Sportaši godine u izboru Zadarskog Regionala (19 zadarskih novinara)
Piše: Zadarski Regional / Zadarsport | Objavljeno 2.1.2008 u 20:55.
ZDNews.hr

Dragan Župan - Najbolji sportaš u 2007. Foto: H. Bajlo


Devetnaest zadarskih sportskih novinara iz svih lokalnih redakcija u organizaciji je Zadarskog Regionala biralo najbolje sportaše i sportske kolektive zadarske županije u protekloj godini.

Izbor sportskih novinara trebao bi biti prilično mjeordavan, ipak su sportski novinari ti koji prate sport 365 dana u godini, uz to prate sve sportove i sportaše, od najzastupljenijih do onih manje popularnih, ali ne i manje važnih i kvalitetnih.

U konkurenciju su ulazili samo sportaši koji nastupaju za zadarske klubove, znači samo oni koji predstavljaju Zadar. U izboru zato nisu bili svi dobri zadarski sportaši koji nastupaju za klubove izvan Zadra od Luke Modrića, preko Marka Popovića do Roka Sikirića.

Novinari koji su birali najbolje, njih 19, ne predstavljaju kompletan broj zadarskih sportskih novinara. U krug onih koji biraju ušli su oni koji, po subjektivnom mišljenju regionalovog dvojca Marić/Sinovčić, prate najveći broj sportskih događaja i prate najveći broj klubova i sportaša.

Titula najboljeg sportaša u 2007. godini pripala je nogometašu Zadra Draganu Županu, najbolje sportašice košarkašici Zadra Mariji Vrsaljko, najbolje momčadi kuglačima Zadra, a najbolje ekipe ŽKK Zadar.

Za nadu godine zadarski su sportski novinari, između mnoštva talentiranih sportaša, izabrali mladog košarkaša Zadra Tonija Prostrana.

Evo i kompletnih rezultata glasovanja:

Sportaš godine

Dragan Župan (nogomet) 7
Stipe Žunić (atletika) 4
Ante Verunica (kick boxing), Dino Pervan (atletika) i Danil Domdjoni (karate) 2
Danijel Subašić (nogomet) i Luka Ukalović (kuglanje) 1

Sportašica godine

Marija Vrsaljko (košarka) 12
Jana Mijailović (alpinizam) 7
Ana Smolić (taekwondo)

Momčad godine

Kuglački klub Zadar 10
NK Zadar i Fantela / Marenić 4
Košarkaški kub Zadar 1

Ekipa godine

ŽKK Zadar 18
ŽOK Zadar 1

Nada godine

Toni Prostran (košarka) 12
Bernarda Pera (tenis) 4
Stipe Filipi (biciklizam) 2
Saša Martinović (šah) 1


Evo i kako su za Zadarsport ova priznanja komentirali oni najbolji.

Nogometaš Zadra Dragan Župan:

"Presretan sam što sam upravo ja izabran za sportaša godine. Ovo je veliko priznanje i to upravo zato jer ste me izabrali vi novinari koji svakodnevno pratite sport. Stvarno nema riječi koje mogu opisati to što osjećam. Truditi ću se biti još bolji jer se uvijek može bolje. Još jednom, hvala vam svima na ovom velikom priznanju.

Što se tiče transfera i ostalih stvari, bilo je nekih ponuda, no ja sam ipak odlučio ostati u Zadru. Tu osjećam dobro i zadovoljan sam uvjetima koje mi klub pruža."

O eventualnom odlasku Terkeša Župan kaže:

"Ja bi svakako radi njega i njegovog napretka volio da on ode, no s druge strane, radi ekipe u Zadru, volio bih da ostane. Čujemo se svaki dan, 24 sata na dan smo u kontaktu i ono što mogu reći je da se još nezna odlazi li Terki ili ostaje.

Mislim da nam se, ako Terkeš ostane, otvaraju veće mogućnosti u daljnem natjecanju jer je bez njega to ipak drugačija ekipa. Ja se nadam da će klub dovesti još nekoliko dobrih pojačanja i onda se stvarno možemo nadati dobrom rezultatu u daljnjem dijelu prvenstva."


Predsjednik Kuglačkog kluba Zadar Ivan Lulić:

"Mislim da je rezultat rekao sve. Bitno je ne popustiti i boriti se i dalje. U tri navrata smo bili najbolji. Imamo titulu prvaka koju pod svaku cijenu moramo obraniti, a ono čemu se nadamo u novoj sezoni je napad na novu titulu u svjetskom kupu. Još jednom zahvala svima vama koji ste nas još jednom izabrali za najbolju mušku momčad godine."


Trenerica ŽKK Zadar Marija Mazija

Marija Mazija"Stvarno je velika čast svim košarkašicama ali i meni kao trenerici to što smo izabrani za najbolju žensku ekipu godine. Posebno nam je drago što ste nas izabrali vi novinari koji svakodnevno pratite sport u Zadru. Naš cilj je da dobro odigramo drugi dio prvenstva i da igramo u ligi za prvaka. Još jednom hvala svima."


Košarkaš Zadra i nada godine Toni Prostran:

Toni Prostran"Stvarno nemam riječi kojima bi opisao radost. Presretan sam i velika mi je čast nastupati za KK Zadar. Nadam se da ću još kvalitetnije trenirati i samim time konkurirati za prvu momčad. Zahvaljujem se svim novinarima koji su me izabrali između toliko mladih talenata i nada. Svi oni koji se trude su također zaslužili ovu titulu. Hvala svima."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.