Tihomir Bujan nakon pobjede nad Kvarnerom: "Drago mi je da igrači vjeruju"
Piše: Roman Morović i Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.1.2008 u 1:08.
ZDNews.hr

Treneri Tihomir Bujan i Marko Strahinja


Nakon dramatičnog preokreta i pobjede Borika nad Kvarnerom 69-66 trener Borik Puntamike Tihomir Bujan prvo je čestitao svojim igračima na važnoj pobjedi:

"Čestitam svojim momcima na pobjedi u jednoj jako teškoj utakmici. Mi smo nakon više od mjesec dana ponovno igrali kod kuće, a prije toga su u Jazinama izgubljene tri utakmice.

Kod mojih igrača je bila prisutna jedna jako velika nervoza, pa čak i strah od igranja u Jazinama. Točno se osjetio jedan grč, neki šutevi koji su se trebali uzeti se nisu uzeli, napravile su se neke greške u samoj zavšnici i mi smo otišli u minus od pet razlike."


Bujanovim povratkom za kormilo Borika ova je momčad pronašla puno novih kvaliteta. Jedna od tih je i vjera u pobjedu bez obzira na stanje na semaforu:

"Bilo je zaista teško to stići i svaka čast mojim momcima što su uspjeli. Drago mi je da vjeruju do kraja. Vratili smo se nakon što smo u Brodu gubili 18 razlike, vratili smo se i sada i to je mi je osobito drago jer momci vjeruju i počinju igrati kao ekipa.

Naravno da tu još uvijek ima puno pogrešaka, no ovo smo apsolvirali i idemo dalje."


S druge strane trener Kvarnera Marko Strahinja čestitao je domaćinu na zasluženoj pobjedi i pohvalio rad kolege Bujana:

"Mi smo se maksimalno pripremili za ovu utakmicu, došli smo čak i dan ranije iz Rijeke jer je i nama i Boriku ovo bila izuzetno važna utakmica.

Bila je to jedna tvrda utakmica, a Borik je imao više hrabrosti, srca i pameti u završnici. Njihova pobjeda je potpuno zaslužena.

U pripremi utakmice smo se najviše pribojavali kolege Bujana kojeg izuzetno cijenim jer onaj Borik koji je gostovao u Rijeci i ovaj današnji Borik su dva različita svijeta. Ovo je borben i tvrd Borik koji zaslužuje čak i mjesto u ligi za prvaka iako mislim da će im to, kao i nama, biti jako teško ostvarivo. Želim im to od sveg srca."


Miro Dundov večeras je postigao 13 poena uz 7 skokova i 2 asistencijePonajbolji pojedinac večerašnjeg susreta bio je Miro Dundov. On je prvo dvicom otvorio pobjedničku seriji Borika 8-0 u posljednje dvije minute, a istu je i zaključio sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja:

"Bili smo u jako lošoj situaciji, gubili smo pet razlike dvije minute prije kraja i sve napade smo pokušavali riješiti izvan linije 6,25 što nije išlo. Ostalo je dovoljno vremena da se ipak vratimo u utakmicu, a ja i Žorž smo pokušali u nekoliko situacija ići pod koš. Nešto smo zabili, a nešto su nas oni faulirali što smo mi dobro iskoristili pogodivši sva slobodna bacanja."

Dundov je, kao i trener Bujan, izrazio zadovoljstvo što je Borik, nakon tri domaća poraza, konačno u Jazine vratio pobjednički duh:

"Bili smo izgubili naviku pobjeđivanja utakmica u Jazinama i to nam je bio najveći teret. Zadnje tri utakmice smo izgubili i danas smo bili pod jednim velikim pritiskom i opterećenjem jer smo morali pobijediti. Cijelu utakmicu smo odigrali u grču, nismo se mogli osloboditi ili napraviti neku seriju kojom bi utakmicu priveli kraju."

Ipak, o ligi za prvaka Dundov još ne razmišlja:

"Moramo biti sretni što smo osvojili ova dva boda i sada idemo u Osijek po novu pobjedu. Ne razmišljam o ligi za prvaka jer moramo prvo sačuvati goli život. Moramo pobijediti Osijek u idućem kolu, a onda se možda tek u posljednjih nekoliko kola možemo nadati ligi za prvaka."

Stop pušenju u Jazinama!!!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.