Kostov/Cupać nadomak olimpijske norme
Piše: Hina/HRTweb sport | Objavljeno 8.1.2008 u 13:51.
ZDNews.hr

Pavle Kostov i Petar Cupać (Foto: HJS)


Dan prije završetka Svjetskog prvenstva klase 49er, koje se od 4. do 9. siječnja održava u australskom Sorrentu, a koje je kvalifikacijsko natjecanje za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, posada zadarskog Uskoka u sastavu Pavle Kostov i Petar Cupać na dobrom je putu da ispuni olimpijsku normu.

Pravo nastupa na OI u kineskom Qingdau u klasi 49er ima samo 19 nacija, a Kostov i Cupać nakon 15 jedrenja nalaze se na zadnjem mjestu koje vodi na Olimpijske igre.

U Australiji se popunjava posljednjih pet mjesta za OI. Dvije naše posade u kvalifikacijama nisu ušle u zlatnu skupinu. Tri nove nacije jesu i one su time osigurale nastup na OI. Posadama koje su se nakon kvalifikacija plasirale u srebrnu skupinu (plasman od 26. do 53. mjesta) preostala je tako borba za posljednje dvije vize za Kinu.

Nakon 15 jedrenja Kostov i Cupać su 29., drugi od nacija koje se bore za normu. Noćas je zadarska posada u tri jedrenja upisala peto, treće i 21. mjesto.

Japanska posada Ishibashi/Makino na 27. mjestu je već gotovo sigurno osigurala nastup na OI. Kostov i Cupać u zadnja dva jedrenja prvenstva trebaju obraniti svoju poziciju, a najbliže su im na 11 bodova zaostatka Nizozemci Schutte/Stavenuiter i Finci Uusi/Autti, na 32. i 33. mjestu. Prednost koju Kostov/Cupać imaju nije mala, ali u posljednja dva jedrenja ne smije se opuštati.

Goran i Ivan Ivanković (Croatia, Opatija) u utorak su imali slab dan i bili su 25., 14. i 19. Time su pali na 35. mjesto, sa 16 bodova zaostatka za Zadranima.

Ni oni nisu izgubili sve izglede za odlazak na OI, ali moralo bi se poklopiti dosta toga da u samo dva jedrenja prođu tri posade koje ih dijele od norme.

Uzbudljiva je borba i za naslov svjetskog prvaka, jer su nakon 16 jedrenja prvi Australci Outteridge/Austin, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Britanci Morrison/Rhodes i jednim bodom manje od trećeplasiranih Ukrajinaca Rodion/Leonchuk.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.