Dolje nogomet, živjela politika
Piše: Roman Morović | Objavljeno 12.1.2008 u 18:25.
ZDNews.hr

Subota 17.10 – Dvoransko prvenstvo HNL, prijenos - to se zove LAŽ! Foto: Montaža


Koliko puta je HTV na ovaj način prevario svoje gledatelje? Dobro pitanje. Nećemo se osvrtati na slučaj finala košarkaškog prvenstva prošle godine, niti na omjer u kojem se ove, ali i prošlih godina prenose utakmice Cibone i Zadra, a da ne govorimo o "slučaju Dinamo" o kojem smo već pisali.

Nećemo se osvrtati niti na slučajeve nekih drugih važnih sportskih događaja od kojih se uvijek našlo nešto važnije u programu nacionalne televizije, a pitanje "Zašto plaćamo tv pretplatu?" već je postalo ofucano. Ovoga puta čak nije niti pitanje "Dalmacija – metropola", nego čisto pitanje zdravog razuma.

Još prije nekoliko dana je najavljeno kako će se završni turnir Dvoranskog prvenstva Prve HNL u subotu i nedjelju prenositi na drugom programu HTV-a.

Subota 17.10 – Dvoransko prvenstvo HNL, prijenos - piše u tv programu. Svakako jedno osvježenje za sportsku javnost, a posebno zadarsku jer su zadarski nogometaši fenomenalnim igrama u protekla dva dana postali, bar nakratko, top tema u hrvatskom nogometu.

I očekivalo se da će utakmica između Zadra i favoriziranog Dinama biti prava poslastica prvenstva. Sudeći po rezultatu i dojmovima iz Zagreba tako je i bilo. No u tome su mogli uživati samo sretnici u dvorani, ne i tv pretplatnici.

Zašto? Zbog politike, zbog prijenosa sjednice Hrvatskog Sabora. Sa dužnim poštovanjem prema svim političarima, saborskim zastupnicima i ostalima koji vode našu državu nema sumnje da bi MINIMALNO 70 posto gledatelja koji su subotu popodne namjeravali provesti uz televizor odabrali atraktivan mali nogomet.

Sve što je bilo danas u Saboru, bit će i sutra i preksutra, a bilo je i jučer. Osim par novih lica u našoj sabornici ništa novo, zanimljivo, a pogotovo ništa korisno za građane nismo čuli, niti ćemo čuti. Čast iznimkama i čast onim nerijetkim trenucima kada nas saborski zastupnici uspiju od srca nasmijati.

Politika je takva kakva je i mijenjati se neće sigurno. Svatko o njoj ima svoje mišljenje na koje ima potpuno pravo. No u ovom konkretnom slučaju sramotno je da jedan ovako nezanimljiv događaj zauzima sate i sate tv programa nacionalne televizije dok se nekoliko kilometara dalje igra nogomet koji bi, ako ništa drugo, unijeo malo živosti među gledatelje.

Taj isti nogomet koji je toliko uništen proteklih godina upravo od strane politike, novca, raznih kvazimenađara i ostalih tmurnih sila ovoga društva. Ovo Dvoransko prvenstvo je omogućilo ljudima da, bar na nekoliko dana, uživaju u onom pravom nogometu, u onoj prelijepoj igri u koju su se mnogi od malih nogu zaljubili, a kasnije razočarali.

U proteklih nekoliko dana mogli smo vidjeti sve one prave vrijednosti nogometa koje su već niz godina izgubljene u novcu i interesima. Tako će bez sumnje i ostati, no bilo bi pošteno kada bi se dopustilo ljudima da uživaju u nogometu bar ovih nekoliko dana.

Ne. Sabor je svakako zanimljiviji i važniji. Sabor sutra nećemo moći gledati ali ćemo sigurno uživati u vrhunskoj nogometnoj predstavi između Dinama i Međimurja na prepunom Maksimiru.

Još jednom se pokazalo kako sve u ovom društvu kroje interesi i novac, a glas javnosti ... zar to uopće postoji?

Uživajte u prijenosu Sabora.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.