Subota 19.00, dvorana Kodeljevo: Union Olimpija - Zadar:
Zadrani u Ljubljanu zdravi i spremni
Piše: R. Morović i H.Bajlo | Objavljeno 4.1.2008 u 14:09.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: H. Bajlo


Na prvoj press konferenciji u 2008. godini trener košarkaša Zadra Aleksandar Petrović zaželio je svima sve najbolje, te najavio sutrašnju utakmicu 16.kola NLB lige protiv Union Olimpije. Na samom početku istaknuo je kako se utakmica ne igra u dvorani Tivoli, već u dvorani Kodeljevo koja je inače domaći teren Geoplin Slovana.

"Svima sve najbolje u novoj godini. Sutrašnju utakmicu s Olimpijom ne igramo u Tivoliju nego na Kodeljevu s obzirom da je dvorana Tivoli zauzeta.

Danas na put odlazimo nešto ranije nego inače da bi se igrači još malo odmorili prije večernjeg treninga u 20 sati. Taj nam je trening, u našem programu kojeg smo provodili u protekla 3-4 mjeseca, izuzetno bitan. Radimo jednu dobru tonifikaciju, tipičnu za dan prije utakmice ali igrače atletski probudimo nakon puta i to se do sada pokazalo kao izuzetno pozitivno rješenje na svim ovim posljednjim gostovanjima."


Upitan nastup Gorana Dragiča

"Njihov najbolji igrač po valorizaciji nije igrao prije dva dana protiv CSKA u Moskvi i sada ostaje glavno pitanje hoće li Goran Dragič igrati ili ne. Nije ga bilo niti sekunde na toj utakmici i to je jedno od glavnih pitanja koje će se provlačiti do početka utakmice.

Njegov izostanak ili prisutstvo na utakmici dramatično mijenja petorku Union Olimpije. S njim je to jedna rastrčana, agresivna momčad gdje često igraju dvojica playeva zajedno, dakle Dragič i Bailey.

U ovoj posljednjoj utakmici me prilično iznenadilo to što su krenuli sa četiri visoka igrača, a Dončić koji je proteklih sezona igrao na poziciji "četvorke", protiv CSKA je odigrao 37 minuta na vanjskim pozicijama 2 i 3.

Nije baš čest slučaj da tako visoka petorka kroči na teren. Igraju sa Baileyem na playu, imaju Dončića i Hukića na pozicijama 2 i 3, Milić zauzima poziciju na "četvorki", a na "petici" se mijenjaju Zupan, Booker i u zadnje vrijeme Rizvić."


Osam utakmica u 25 dana

"Svi smo očekivali ovu dvotjednu pauzu da se malo odmorimo, međutim sasvim je sigurno da smo mi jedna od rijetkih momčadi kojoj, gledajući isključivo sa natjecateljskog aspekta, ta pauza nije dobro legla.

Jer kad pobijedite u devet uzastopnih utakmica, kada od posljednjih 12 dobijete 11 logično je da sa malo strepnje očekujete ono što sljedi.

Ovaj niz od osam utakmica u 25 dana počinje sutrašnjom utakmicom protiv Olimpije tako da ja ovoga trenutka stalno govorim igračima da moramo ponovno uključiti motore, ponovno početi proizvoditi onu igru koja nam je donijela toliko dobrih rezultata u posljednja dva i pol mjeseca.

To je početak jedne dugačke serije utakmica u kojoj svaka naravno neće biti podjednako teška ali je svaka od tih osam utakmica, uključujući onu zadnju sa Šibenikom koja donosi plasman na Final four Kupa, izuzetno bitna."


"Zadovoljan sam treninzima, nema ozljeda"

"Bez obzira što je rezultatski jako teško predvidjeti što će se dogoditi sutra na utakmici, upravo zbog ove pauze, moram reći da sam gotovo u potpunosti zadovoljan s onim što sam viđao na treninzima. Kompletna momčad je na okupu, nema apsolutno nikakvih ozljeda.

Rok se vratio iako je logično da nakon mjesec dana izostanka ne može biti onaj Rok koji nam je davao agresivnost pogotovo kad smo igrali sa dva playa. Međutim mislim da će se on polako, tijekom vremena, vratiti u onu svoju rotaciju i minutažu koju je imao prije pauze.

Od njega sada ne tražim neke specijalne napadačke performase nego da nam da onaj pritisak na loptu i agresivnost, te da se polako i strpljivo vraća u formu.

Što se tiče ostalih svi su u trenažnom procesu, nitko nije propustio niti jedan trening. Moram priznati da je Zadar imao poprilično sreće što sam ja bio trener na obje "All Stars" utakmice tako da sam malo čuvao one najpotrošenije igrače, a tu prije svega mislim na Coreya.

Kod Macure je očigledno bila nekakva muskularna bol ili nekakvi interkostalni živci. Nije pronađeno ništa sporno i on je nakon toga odradio sve treninge.

Iz Ljubljane se vraćamo odmah nakon utakmice da se što bolje odmorimo jer nas u utorak očekuje jedna iznimno natjecateljski zahtjevna utakmica koju moramo pobijediti."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.