Kostov i Cupać ispunili olimpijsku normu
Piše: HRTweb sport | Objavljeno 9.1.2008 u 12:21.
ZDNews.hr

Uskokova posada Kostov/Cupać na OI u Pekingu Foto: HJS


Hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać iz zadarskog Uskoka na Svjetskom prvenstvu klase 49er u australskom Sorrentu ispunili su normu za Olimpijske igre u Peking.

Zbog iznimno lošeg vremena, posljednja dva jedrenja nisu održana pa su konačni rezultati jučerašnji, što znači da su iz Srebrne skupine OI izborili Japan i Hrvatska. Pravo nastupa u Pekingu u klasi 49er ima samo 19 nacija, a Kostov i Cupać zauzeli su posljednje mjesto koje vodi na Olimpijske igre.

Pavle Kostov (20) i Petar Cupać (27) iza sebe imaju već niz zapaženih rezultata. Kostov je prije četiri godine bio europski prvak u klasi 420, a Cupać je 2000. godine bio četvrti na SP-u klase Laser Radial, nakon čega je prešao u klasu 470, u kojoj je bio osmi na SP-u 2004. i nastupio na Igrama u Ateni. Nakon toga Kostov i Cupać počeli su zajedno jedriti, najprije u 470, zatim u 49eru u kojeg su sjeli prije 15 mjeseci.

Hrvatska do sada na OI nikada nije imala predstavnika u klasi 49er, a u Pekingu će imati predstavnike u četiri klase, što je rekord jer smo dosad na OI nastupali u najviše tri klase. Hrvatska će tako imati predstavnike u klasama Laser, Finn, 470 i 49er.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.