Sjever preokretom do pobjede
Piše: M. Lordanić | Objavljeno 31.12.2007 u 9:23.
ZDNews.hr

Pankracije Barać Foto: Sportnet.hr


U Pazinu je pretposljednjeg dana 2007. godine održan 15. po redu hrvatski All-Star. Na revijalnom susretu su snage odmjerile momčadi Sjevera i Juga, a u poluvremenu se održalo natjecanje u šutiranju trica i zakucavanju. Također smo u pauzama imali prilike vidjeti atraktivne izvedbe slovenskih Žabaca i Zmajčica.

Momčad Sjevera je prvotno trebao voditi Joke Vranković, ali kako je on u međuvremenu dobio otkaz, ekipu je preuzeo Danijel Jusup, koji je također danas smijenjen sa svoje pozicije. Bio je to prilično čudan susret u kojem je Jug uspio prosuti gotovo sigurnu pobjedu.

Izabranici Ace Petrovića su vodili od samog početka sve do dvije minute prije kraja, ali momčad Sjevera se nije predavala i velikim preokretom u posljednjoj četvrtini je uzela pobjedu. Jug je od početka više želio pobjedu, iako se na igračima obje ekipe vidjelo da glavom nisu u susretu, što se očitavalo u velikom broju pogrešaka i izgubljenih lopti.

Vodstvom 6:0 je Jug otvorio utakmicu i čvrsto ga je držao kroz veći dio utakmice. Najraspoloženiji za igru je bio Damjan Rudež koji je oduševljavao punu dvoranu Klasične gimnazije svojim potezima. Rođeni Pazinjani Grbešić i Barać su također bili inspirirani i atrakcijama su mamili domaću publiku na uzdahe.

U poluvremenu su održana natjecanja u šutiranju trica te u zakucavanju. Najboljim tricašem je proglašen igrač Svjetlosti, Krunoslav Rimac koji je pogodio 9 od 15 šuteva i tako zaradio 11 bodova. Iza sebe je ostavio Zadranina Stallwortha od kojeg je bio bolji za samo jedan bod, te Ayusa, Vladovića i lokalnog natjecatelja Dina Fonovića.

Jugovo vodstvo se kroz utakmicu povećavalo i tako je na poluvremenu stajalo 65:58 za momčad Ace Petrovića, a u 28. minuti je bilo velikih +17. Međutim, Jug to nije znao sačuvati, te je u narednih 10 minuta (posljednja četvrtina je skraćena za dvije minute) prosuo veliko vodstvo i na kraju izgubio 125:117.

MVP susreta je Pankracije Barać koji je igrao s posebnim žarom pred "svojom" publikom. Najatraktivniji igrač je Damjan Rudež koji je gledateljima pružio zaista mnogo atrakcija, a najbolji strijelac je Zadranin u redovima Zagreba, Jakov Vladović s 25 poena.

Među najboljima... Titulu najboljeg letača je zaradio krilni igrač Šibenika Zoran Vrkić osvojivši publiku i žiri (Pino Giergia, Aramis Naglić, Neven Ćus i Ivan Sunara) zakucavanjem kroz noge po uzoru na Kobea Bryanta. Prošlogodišnjeg pobjednika Pankracija Baraća je titule koštao promašaj posljednjeg zakucavanja. Još su se natjecali Damjan Rudež i domaćin Massimo Despot.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.