Svi trofeji na istok
Piše: M. Lordanić | Objavljeno 28.12.2007 u 0:56.
ZDNews.hr

Corey Brewer u dvoboju sa "Zvezdašem" Omarom Cookom (Foto: kosarka.hr) Foto: Kosarka.hr


Momčad Istoka je i ove godine pokazala dominaciju i potvrdila snagu svoje košarke. Već smo navikli da su srpski klubovi nekoliko sezona u samom vrhu regionalne lige, a kao dodatak tome je i ovogodišnji All-Star NLB lige u kojem su sve nagrade otišle u momčad Istoka.

Za razliku od prošlogodišnje utakmice u kojoj su sve nagrade pobrali igrači Zapada, ove sezone uvjerljivo su se osvetili izabranici Duška Vujoševića.

Uvjerljivom pobjedom Istoka 136:113 u polupraznoj hali Tivoli je zaključena 2007. godina što se tiče NLB lige.

Zadar je u ovom susretu predstavljala trojka Gečevski, Brewer i Lalić, a još valja istaknuti jednog Zadranina koji je na privremenom radu u Zagrebu, Jakova Vladovića, te bivšeg igrača Zadra Štembergera koji je igrao za momčad Istoka.

Momčad Ace Petrovića se nakon lošeg starta pribrala i vratila u igru koševima Brewera, Hukića i dvjema vezanim tricama Gečevskog, ali pukotine u obrani je vješto koristio Peković. Nakon prve četvrtine, vodila je momčad Zapada rezultatom 33:26.

U drugoj četvrtini Peković nastavlja gdje je stao, pridružuje mu se Dragićević, a Brewer i Troha drže svoju momčad iznad površine. Revijalni karakter ove utakmice su brzo prepoznali i suci koji su se kroz cijelu utakmicu oglasili samo nekoliko puta, pa smo tako do poluvremena vidjeli samo dva prekršaja i jedno slobodno bacanje.

Na poluvremenu smo vidjeli završnicu natjecanja u tricama i zakucavanjima. Zvezdino krilo Tadija Dragićević je pobijedio Gorana Jagodnika u finalu nakon pripetavanja, a u polufinalu su izbačeni Rudež i Gečevski. Rudež je bio bliži kruni najboljeg letača, ali glasove žirija je osvojio Srbin Ilija Pavković preskočivši jednu od plesačica.

U trećoj četvrtini Istok stiže i prestiže Zapad, zabivši 37 koševa u tom periodu igre. Pekoviću su se priključili Vukosavljević, Joksimović i Tepić, te je Istok nakon 30 minuta igre u prednosti 94:84.

Posljednjih 10 minuta su znali sačuvati prednost. Štemberger je potopio sve nade Zapada dvjema tricama kojima je povećao prednost svoje momčadi na velikih +17 (109:92). Kasnije je u dvije minute Tepić vezao tri trice za redom i povećao prednost na nedostižnih +26.

U momčadi Istoka se istaknuo MVP Nikola Peković s postignutih 26 poena (šut 13/16) uz 8 skokova i na trenutke je djelovao nezaustavljivo za centre Zapada. Uz to, Peković je dobio i priznanje kao najbolji igrač lige do 21 godine.

Odlične šuterske sposobnosti je pokazao Tepić s pet trica i 17 koševa te Dragićević koji je zabilježio 22 koša. Stasiti Vukosavljević je zabio 18 uz sedam skokova, a playmaker Zvezde Cook je uspješno asistirao čak 11 puta.

U momčadi Zapada su se istaknuli zadarski razigravač Brewer koji je praktički igrao sam i zaustavio se na brojci od 22 poena. Tome je dodao šest asistencija, te po četiri skoka i asistencije.

Troha je zabio 17 uz pet trica, a Gečevski je zabio 8 u svega 9 minuta igre. Lalić nije bio raspoložen, te se za šest minuta igre nije uspio upisati u strijelce. Zadranin Vladović je zabio 8 uz tri asistencije i tri ukradene lopte.

Još valja istaknuti suca Pukla koji je bio raspoložen za igru te je jednom blokirao šut za tricu Joksimoviča, a u jednoj kontri je položio za dva poena momčadi Istoka.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Ispucano je čak 70 šuteva za tricu, vjerojatno zato što je svaka pogođena trica značila donaciju od 50 eura Zavodu za cerebralnu paralizu "Sunčeko".

Kako kraj kalendarske godine obično obilježavaju ovakvi događaji, već će se 29. prosinca sastati momčadi Sjevera i Juga na hrvatskoj All-Star utakmici. Momčad Zadra će predstavljati trener Petrović te igrači Johnson, Barać, Lalić, Brewer i Stallworth.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.