Marija Mazija: "Malo nas je poremetio poraz od Agrama"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.1.2008 u 22:43.
ZDNews.hr

Marija Mazija - Trenerica ŽKK Zadar (Foto: Zadar - Mursa) Foto: Zadar Sport


Loša igra i pobjeda protiv Murse u Jazinama. Nakon toga Zadranke prekidaju niz od sedam uzastopnih pobjeda te doživljavaju 'knock out' od Agrama i poraz od 16 koševa razlike. Dan nakon utakmice razgovarali smo s trenericom ŽKK Zadar Marijom Mazijom čiji vam razgovor prenosimo u cijelosti:

Protiv Murse ste odigrale lošu utakmicu, no niz pobjeda se i dalje nastavio. Izgubile ste protiv Agrama. Kakav je vaš komentar?

- "Prekinule smo taj niz pobjeda, nažalost od ekipe protiv koje smo trebale najviše dati. Dobila nas je ekipa koja je igrala dosta borbenije i bolje od nas, dok smo mi s druge strane odigrali vrlo loše, prije svega obrambeno - sve igračice, napadački dosta konfuzno, bilo je i dosta problema te nismo dobro reagirale na tu njihovu 'rukometnu obranu', dali smo se isprovocirati nekim sudačkim odlukama i u drugoj četvrtini smo sve prokockali."

Iako je Marija Vrsaljko dala čak 26 koševa, ni to nije bilo dovoljno?

- "Pa mi smo vrlo mlada ekipa i ako ne igramo svih dvanaest cura, ako ne igramo kako obrambeno tako i napadački, mi ne možemo nikoga dobiti. Mare je dala svoj doprinos te je imala 19 skokova što je vrlo pohvalno ali je isto tako imala velikih problema u obrani jer nije zatvarala kako je trebala, a i njena igračica koju je čuvala također je dala dosta više koševa od onoga što smo očekivali. Prema tome, moramo igrati svi zajedno, i obranu i napad. Kad imamo pet raspoloživih igračica onda svakoga možemo dobiti i tu je još jedan problem, pošto su sve to mlade cure, mi nemamo nekoga dovoljno iskusnoga tko bi mogao sve to iznijeti na leđa."

Kakve su ambicije za sljedeće kolo, igrate protiv Omiša. Idete na pobjedu?

- "Naravno da idemo na pobjedu. Nas ne smije poremetiti ta jedna utakmica. Ovo što se desilo to je iza nas. Žao mi je što loše odrađujemo neke stvari, suprotno od onoga što smo se u ovoj pauzi dogovarali. Ja se nadam da ćemo i dalje nastaviti dobro trenirati, bez obzira na ovaj poraz. Omiš kod kuće igra puno bolje nego vani. Imaju dosta iskusnih igračica. Nećemo se predati, probat ćemo i mi njih ugroziti pa opet sve zakomplicirati na neki način, ali napominjem, prije svega vrlo je bitan pristup."

Imale ste dobru seriju pobjeda u nizu. Kako je na cure djelovao ovaj poraz?

- "Mislim da su sve cure od prve do zadnje bile razočarane. Ja nebih puno dramatizirala taj poraz. Ipak smo izgubili od ekipe za koju će svi potvrditi da igraju jednu vrlo dobru košarku, agresivnu, obrambeno - napadački tako da se mi nemam čega sramiti. To je ekipa koja je na prvom mijestu i godinu dana je duže od nas u prvoj ligi, imaju starije i iskusnije igračice, međutim, sigurno da nas je taj poraz malo poremetio. Očekivali smo da ćemo barem bolje reagirati igrački, međutim što je, tu je. Glavu gore, mi smo mladi i u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da odigramo što bolje."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.