Aco: "Ostvaren je važan cilj, čestitke igračima, hvala navijačima"
Piše: Roman Morović | Objavljeno 15.1.2008 u 23:52.
ZDNews.hr

"Navijačima pripada dobar dio ovog kolača" - Aco Petrović Foto: Hrvoje Bajlo


Zadar je večeras uistinu demolirao Hapoel u svim segmentima igre. Podatak koji zaista rijetko viđamo u košarci je 17 zadarskih napačkih skokova naspram ukupno 17 izraelskih (samo 13 obrambenih).

Konačna valorizacija bila je 135-57 u korist domaćina, a trener Petrović posebno je istaknuo valorizaciju na poluvremenu. Zadar je nakon 20 minuta imao gotovo nevjerojatan indeks valorizacije 82.

"Čestitke igračima za ovo što smo večeras ostvarili jer smo već danas, uoči zadnjeg kola, osigurali drugu poziciju. Izuzetno sam zadovoljan s onim što smo napravili u ovih devet utakmica Uleb Cupa jer se nije lako vraćati kada tri utakmice izgubite u produžecima ili uz zadnjoj stotinki utakmice.

Mi smo se vratili, odigrali smo briljantno protiv Strasbourga i Kazana, a ova večerašnja utakmica je samo plod jednog dvoipolmjesečnog rada gdje smo uspjeli proći te teške psihološke trenutke i fenomenalno odreagirati.

Naravno, tu je neizostavna publika koja nas je u svih ovih pet domaćih utakmica zdušno bodrila i oni sasvim sigurno zaslužuju velik dio kolača. Jer ipak govorimo o jednom cilju koji je ispred mene postavljen kao jedan od prioriteta ove sezone, a to je plasman u drugi krug Uleb Cupa.

Mi smo znali za probleme koje ima Hapoel međutim na to se jednostavno nismo htjeli obazirati. Za nas je bilo važno, ne samo odigrati dobru utakmicu, nego i pokazati nešto više jer smo ostali malo dužni u drugom poluvremenu protiv Širokog.

Ne pamtim da je ijedna momčad u prvom poluvremenu imala valorizaciju 82 kao što smo to mi imali danas, to je zaista nevjerojatno. To je samo dokaz koliko smo kvalitetno i tečno igrali, a to se naročito odnosi na prvo poluvrijeme. Mislim da je sve danas bilo obojeno zadarskim bojama.

Još jednom čestitam igračima jer je ovo plod dvoipolmjesečnog rada Na kraju bi se samo prisjetio kada smo počinjali ovo natjecanje, u prvom kolu protiv Turowa se mislilo "tko su ti Poljaci", a oni su danas uvjerljivo prvi u našoj skupini."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.