Grade 1 regata, Melbourn: Marenić i Fantela završili na drugom mjestu
Piše: HRTweb sport | Objavljeno 19.1.2008 u 17:30.
ZDNews.hr

Fantela i Marenić na kraju su bili drugi u konkurenciji 80 posada Foto: 057info.hr


U australskom Melbourneu završena je prva ovogodišnja Grade 1 regata, odnosno regata prve kategorije za olimpijske klase. Hrvatski jedriličari su u tri klase natjecanje završili među prvih sedam.

Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) osvojili su drugo mjesto među 80 posada klase 470. U današnjem plovu za odličja bili su izvrsni treći. Prvo mjesto osvojili su Britanci Nick Rogers i Joe Glanfield.

Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) pobijedio je u plovu za odličja u klasi Finn i pokazao da mu forma raste. Kljaković Gašpić je na kraju osvojio sedmo mjesto u konkurenciji 69 kormilara. Prvo mjesto pripalo je Britancu Benu Ainsliju.

U plovu za odličja klase Laser Milan Vujasinović (Labud, Split) ušao je četvrti u cilj i napredovao na konačno sedmo mjesto u konkurenciji 121 natjecatelja. I u ovoj klasi pobjedu je odnio jedriličar iz Velike Britanije - Paul Goodison.

Jedriličari ostaju u Australiji

Dio hrvatskih jedriličara ostaje u Melbourneu, a dio seli u Terrigal pokraj Sydneya. U Melbournu 23. siječnja počinje Svjetsko prvenstvo klase Finn, a 24. siječnja SP klase 470. U Terrigalu će se početkom veljače održati SP klase Laser.

U Melbourne je prije dva dana stigao i Marin Mišura (Labud, Split) koji će također nastupiti na SP-u klase Finn idućeg tjedna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.