Euroliga: Ukić od tragičara do junaka
Piše: Roman Morović | Objavljeno 16.1.2008 u 23:13.
ZDNews.hr

Ukić je večeras bio nezaustavljiv! Foto: euroleague.net


Odigrane su četiri utakmice 12.kola košarkaške Eurolige, a najdramatičnija je bila ona u Rimu između Lottomatice Jasmina Repeše i beogradskog Partizana.

Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Roko Ukić koji se iz junaka gotovo pretvorio u tragičara, da bi na koncu zabio odlučujući koš za pobjedu.

Rimljani su naime kontrolirali susret od samoga početka, no nisu se uspjevali odvojiti na značajniju razliku.

Partizan je to iskoristio i u posljednjoj minuti susreta došao na samo "pola koša" zaostatka, 79-78. Usljedio je prekršaj na Ukiću koji je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a u idućem napadu Dušan Kecman pogađa oba, te je nakon 40 minuta na semaforu svijetlilo 80-80.

U produžetku se nastavlja tijesna igra "koš na koš", a junakom pobjede postaje upravo Roko Ukić koji je zabio posljednju dvicu za konačnih 88-87. Nakon toga Peković se još dva puta našao u prilici da donese Partizanu pobjedu, no prvi pokušaj je promašio, a drugi mu je blokirao David Hawkins.

Kod domaćina čak su tri igrača postigla preko 20 poena. Najefikasniji je bio Ukić sa 23, a sljedili su ga Lorbek i Ray sa 22, odnosno 21 poenom. Za Partizan je 22 poena postigao Novica Veličković, 17 je dodao Peković, a 15 Kecman.

Ova pobjeda možda se pokaže ključnom za plasman u drugi krug natjecanja jer Roma sada ima omjer 5-7, a Partizan 4-8.

Bila je to jedina večerašnja utakmica skupine "C", a čak tri su odigrane u Ciboninoj skupini "B". Efes Pilsen je pobjedom nad Lietuvos Rytasom 90-84 osigurao plasman u "Top 16", a najzaslužniji za to bili su James Penn sa 21 poenom i Huston sa 20. Kod litvanaca Petravicius je postigao 22, a Hollis Price 19 koševa.

Malo iznenađenje priredio je već otpisani AJ Milano koji je na domaćem parketu sa 77-69 savladao grčki Aris. Kod pobjednika je najbolji bio Danilo Galinari sa 20 poena, a 17 je ubacio Travis Watson, dok je prvi strijelac Arisa bio Bracey Wright sa 16 koševa.

Unicaja Malaga je očekivano lako savladala francuski Le Mans, a konačni rezultat bio je 87-68 u korist domaćina. Cabezas je postigao 14 poena za domaću, a Clancy 16 i Luka Bogdanović 14 za gostujuću momčad.

Unicaja, Lietuvos Rytas, Efes Pilsen i izraelski Maccabi koji sutra gostuje u Zagrebu već su osigurali prolaz u drugi krug.

Euroliga, 12.kolo

Skupina A

Četvrtak, 17.siječnja

Žalgiris Kaunas - CSKA Moskva
Virtus Bologna - Montepaschi Siena
Tau Ceramica - Union Olimpija
Prokom Trefl - Olympiacos

Tablica!.

Skupina B

Srijeda, 16.siječnja

AJ Milano - Aris TT Bank 77-69
Efes Pilsen - Lietuvos Rytas 90-84
Unicaja Malaga - Le Mans 87-68

Četvrtak, 17.siječnja

Cibona - Maccabi Elite

Tablica!.

Skupina C

Srijeda, 16.siječnja

Lottomatica Roma - Partizan Igokea 80-80 (nakon produžetaka 88-87)


Četvrtak, 17.siječnja

Panathinaikos - Chorale Roanne
Brose Baskets Bamberg - Fenerbahce Ulker
Real Madrid - AXA Barcelona

Tablica!.

KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.