Odlična godina za zadarski sport, neka 2008. bude još bolja
Piše: ZadarSport | Objavljeno 31.12.2007 u 23:11.
ZDNews.hr

Gosti emisije Zakucavanje jučer su bili predstavnici svih sportskih klubova u gradu Zadru Foto: VOX


Posljednjeg dana 2007. godine u emisiji "Zakucavanje" na televiziji VOX, voditelji Slavica Vulin i Igor Jelenić ugostili su predstavnike svih sportskih klubova u gradu Zadru koji su gledateljima u nekoliko minuta prezentirali njihov rad u protekloj godini, te planove za novu, 2008. godinu.

Reprizu emisije "Zakucavanje" možete pogledati sutra u 15 sati na televiziji VOX, a mi izdvajamo kratki rezime protekle godine i najavu sljedeće dvojice kolumnista Zadarsporta, prof. Josipa Bajla, spotskog direktora NK Zadar, te Giuseppea Giergie, sportskog direktora KK Zadar.

Prof. Bajlo izuzetno je zadovoljan postignutim rezultatima u 2007. godini, naročito zbog ulaska NK Zadar u 1.HNL:

"Ova godina sigurno može biti uzorni primjer za daljnji rad. Znamo da smo prošle godine bili drugoligaši, te smo izborili status prvoligaša kroz dodatne kvalifikacije. Odigrali smo dvije briljantne utakmice protiv Pule, jednu u Zadru koju smo dobili sa 3-0, a drugu u Puli gdje smo slavili sa 3-2. Status prvoligaša smo izborili zahvaljujući jako dobroj selekciji koju smo uspjeli napraviti kroz drugu ligu.

S obzirom da je prvenstvo brzo počelo zbog reprezentativnih obaveza igrači nisu imali adekvatan odmor da se oporave od svih napora koje su imali. Unatoč tome smo tijekom prvog dijela prvenstva bili hit sezone. Polučili smo dobre rezultate, jedno vrijeme smo bili čak i drugi, odmah iza Dinama, a sada smo na petom mjestu.

Moram naglasiti da smo i kroz ovaj jesenski dio prvenstva dali nekoliko reprezentativaca do 21 godine što znači da dobro radimo, a isto tako dobro radi i naša škola nogometa. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovako kako smo počeli, a moram naglasiti da se u ovom trenutku niti jedan klub ne može pohvaliti da u prvoj postavi ima od osam do devet domaćih igrača."


Ipak, iduće godine Zadar se mora suočiti sa problemom infrastrukture. Ukoliko se Stanovi ne urede u zadanom roku Zadrani će svoje domaće utakmice morati igrati ili u Splitu ili u Šibeniku:

"Ako iduće godine ne steknemo uvjete koje nam je Uefa postavila vezane za infrastrukturu, bez obzira na status prvoligaša mi nećemo moći igrati domaće utakmice u Zadru, te bi u tom slučaju igrali ili u Šibeniku ili u Splitu. Nadam se da će gradski oci imati razumijevanja jer je projekt već pri kraju, te da ćemo zadovoljiti sve potrebne uvjete."

Giergia: "50 godina kontinuiranog igranja Zadra u prvoj ligi"

Protekla godina za košarkašku klub Zadar bila je vrlo uspješna, kruna svega je veliki niz pobjeda i drugo mjesto NLB lige koje u ovom trenutku ima momčad iz Jazina.

Sportski direktor kluba Giuseppe Giergia istaknuo je treći uzastopni naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, te nesretno izgubljeno finale prvenstva Hrvatske od Cibone:

"Košarkaški klub Zadar je oduvijek imao visoke ciljeve, a ove 2007. godine imamo kontinuitet od 50 godina igranja u prvoj ligi. Puno toga smo napravili u svim košarkaškim uzrastima, od kadeta i juniora pa do seniora s kojima smo treću godinu za redom pobjednici Kupa Krešimira Ćosića.

Igrali smo i finale prvenstva Hrvatske sa Cibonom, a to su utakmice u kojima se nikad ne zna tko će pobijediti. Mislim da su bile interesantne i spektakularne, neke su bile više, a neke manje gledljive, no ako sve zajedno zbrojimo možemo biti zadovoljni s onim što je Zadar postigao."


Nakon lošeg otvaranja nove sezone Zadar je zaigrao sjajno, te sada drži drugu poziciju u NLB ligi, a vrlo je blizu plasmana u drugi krug ULEB kupa:

"U ovom trenutku u NLB ligi držimo drugo mjesto, igramo dosta dobro i kvalitetno, te jedini na pravi način prezentiramo našu zemlju. U Uleb kupu igramo također dobro iako smo neke utakmice izgubili dosta nesretno. Imamo sve mogućnosti da se plasiramo u drugi krug. Nadam se da ćemo i u Uleb kupu napraviti dobar rezultat jer je to vrlo važno kako bi sakupili bodove potrebne za plasman u Euroligu.

Iduće godine bi trebala biti dovršena i nova dvorana, te ćemo sve utakmice igrati na Višnjiku. Na kraju želim svim sportašima grada Zadra i gledateljima Vox-a sretnu i berićetnu Novu 2008. godinu."


Prva godina Zadarsporta

Na kraju, moramo se i osvrnuti i na našu 2007. godinu. Portal Zadarsport.com nastao je sredinom petog mjeseca ove godine bez velikih najava, iz jedne sobe i s jednog prijenosnog računala.

Kako je vrijeme odmicalo portal se razvijao, a nove ideje i mogućnosti javljale su se svakoga dana, da bi danas, nakon nešto više od pola godine, postali sredstvo informiranja svih sportskih zaljubljenika u gradu Zadru.

U novoj, 2008. godini možemo samo obećati da ćemo se truditi još više kako bi našim čitateljima prenijeli sve informacije o sportu na našem području, a i šire. Sportove koji su dosad bili u prvom planu pratit ćemo još kvalitetnije, a one manje medijski eksponirane pokušat ćemo predstaviti na najbolji mogući način.

U 2008. godini želimo Vam puno zdravlja, uspjeha i sreće!!!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.