Senzacionalan preokret Puntamičana u Brodu
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 12.1.2008 u 22:12.
ZDNews.hr

Fantastična posljednja četvrtina Borika, 35-9!!! Foto: ZadarSport


Košarkaši Borika priredili su iznenađenje u 10. kolu A-1 lige porazivši u Slavonskom Brodu lidera na ljestvici, momčad Svjetlosti 77:66. Ovo je drugi prvenstveni poraz Brođana, a oba su došli protiv zadarskog prvoligaša kojemu je ovo tek četvrti trijumf ove sezone.

Iznenađenje je tim veće što su Brođani na kraju treće četvrtine imali +15 (57:42), ali Puntamičani su u posljednjoj četvrtini ubacili čak 35 poena (šest trica) te dobivši dionicu 35:9 okrenuli susret.

Junak pobjede gostiju je Ante Dević koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 13 poena izludivši obranu Svjetlosti svojim prodorima, da bi zatim, u pretposljednjoj minuti, tricom donio Boriku 73:65 i osigurao pobjedu. Uz njega, po dvije trice u posljednjoj dionici ubacili su novopridošli play Antonio Bilić, te Marino Jurjević, kreiravši veliki preokret.

U posljednjih 10 minuta Brođani su ušli sa +15, da bi četvrtinu vezanim tricama otvorili Bilić i Jurjević. Ubrzo zatim uslijedila je serija Puntamičana 13-0 kojom su anulirali vodstvo Brođana, te poveli 59:61. Susret je zatim ostao u egalu sve do 36. minute kada trica Mire Dundova donosio Boriku 63:66, vodstvo koje više nisu ispuštali. Uslijedio je ubačaja Grbešića nakon kojeg Borik radi seriju 9-0 i osigurava trijumf.

Napad Brođana u posljednjih 12 minuta u potpunosti je stao. U prvih 28 minuta ubacili su 55 poena, da bi u preostalih 12 ubacili tek 11 koševa. Od toga, devet je zabio Grbešić koji je tako jedini uspjevao parirati najednom raspucanim Puntamičanima.

Naime, samo nekoliko trenutaka ranije (27. minuta) gosti su gubili 54:36, da bi u 13 minuta ubacili čak 41 poen. Zabili su tijekom tog perioda osam od svojih devet trica.

"Prvo kolo smo izgubili pa dobili osam za redom. Sad smo ponovno izgubili od Borika pa idemo opet nanizati osam pobjeda. Prvo Split, pa Dubrava" - pomalo u šali je nakon susreta rekao Grbešić koji je bio prvo ime Svjetlosti sa 20 poena iako je igrao načet bolešću, a pod visokom temperaturom 28 minuta na parketu je proveo Kristijan Preglej (15p).

Jurjević i Dević bili su najefikasniji u momčadi Borika sa po 15 poena.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.