Fantela i Marenić treći na Grade 1 regati u Melbournu
Piše: Hina/HRTweb sport | Objavljeno 16.1.2008 u 18:42.
ZDNews.hr

Fantela i Marenić danas su u prvom plovu bili drugi, a u drugom su pobijedili Foto: 057info.hr/More


Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nakon tri dana natjecanja i dalje su u vrhu Grade 1 regate olimpijskih klasa Sail Melbourne.

Po vjetru snage oko 20 čvorova snage danas su održana još dva jedrenja za sve klase. Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) su izvrsno odjedrili, u prvom jedrenju su bili drugi, dok su u drugome pobijedili. Nakon šest jedrenja Fantela i Marenić su treći i u velikoj su formi tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva klase 470. Na prvom mjestu ove klase su i dalje Australci Wilmot i Page.

Na trećem mjestu u Laseru nalazi se Milan Vujasinović (Labud, Split). Zbog diskvalifikacije radi preuranjenog starta u prvom današnjem jedrenju u poretku je malo potonuo Daniel Mihelić (Galeb Kostrena), pa je trenutačno 35., a prvo mjesto u Laseru preuzeo je Australac Tom Slingsby.

Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) je 12. u klasi Finn, a na prvo mjesto se probio legendarni Britanac Ben Ainslie. U Laser Radialu Tina Mihelić (Galeb) i Gea Barbić (Vega, Pula) zauzimaju 16. i 17. mjesto. Vrh poretka Laser Radiala nakon šest jedrenja pripada Australki Sarah Blanck.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.