Srcem i borbenošću do važnih bodova: KK Borik - KK Kvarner 69-66
Piše: Roman Morović | Objavljeno 18.1.2008 u 22:46.
ZDNews.hr

Kapetan Borik Puntamike Mate Mrva u dvoboju sa bivšim igračem Zadra Vladimirom Anzulovićem

Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar, 18. siječnja 2008.
Dvorana Jazine
11. kolo A-1 lige
Gledatelja: 500

KK Borik Puntamika - KK Alkar 69-66
(18-16 ; 21-16 ; 15-21 ; 15-13)

Suci: Nikola Perlić, Dražen Štrok i Zlatko Galiot

KK Borik Puntamika: Bilić 4, Dundov 13, J.Dražović, Pavić, T. Dražović 9, Dević 4, Mrva 2, Čular 11, Jurjević 5, Žorž 13, Đugum 8, Krapić 3
Trener: Tihomir Bujan

KK Kvarner: Vukić, Anzulović 16, Matić, Čiklić 13, Čović, Juričić, Vidačak 15, Petrović 4, Mance 2, Pilepić 6, Šamanić 10, Salamun
Trener: Marko Strahinja

Košarkaši Borik Puntamike večeras su, u 11.kolu A-1 lige, ostvarili izuzetno važnu pobjedu protiv riječkog Kvarnera. Konačan rezultat 69-66 dovoljno govori o neizvjesnosti susreta, a Borik je do pobjede došao velikim preokretom u posljednje dvije minute.

Nije to bio senzacionalan preokret poput onoga u Slavonskom Brodu prije tjedan dana ali momčad koja u manje od dvije minute uspije preokrenuti vodstvo gostiju 61-66 u konačnu pobjedu od tri poena zaslužuje veliki pljesak navijača, kojeg je na kraju i dobila.

Prva četvrtina 18-16

Pred oko petstotinjak gledatelja u Jazinama Borik je utakmicu započeo sa postavom Dundov, Pavić, Dražović, Mrva i Đugum, dok su gosti iz Rijeke odgovorili s petorkom Anzulović, Vidačak, Petrović, Mance, Šamanić.

Prvih nekoliko minuta dominirali su centri, Đugum s jedne strane i Šamanić sa druge, a prvu tricu na utakmici postigao je bivši igrač Zadra Vladimir Anzulović za vodstvo Kvarnera 6-9 u 4.minuti.

S druge strane, prvu tricu za domaće postigao je Miro Dundov i Borik je prvi puta poveo sa +4, 15-11. Do kraja četvrtine Anzulović postiže novu tricu, a u igru ulazi još jedan bivši igrač Zadra i Borika Roko Čiklić. Prva dionica igre završila je vodstvom domaćina 18-16.

Ivan Čular postigao je 11 poenaDruga četvrtina 21-16

Druga četvrtina nastavlja se u istom tonu. Borik dvicama Čulara i Bilića ponovno dolazi do +4, 24-20, no utakmica još neko vrijeme ostaje u egalu ponajviše zahvaljujući Pilepiću i Čikliću.

Ipak, Puntamičani se pred kraj poluvremena, serijom 9-0 (Čular, Dević, Žorž dvice, Jurjević trica), uspijevaju odvojiti na nešto veću razliku, 37-28.

Iskusni Marko Šamanić dvjema dvicama smanjuje na -5, a Čular pogocima sa linije slobodnih bacanja zaključuje poluvrijeme na 39-32 u korist Borika.

Treća četvrtina 15-21

Treću četvrtinu tricama su otvorili Roko Čiklić i Tomislav Dražović, no uskoro, nakon još jedne Čiklićeve trice, te slobodnih bacanja Vidačaka Kvarner dolazi na svega dva poena zaostatka, 44-42.

Još jednom su se domaći, dvicama Dražovića i Đuguma, uspjeli odvojiti na +6, no riječani odgovaraju mini serijom 6-0 i vraćaju se u potpuni egal, 48-48.

Do kraja treće četvrtine lagana je prevaga i dalje na strani domaćih, no Roko Čiklić je u Jazinama bio gotovo kao domaćin, te novom tricom zaključuje četvrtinu na 54-53.

Četvrta četvrtina 15-13

Bio je to početak mini serije Kvarnera od 8-0 koju su na početku posljednje četvrtine nastavili Anzulović tricom i Vidačak dvicom za +4 gostiju, 54-58.

Borik uzvraća dvicom Mrve i tricom Žorža za povratak u vodstvo 59-58, no Kvarner je u svojim redovima imao izuzetno raspoložene Vidačaka i Anzulovića, te dvije minute prije kraja dolazi do najveće prednosti na utakmici +5, 61-66.

Puntamičani se međutim nisu predavali, borili su se za svaku loptu kao rijetko kad ove sezone u Jazinama, a to je ponajviše zasluga trenera Tihomira Bujana.

Upravo zahvaljujući velikoj angažiranosti u obrani, te prisebnosti Dundova i Žorža koji su pogodili 6 od 6 slobodnih bacanja u završnici Borik je na kraju zasluženo slavio sa 69-66.

Antonio Bilić Jazinama se predstavio
sa četiri poena i skokom
Statistika

Žorž i Dundov tako su podijelili titulu najefikasnijeg igrača kod Borika sa po 13 poena, a oboje su izvrsni bili i u skakačkom segmentu (Dundov 7, Žorž 6). Čular je upisao 11, Dražović 9, a Ante Đugum 8 poena uz 4 skoka.

Kod Kvarnera najbolji su bili povratnici u Jazine Vladimir Anzulović sa 16 poena, te Roko Čiklić sa 13 poena i 7 skokova. Vidačak je ubacio 15 poena uz 6 skokova, a Marko Šamanić gađao je dvice 5/6.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Na kraju, presudila je veća borbenost i želja za pobjedom Puntamičana kojima je ovo prva pobjeda u Jazinama nakon više od dva mjeseca.

Ovom pobjedom Borik je preskočio Kvarnera na tablici A-1 lige, te zadržao kakve takve šanse za plasman u ligu za prvaka.

Igrači trenera Tihomira Bujana sada imaju omjer 5-6, a sljede tri ključne utakmice koje će definirati ovu sezonu kluba s Puntamike.

Prvi je na redu Osijek u gostima, potom Šibenik u Jazinama, a ključna utakmica biti će ona 16. veljače u Zaboku.

Izjave aktera.

Stop pušenju u Jazinama!!!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.