Aco Petrović uoči sutrašnje utakmice protiv Eiffel Towersa
Ključ pobjede defanzivna tranzicija po širini
Piše: ZadarSport | Objavljeno 7.1.2008 u 14:58.
ZDNews.hr

Jason Wells bio je najbolji igrač utakmice u Den Boshu sa 21 poenom Foto: ANP

























Jutros je u Jazinama održana press konferencija na kojoj je trener KK Zadar Aleksandar Petrović najavio sutrašnju utakmicu 8.kola skupine "I" Uleb Cupa protiv nizozemskog Eiffel Towersa.

Na početku, Aco se osvrnuo na drugačiji profil ove utakmice u odnosu na sve prethodne jer je sutra Zadru pobjeda imperativ.

"Pred nama je tjedan u kojem igramo tri domaće utakmice, a sasvim je logično da se ovog trenutka prebacujemo na Uleb Cup iz jednostavnog razloga što po prvi put ove sezone igramo utakmice drugačijeg psihološkog profila nego što su bile sve dosadašnje.

Naime, u dosadašnje 23 utakmice smo uvijek, nakon pobjede ili poraza, mogli razmišljati "sutra je novi dan, nova utakmica". Ove utakmice koje su pred nama jednostavno moramo dobiti ako želimo ići dalje u Uleb Cupu, a to je naš cilj.

Prva je na rasporedu već sutra protiv Eiffel Towersa, momčadi koja je za sada jedina sigurna da ne može proći dalje, međutim njihov način igre je specifičan što smo vidjeli i u prvoj utakmici."


Petrović je objasnio drugačiji stil igre "nizozemske" momčadi i taktiku kako protiv toga igrati:

"Trener im je amerikanac i imaju klasično obilježje američke "run and gun" košarke u kojoj je poprilično zapostavljena obrana na uštrb što je više moguće otvorenih šuteva.

Nama je prvi i osnovni zadatak defanzivna tranzicija po širini jer na toj prvoj utakmici jednostavno nismo mogli parirati njihovom trku. Primili smo previše otvorenih šuteva baš u tim dotrčavanjima.

To je momčad, barem u onom rosteru u kojem su igrali prvu utakmicu, u kojoj svih pet igrača na terenu šutiraju trice, a mi se od toga nismo mogli 40 minuta kontinuirano braniti.

Iako smo napadački odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu sa preko 60% ukupnog šuta, mi niti u jednom trenutku nismo bili u utakmici.

Defanzivna tranzicija po širini znači da kad se vraćamo u obranu moramo u prvih 4-5 sekundi loviti njihove igrače bez obzira gdje se oni nalazili, bez obzira da li je to na osam, devet ili deset metara i bez obzira jesu li to vanjski ili unutarnji igrači."


U momčadi Eiffel Towersa došlo je i do određenih igračkih promjena u odnosu na prvu utakmicu sa Zadrom:

"Jedan od igrača koji nas je u samom početku utakmice unakazio bio je Jason Wells i na njega moramo posebno obratiti pažnju.

To je profil momčadi koje tijekom sezone rade biznis što znači da igrači koji zadovolje i od kojih se može napraviti određeni profit odlaze, a dolaze drugi i jednostavno rotiraju momčad.

U odnosu na prvu utakmicu nema Brandona Kurtza i Younga, dvojice igrača koji su bili vrlo važni faktori te momčadi."


Osim pobjede važna je i koš razlika.

"Međutim, kada sutra izađemo na teren nas ne zanima njihov roster niti išta drugo već samo pobjeda. Također, u slučaju pobjede bilo bi dobro kada bi još jednom potvrdili kvalitetnu koš razliku koju imamo ovoga trenutka.

Tako ćemo izbjeći moguće iznenađujuće rezultate u zadnjim kolima u drugim grupama kada svi jurišaju na što bolju koš razliku ne bi li se na taj način plasirali u drugi krug.

Moramo razmišljati o svemu na vrijeme i nadam se da ćemo tu sutrašnju utakmicu odraditi na najbolji mogući način."


Sutra u 19 sati svi u Jazine.

"Danas imamo dva treninga, sutra ujutrno sastanak i još jedan šuterski trening, a navečer u 19 sati je utakmica. U momčad se uvukla neka viroza međutim dobra je stvar što je bez temperature tako da se mogu podnijeti ti napori."

Uleb Cup, skupina "I", 8.kolo

Utorak, 8.siječnja 2008.

Unics Kazan - Hapoel Jerusalem (17,00)
KK Zadar - EiffelTowers (19,00)
Strasbourg - PGE Turow (20,30)

Tablica

1. Turów Zgorzelec........6-1 (55)
2. Hapoel Jerusalem......4-3 (30)
3. KK Zadar..................3-4 (33)
4. Unics Kazan.............3-4 (1)
5. Strasbourg................3-4 (-58)
6. EiffelTowers..............2-5(-61)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.