Novi peh za posadu Kostov / Cupać
Piše: Hina/HRTweb sport | Objavljeno 7.1.2008 u 18:15.
ZDNews.hr

U zadnjem jedrenju dana Kostovu i Cupaću je puknuo deblenjak pa nisu završili to jedrenje Foto: 057info.hr


Dobar dan imale su danas hrvatske posade na Svjetskom prvenstvu 49er-a u australskom Sorrentu. Prvog dana finalnih jedrenja u srebrnoj skupini naše su posade dobro svladale nestabilan vjetar i profitirale u odnosu na veći dio konkurencije koja se bori za zadnja dva mjesta koja vode na Olimpijske igre.

Odlično su danas jedrili Goran i Ivan Ivanković (Croatia Opatija). S drugim, četvrtim i desetim ulazom u srebrnoj su se skupini popeli na peto mjesto, 30. ukupno, pa trenutačno drže drugo olimpijsko mjesto među nacijama koje se bore za normu.

Na drugom mjestu srebrne skupine, a 27. ukupno, su Japanci Ishibashi i Makino, trenutačno prvi od nacija koje se bore za olimpijsku normu.

Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok Zadar) imali su dva dobra ulaza, osmi i šesti, ali dan za njih opet nije prošao bez šokantnih događanja. U zadnjem jedrenju dana bili su negdje oko petoga mjesta kada im je nenadano puknuo deblenjak, pa nisu završili to jedrenje. Kostov i Cupać su osmi u srebrnoj skupini, 33. ukupno.

Još je pet jedrenja do kraja prvenstva. Krug nacija koje su u igri za dva mjesta koja vode na Olimpijske igre se smanjio sa sedam na pet - Japan, Hrvatska, Nizozemska, Finska i Grčka, s tim da su Japan, Hrvatska i Nizozemskoj u laganoj prednosti pred Fincima i Grcima.

Do velikih promjena je došlo i u vrhu zlatne flote koja se bori za medalje. Prvo mjesto su preuzeli iskusni Španjolci Martinez i Fernandez.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.