Aco Petrović: "Ciljevi ostvareni, na redu Široki pa Hapoel"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 8.1.2008 u 22:54.
ZDNews.hr

Aleksandar Aco Petrović Foto: Hrvoje Bajlo


Nakon večerašnje utakmice 8.kola Uleb Cupa u kojoj su košarkaši Zadra uvjerljivo savladali EiffelTowers iz Den Bosha 84-65 trener Zadra Aleksandar Petrović bio je vrlo zadovoljan pobjedom i pozitivnom koš razlikom u dva susreta s Nizozemcima.

"Moja dva pomoćnika i ja na zagrijavanju smo konstatirali da ćemo imati izuzetno loše otvaranje utakmice jer već tada se vidjelo da to nije to. Prvo poluvrijeme jednostavno nismo imali dovoljno energije da odigramo jednu dobru utakmicu tako da bi ja ovu utakmicu počeo komentirati od treće četvrtine.

Tada sam stavio na teren one momke koji imaju dovoljno fizičke energije da to odigraju. Vidjeli ste da se razlika odmah dizala bez da je Zadar nešto spektakularno napravio. Nakon toga se razigrao Shammel, Juby je pogodio par trica i sve je tada bilo lakše.

Rok se vraća, a izuzetno mi je drago zbog Macure jer je pokazao da može biti izuzetno koristan u rotaciji. Najvažnije je da smo pobijedili i da za sedam dana odigramo tu utakmicu u kojoj ne trebamo loviti razliku već samo pobijediti. To bi nam bilo dovoljno da se ne obaziremo na onu zadnju utakmicu protiv Strasbourga.

Kada sam govorio o defanzivnoj tranziciji po širini mogli ste vidjeti o čemu se radi u prvom poluvremenu. Geč se dva puta preduboko zavuče u reket i onda kada Tucker primi loptu pokušava istrčati i blokirati ga, a to nije defanzivna tranzicija po širini. Napravio je dva koraka preduboko i tako smo bili kažnjeni u prvom poluvremenu sa tri trice. U drugom poluvremenu je Rok napravio veliki posao pritiskom na protivničkog playa.

Imamo određene fizičke probleme u momčadi koje tajimo. Neki već 3-4 dana samo "vegetiraju" na treninzima, no s obzirom da smo u seriji utakmica neki od njih moraju nešto odraditi i sa jednom nogom.

Prema tome u ovih sljedećih dan dva moramo točno napraviti dijagnozu tih ozljeda što pojedini igrači imaju u nadi da ćemo biti zdravi za ono što nas očekuje.

Protiv Širokog igramo utakmicu koju samo Zadar može izgubiti, a ja takve utakmice mrzim iz dna duše. Takva je utakmica bila i večeras jer je bilo jasno da Eiffel ne može ići dalje u Uleb Cupu. Takve momčadi kada dođu rasterećene, a ti nisi u stanju pripravnosti mogu ti kreirati probleme.

Nadam se da ćemo korektno odraditi Široki kako bi mogli odigrati onu pravu utakmicu za sedam dana protiv Hapoela iz Jeruzalema.


Darrell Tucker i Randy Wiel.
Trener EiffelTowersa Randy Wiel:

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro, bili smo u igri. No drugo poluvrijeme smo previše gubili lopte i oni su zabili nekoliko brzih koševa nakon naših pogrešaka.

Nakon što su napravili razliku nastavili su igrati dobro, dobro šutirati i nismo mogli zaustaviti njihove ulaze.

U posljednjoj četvrtitni pokušali smo se vratiti u igru, no mi smo naše šuteve promašili, oni su pogodili i na kraju zasluženo pobijedili."



Košarkaš EiffelTowersa i najbolji strijelac susreta Darrell Tucker:

"Utakmica je bila teška. Zadar je igrao dobro i iskoristio naše pogreške. Mi smo trenutno u krizi, moramo pronaći našu igru. Moramo samo vrijedno trenirati, popraviti neke stvari i sve će biti dobro."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.