Kostov/Cupać u srebrnoj skupini
Piše: HRTweb sport | Objavljeno 6.1.2008 u 18:17.
ZDNews.hr

Uskokova posada Kostov/Cupać još je uvijek u igri za Olimpijske Igre Foto: 057info.hr


Još su tri dana Svjetskog prvenstva klase 49er u australskom Sorrentu pred nama, a hrvatske posade nisu uspjele u zadnja tri jedrenja izboriti nastup u zlatnoj skupini.

Međutim, još nije sve izgubljeno u pogledu ostvarivanja kvalifikacijske norme za Olimpijske igre. Naime, za posljednja dva mjesta koja vode u Kinu borit će se u srebrnoj skupini.

Po jakom vjetru snage oko 24 čvora odjedrena su noćas po hrvatskom vremenu zadnja tri jedrenja kvalifikacija. Nakon devet jedrenja Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok Zadar) su 33., a Goran i Ivan Ivanković (Croatia Opatija) 35.

Kostov i Cupać obranili su se na prosvjedu i nisu bili diskvalificirani u šestome jedrenju. Kako zasad stvari stoje, za zadnja dva mjesta za Olimpijske igre nadmetat će se sedam nacija.

Uz Hrvatsku, u igri su Finska, Irska, Japan, Grčka, Nizozemska i Djevičanski otoci. U finalu je predviđeno još osam jedrenja.

Nakon kvalifikacija, plasman na Olimpijske igre osigurali su Brazil, Norveška i Švedska. Na prvom mjestu su i dalje Australci Outteridge i Austin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.