 (Garnett 5, Akins 3 , Perić 2) i dolaze do visokih +10, 27-17.

Do kraja prve četvrtine Brewer je dvjema dvicama zadržao svoju momčad u igri na 28-21.


Kapetan proradio u završniciDruga četvrtina 17-24

Na početku druge četvrtine Stipanović pogađa dvicu ali ne i dodatno bacanje, a Zadar se tricama Stallwortha i Brewera vraća na samo tri poena zaostatka, 30-27. Nakon splitskog timeouta Brewer ubacuje i svoj jedanaesti koš, te vraća Zadar na samo "pola koša" zaostatka 30-29.

Čudna je to utakmica bila. Ponovno se Split serijom 10-2 odvaja na devet poena prednosti, 40-31, no srećom po Zadrane danas je Stallwoth bio izuzetno raspoložen, a vrlo dobro je u utakmicu ušao i Rok Stipčević. Nakon njihovih trica, te dvice Baraća Zadar se vraća u igru na -3, 42-39.

Domaći su se dvicom Sumića još jednom odvojili na +5, a prvo poluvrijeme zaključio je Rok Stipčević novom tricom i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja za 45-45.


Statistika prvog poluvremena

Prvih 20 minuta kod Zadra su obilježili Stallworth sa 14 poena (4/5 za tricu), te Brewer sa 11 i Stipčević sa 8 poena, dok su visoki igrači od kojih se danas puno očekivalo u potpunosti zakazali (Macura 1, Lalić i Štimac 0). Izvukao se samo kapetan Gečevski sa 6 poena.

Kod Splita su najraspoloženiji u prvom poluvremenu bili Garnett sa 10 poena, te Perić sa 8 i Ivanov sa 7 koševa.

Treća četvrtina 16-23

Split je bolje otvorio treću četvrtinu, te mini serijom 6-0 došao do prednosti 51-45, no srećom po Zadar budi se Juby Johnson. Zahvaljujući njegovim poenima (5), te dvici Brewera gosti se vraćaju u vodstvo na 51-52.

Ponovno je treća četvrtina bila prijelomna i ključna za Zadrane. Stallworth i Brewer danas su bili besprijekorni, a nakon prvih poena Andreja Štimca Zadar je prvi put imao +5, 55-60.

Došao je Zadar serijom 6-0 (Gečevski, Johnson, Stallworth) i do devet poena prednosti, 57-66, a nakon koševa Akinsa i Rudeža, treću četvrtinu je zaključio Todor Gečevski dvicom za 61-68.

23 poena - Shammel StallworthČetvrta četvrtina 19-20

Odlično je Zadar otvorio i posljednju četvrtinu.
Brewer i Johnson Zadru su donijeli najviših +11, 61-72, a Ivanov je tricom samo privremeno vratio Splićane u igru.

Posljednji pokušaj Splita da se vrati u utakmicu bio je 5-6 minuta prije kraja kada su Garnett i Stipanović vratili domaće na -6, 70-76, no protiv Brewera i Stallwortha danas se nije moglo.

Kada tome pridodamo i buđenje Gečevskog u završnici, te dvicu Štimca Zadar je dvije minute prije kraja imao nedostižnih +12, 70-82.

Do kraja utakmice Garnett je sa dvije trice malo uljepšao osobnu statistiku, a Stallworth s jedne i Akins s druge strane bili su uspješni sa crte slobodnih bacanja.

Konačnih 80-88 za dvanaestu uzastopnu pobjedu Zadra u regionalnoj ligi postavio je Rok Stipčević pogodivši jedno slobodno bacanje.

Statistika: Najbolji Brewer i Stallworth

Nositelji zadarske igre večeras bili su Shammel Stallworth sa 23 poena (4/6 za tricu) i 4 skoka, te neumorni Corey Brewer sa 21 poenom (9/13 za dvicu) uz osam asistencija. Vrlo dobri, naročito u drugom poluvremenu bili su kapetan Todor Gečevski sa 14 poena i pet skokova, te Juby Johnson sa 10 poena i četiri obrambena skoka. Rok Stipčević je za 10 minuta ubacio 9 poena.

Kod domaćina je dominirao Marlon Garnett sa 18 poena, a uz njega je čak pet igrača Splita ubacilo dvoznamenkasti broj koševa: Perić 14, Ivanov 12, Rudež 11 (5 skokova), te Akins i Stipanović po 10 (6 skokova).

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Zadarski šesti igrač - Tornado (Foto: tornado-zadar.hr)Na kraju, ne možemo a da ne spomenemo zadarskog šestog igrača. Tornado je i ovoga puta u Splitu bio brojan, a pjesma na Gripama nije prestajala niti minute.

Kako je nedavno rekao trener Petrović "dio kolača svakako pripada i Tornadu", kako za ovu pobjedu, tako i za sve dobre igre Zadra ove sezone. No prava poslastica tek sljedi jer u Jazine za tjedan dana stiže Partizan.

Stop pušenju u Jazinama!!!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.