Okupljanje nogometaša Zadra, u četvrtak put Zagreba
Piše: ZadarSport / prva-hnl | Objavljeno 7.1.2008 u 16:09.
ZDNews.hr

Zadar na otvaranju dvoranskog prvenstva igra sa Šibenikom Foto: Hrvoje Bajlo


Nogometaši Zadra okupili su se jutros na Stanovima prvi put nakon zimske stanke, te održali prvi trening uoči skorašnjeg dvoranskog prvenstva koje se održava u Zagrebu i nastavka sezone 1.HNL 23.veljače.

Odsutni su bili samo Ivan Elez i Josip Modrić, te pomoćni trener Josip Butić koji imaju virozu. Sportski direktor NK Zadar prof. Josip Bajlo pojasnio je okupljenim novinarima i igračima kako će teći pripreme za proljetni dio prvenstva:

Prof. Josip Bajlo"U četvrtak u 8,30 idemo prema Zagrebu gdje igramo tri utakmice na dvoranskom prvenstvu, a ako se plasiramo među prva tri u skupini idemo u završnicu.

Nakon toga se vraćamo u Zadar i počinju bazične pripreme do kraja mjeseca tokom kojih ćemo sigurno odigrati tri do četiri prijateljske utakmice, ovisi o protivnicima koji budu na ovom području. Za sada je sigurna jedino utakmica protiv Primorca iz Biograda 18. ili 19. siječnja.

Krajem mjeseca odlazimo prema Istri gdje ćemo biti osam dana i odigrati četiri kvalitetne utakmice. Potom se vraćamo u Zadar i 23.2. počinje proljetni dio prvenstva.

Prije početka još ćemo jednu kontrolnu utakmicu odigrati izvan Zadra, a onu posljednju, sedam dana uoči početka prvenstva odigrat ćemo u Zadru."


Prof. Bajlo na kraju se obratio igračima istaknuvši kako je vrlo važno zadržati trenutnu petu poziciju radi lakšeg ždrijeba u posljednjih jedanaest kola:

Dalibor Zebić"Svake pripreme su izuzetno teške i morate se dobro pripremiti, a kad ste dobro pripremljeni onda možete planirati formu i polučiti rezultat koji se od vas očekuje.

Nemojte biti u zabludi jer je ova naša trenutna pozicija jako interesantna ali može postati problematična ukoliko se dobro ne pripremimo.

Jer ako u prve tri utakmice, koje su izuzetno teške (Belupo, Varteks i Rijeka), ne polučimo rezultat i ne izborimo poziciju koju svi priželjkujemo, a to je peto ili šesto mjesto možemo imati problema u nastavku.

Plasman u gornjem dijelu tablice nakon 22 kola donosi nam puno povoljniji ždrijeb i jednu utakmicu više na Stanovima.

Zato vas još jednom molim da se dobro pripremite i neka vas Bog sačuva od ozljeda, te da polučite onaj rezultat koji svi mi priželjkujemo."


Nogometaši su se nakon prozivke prebacili na pomoćno igralište.
Kratku poruku uoči prvog treninga imao je i trener Zebić:

"Iskoristit ćemo ovaj tjedan i dvoransko prvenstvo kao mali uvod u pripreme. Nema potrebe za nekim jačim treninzima, a ovo će dobro doći onima koji su malo manje trenirali tokom Božičnih blagdana da se vrate u ritam i da od ponedjeljka krenemo s normalnim pripremama.

Napravit ćemo još selekciju među juniorima i vidjet ćemo tko će s nama ostati na pripremama. Imamo novog kondicionog trenera (Šime Tomašević op.a.), bit će puno posla, spremite se za rad"
- zaključio je Zebić.


Na drugom kvalifikacijskom turniru dvoranskog prvenstva Zadar je u skupini sa Šibenikom, Hajdukom, Osijekom, Slaven Belupom i Rijekom. Evo i rasporeda utakmica:

Četvrtak, 10.1.2008.

1.kolo ZADAR - ŠIBENIK 17.35
2.kolo HAJDUK - ZADAR 18.45
3.kolo ZADAR - OSIJEK 20.30

Petak, 11.1.2008.

4.kolo ZADAR - SLAVEN BELUPO 17.40
5.kolo RIJEKA - ZADAR 20.00

U subotu, prvog dana finalnog turnira program će započeti u 16.00 sati, te će se do 21.00 sat odigrati preostalih devet utakmica.

Četiri najbolje momčadi s polufinalnim utakmicama u nedjelju započeti će u 17.00 sati, te će nakon eksibicijske utakmice za publiku poraženi igrati za treće mjesto, a pobjednici polufinalnih utakmica za naslov pobjednika 3. Dvoranskog prvenstva.

Tri prvoplasirane momčadi osvajaju pehare i po 25 medalja, te novčane nagrade (200 000,00 kuna za 1. mjesto, 100 000,00 za 2. te 50 000,00 za 3. mjesto) dok će najbolji igrač, najbolji strijelac, najbolji vratar, te najbolji sudački par biti nagrađeni prigodnim pokalima i nagradama generalnog sponzora T-Coma.

Garniturama sportske opreme biti će nagrađene i četvrto-plasirana momčad kao i fair-play momčad prvenstva

Osvoji li NK Zagreb i po treći put za redom prvo mjesto, dobiti će dodatnu novčanu nagradu od 100 000 kuna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.