Široki arhiviran, sve misli prema Hapoelu
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 12.1.2008 u 21:43.
ZDNews.hr

Najbolji strijelac u zadarskim redovima - Shamell Stallworth Foto: Hrvoje Bajlo


Uvodeći nas u ovu utakmicu trener Zadra Aco Petrović rekao je da on iz dna duše mrzi ovakve utakmice u kojima može samo izgubiti. Nakon današnje predstave jasno nam je i zašto.

Potaknuti jako dobrim igrama Zadra ove sezone velik dio Zadrana je večeras pohodio Jazine. Dvorana je bilo gotovo puna, a veliko osvježenje su nam pružili navijači Širokog, Škripari, uz Funcute jedini koji organizirano dolaze na gostovanja u Jazine.

Gostujući su navijači bili smješteni pri vrhu zapada i nisu radili nikakve incidente tijekom cijele utakmice. Naprotiv, čak su na kraju zajedno sa Tornadom zapjevali Thompsonovu "Lijepa li si", a svoje su gostovanje u Zadru zaključili skandiranjem imena Zadrove navijačke skupine – Tornada.

Aco Petrović je na parket za utakmicu koje se pribojavao poslao sljedeću petorku: Todor Gečevski (c), Jere Macura, Julius Johnson, Shamell Stallworth i Corey Brewer.

A trener gostiju Ivan Velić suprostavio mu je: Šimu Špralju (c), Sharifa Karima Fajarda, Tonija Dijana, Sinišu Štembergera i Franju Bubala.

Suci večerašnje utakmice bili su Milivoj Jovičić, Časlav Čukalović i Aleksandar Glišić, svi iz Srbije.

Kapetan Todor GečevskiZadar je u utakmicu ušao prilično odlučno što je rezultiralo početnim vodstvom kojeg nisu ispuštali do kraja utakmice. U redovima Zadrana tijekom prve četvrtine, ali i cijele utakmice, posebno je raspoložen bio Shamell Stallworth koji je bio izvrstan u napadu gdje je zabijao sve otvorene šuteve, ali i u obrani gdje je često pritiskao igrača kojeg čuva.

Zadru je u prvom dijelu najviše problema radio Šime Špralja, inače bivši Zadrov centar, koji se često izvlačio na otvoren šut kojeg je redovito pogađao. Na sreću Zadra Špralja je relativno brzo prikupio tri osobne pogreške, te je morao vani iz igre što je olakšalo put Zadru do pobjede. Prva je četvrtina završila vodstvom domaćih od 28–20, ponajviše zahvaljujući izvrsnoj igri Shamella Stallwortha.

Trener Zadra je u drugoj četvrtini odlučio odmoriti kapetana Gečevskog, te je u igru ušao Jure Lalić. Mladi zadarski centar koji je u posljednje vrijeme dosta kritiziran radi loše forme danas je svoju rolu odradio vrlo dobro. Za svojih šest minuta je zabio dva koša ali i iznudio tri osobne pogreške, sve tri najopasnijeg gostujućeg igrača Špralje. Zadar je nastavio sa rutiniranom igrom do poluvremena i na odmor otišao sa prednošću od 46–31.

U nastavku su gosti stisnuli i počeli igrati timsku obranu, na što umorni Zadrani s mislima na utakmici protiv Hapoela nisu najbolje reagirali. U tom su se razdoblju osjetile posljedice ozljeda oba naša playa, te je Zadar održavao prednost zahvaljujući lošoj napadačkoj igri gostiju i nekoliko otvorenih šuteva koje su pogodili.

Tornado - zadarski šesti igrač i danasU posljednju su četvrtinu ušli sa prednošću 61–52 koju su ipak uspjeli zadržati do kraja. Ali igra Zadra u posljednjoj četvrtini praktički nije postojala. Sve su se napadačke akcije svodile na dodavanje lopte dupliranom Gečevskom par metara od koša i brza prebacivanja lopte na krila odakle se Zadar poprilično ispromašivao. Na sreću napadačka igra gostiju je bila još očajnija, te je Zadar upisao još jednu pobjedu u NLB ligi i zadržao priključak sa vodećim Partizanom.

Nadajmo se da je ovo bilo samo prolazno zasićenje igrača i posljedica umora jer nas već u utorak očekuje ključna utakmica za prolaz u drugi krug ULEB kupa, doma protiv Hapoela iz Jeruzalema.

Iako je dojam većine zadarskih igrača u ovoj utakmici bio veoma blijed, uz Shamella Stallwortha sa 27 koševa i valorizacijom 27 istaknimo i 14 koševa, te 7 skokova Todora Gečevskog. U redovima gostiju su najbolji bili Zadrani Šime Špralja sa 14 koševa i Toni Dijan sa 12 koševa, 8 skokova i valorizacijom 13.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Za kraj vas pozivamo sve da dođete u utorak u 19 sati u Jazine da podržite Zadar u najvažnijoj utakmici ovog dijela sezone, protiv Hapoela iz Jeruzalema.

NLB liga, 17.kolo

Cibona - Vojvodina Srbijagas 68-78
Crvena Zvezda - Budućnost 100-100 (nakon produžetka: 115-114)
FMP - Zagreb CO 72-75
Helios Domžale - Split CO 85-91
Hemofarm - Union Olimpija 94-89
KK Zadar - Široki 76-62

Nedjelja, 13. siječnja

Partizan Igokea - Geoplin Slovan

Kompletnu statistiku pogledajte Tablica NLB lige.

FOTO GALERIJA SA PREKO PEDESET SLIKA!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.