Tko kroji rezultat na semaforu hrvatske košarke?
Piše: Roman Morović | Objavljeno 17.1.2008 u 23:50.
ZDNews.hr

Za razliku od slučaja prije 7 mjeseci, ovaj se uređaj danas magično stvorio "pod tornjem" Foto: latinica.hr


Peta utakmica finala doigravanja košarkaškog Prvenstva Hrvatske Cibona – Zadar. Vrijeme radnje: 16.lipnja 2007. Mjesto radnje: Zagreb, Košarkaški Centar Dražen Petrović.

Nakon četiri odigrane utakmice rezultat finala nacionalnog prvenstva između dva najveća rivala je izjednačen, 2-2. U Ciboninoj dvorani je sve spremno za veliko finale, a na licu mjesta je oko 1000 zadarskih navijača, od kojih je većina doputovala iz Zadra.

Ipak, dolazi do neočekivanog obrata. U dvorani ne radi jedan mali semafor "24 sekunde". Iako se za kvar ili, kako je kasnije objašnjeno iz zagrebačog kluba – pogrešku tehničara HRT-a, znalo nekoliko sati prije utakmice nitko nije mogao ili nije htjeo popraviti dotični uređaj ili ga eventualno zamijeniti.

Epilog je svima već poznat. Odgoda utakmice na jedan dan i poraz Zadra od 38 poena razlike dan kasnije. Nekoliko stotina zadarskih navijača moralo se tu istu večer vratiti u Zadar, te sutra ponovno krenuti put Zagreba.

Svi su se tada pitali pa zar je moguće da nitko u Zagrebu ne zna popraviti jedan obični semafor i zar je moguće da se u cijeloj "metropoli" ne može pronaći zamjenski uređaj.

Podiglo se tada nešto malo medijske prašine, no uvjerljiva Cibonina pobjeda dan kasnije je sve to polako bacila u zaborav.

12.kolo košarkaške Eurolige Cibona - Maccabi Tel Aviv. Vrijeme radnje: 17.siječnja 2008., sedam mjeseci nakon spomenutog finala. Mjesto radnje: Zagreb, Košarkaški Centar Dražen Petrović.

Za razliku od slučaja prije sedam mjeseci ovoga puta "pod tornjem" ne radi kompletan sustav semafora. Nema ni potrebe govoriti kolika je to sramota za jedinog hrvatskog predstavnika u Euroligi, a još bi veća bila odgoda utakmice.

I gle čuda, u dvorani su se odjednom stvorili svi zamjenski semafori. Onaj glavni postavljen je na zapisnički stol, a semafore "24 sekunde" zagrebački su tehničari brzinom munje montirali u kutove igrališta.

Igrači i treneri se nisu pretjerano bunili, a vrlo uzbudljiva utakmica završena je pobjedom gostujuće momčadi.

Treba li se uopće zapitati kako to da su se danas semafori stvorili u roku "odmah", a kada je gostovao Zadar kvar je bio toliko strašan da su ga morali popravljati čak tehničari iz Ljubljane.

Sve i da hoćemo taj odgovor iz Zagreba nećemo dobiti. Ova situacija izaziva samo smijeh i sažaljenje nad hrvatskom košarkom. Jer da nismo u hrvatskoj možda bi mogli pomisliti da je kvar semafora na petoj utakmici finala PH uistinu bio slučajnost, te da su zagrepčani naučili lekciju i stečeno iskustvo primijenili večeras.

No nećemo se zavaravati. Samo mali broj ljudi zna zašto se utakmica Cibona-Zadar zapravo nije odigrala 16.lipnja, već dan kasnije, a svi ostali koji to žele znati mogu samo nagađati što je u konačnici potpuno besmisleno.

Jer povijest ne možemo promijeniti. Budućnost možemo, a hoće(mo) li pokazat će vrijeme. Šteta samo što to vrijeme radi protiv hrvatske košarke.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.