Senkić i dalje u konkurenciji za medalju
Piše: 057info.hr | Objavljeno 3.1.2008 u 1:54.
ZDNews.hr

U ženskoj konkurenciji Matea Senkić je zbog diskvalifikacije pala s prvog na peto mjesto, međutim nije ispala iz kruga potencijalnih osvajača medalja Foto: 057info.hr


HERMANUS - Po slabom vjetru jučer je na SP Lasera 4.7 odjedreno jedno jedrenje, koje je rezultiralo sa čak 19 diskvalifikacija radi preuranjenog starta piše portal 057info.hr.

Rezultati su se sinoć rješavali do kasno u noć. Među diskvalificiranima je bilo i četvero hrvatskih natjecatelja - Matea Senkić (Uskok, Zadar), Marko Pereša (Uljanik Plovidba, Pula), Ivan Kelečić (Opatija), Antea Kordić (Split).

Nakon četiri dana natjecanja u igri za svjetske medalje je čak petero hrvatskih jedriličara. Jučer su odlično odjedrili Luciano Hlanuda (Opatija) i Filip Matika (Vega, Pula). Luciano je bio treći, a Filip četvrti. Nakon sedam jedrenja u ukupnom poretku među 115 natjecatelja Matika je šesti, a Hlanuda deseti, obojica još s izgledima da se ubace u sam vrh.

U ženskoj konkurenciji Matea Senkić je zbog diskvalifikacije pala s prvog na peto mjesto, međutim nije ispala iz kruga potencijalnih osvajača medalja. Među djevojkama vodstvo je preuzela Poljakinja Ewa Makowska, druga je Lina Stock (Opatija), a treća Tajana Ganić (Vega). Dakle, imena se u vrhu mijenjaju, međutim čak tri hrvatske juniorke konkuriraju za medalje! U ukupnom poretku Stock je 43., Ganić 47., Senkić 55.

Plasman ostalih hrvatskih predstavnika: 33. Kelečić, 48. Pereša, 73. Kordić. Na prvom mjestu i dalje stabilno Slovenac Andraž Gulić. Danas završavaju kvalifikacije. Nakon današnjeg jedrenja flota će se podijeliti na zlatnu i srebrnu skupinu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.