Božićni sportski pregled
Piše: R. Morović | Objavljeno 25.12.2007 u 12:34.
ZDNews.hr

Odbojkaši i odbojkašice godinu okončali pobjedama


Iako u ovo Božićno vrijeme gotovo sva sportska natjecanja miruju izdvajamo najvažnije događaje koji su obilježili protekli sportski vikend.

Odbojkaši i odbojkašice Zadra 2007. godinu su okončali pobjedama, košarkaši Borik Puntamike ispali su iz Kupa Krešimira Ćosića, a KK Zadar saznao je svog protivnika u četvrtfinalu toga natjecanja.

Zadarski su košarkaši obilježili protekli vikend novom pobjedom u NLB ligi, devetom uzastopnom, a ovoga puta u dramatičnoj su završnici u Jazinama svladali podgoričku Budućnost.

Najveći Zadrov rival, zagrebačka Cibona, nakon trećeg uzastopnog poraza, od Hemofarma u Vršcu, promijenila je trenera. Umjesto Josipa Vrankovića trenersku je poziciju na klupi "vukova" preuzeo Ivan Sunara.

OK BERG - MOK ZADAR 1 – 3
(13-25 ; 27-25 ; 21-25 ; 22-25)


Odbojkaši Zadra u posljednjem su ovogodišnjem susretu u Borovu bili bolji od domaćeg OK Berg rezultatom 1-3. Zadrani su prvi set dobili vrlo uvjerljivo 13-25, da bi u neizvjesnoj završnici drugoga seta domaći uspjeli izjednačiti, dobivši sa 27-25. Ipak, do kraja susreta Zadar je pokazao da je bolja momčad i sa 21-25 i 22-25 bodove zasluženo odnjeo na Višnjik.

Tablicu 1.B HOL odbojkaša možete pogledati ovdje.

ŽOK ZADAR - OK NOVA MOKOŠICA 3-0
(25-16 ; 25-20 ; 25-18)


U posljednjoj utakmici u 2007. godini uspješne su bile i zadarske odbojkašice koje su s uvjerljivih 3-0 na Višnjiku svladale OK Nova Mokošica. Po setovima je bilo 25-16, 25-20 i 25-18 u korist Zadranki kojima je to peta pobjeda ove sezone.

Tablica 1.B HOL odbojkašica.

Borik ispao iz Kupa

Košarkaši Borik Puntamike u neizvjesnoj su završnici u dvorani Sutinska Vrela poraženi od domaće Cedevite rezultatom 80-79, te su na taj način završili ovogodišnje natjecanje u Kupu Krešimira Ćosića. Da su Puntamičani uspjeli pobijediti u ovom susretu, za nekoliko dana bi u Jazinama dočekali zagrebačku Cibonu u sklopu četvrtfinala Kupa.

Ivan Sunara novi trener Cibone

Ovako će "vukovi" sa novim trenerom na čelu krajem godine u goste Cedeviti. Naime, dojučerašnji trener Cibone Josip Vranković dobio je otkaz nakon tri uzastopna poraza (Zadar, Unicaja Malaga, Hemofarm), a njegovu će poziciju preuzeti Ivan Sunara.

Sunaru čeka izuzetno težak posao s obzirom da je Cibona trenutačno tek osmoplasirana momčad regionalne lige sa 8 pobjeda i čak 7 poraza, a šanse za prolaz u drugi krug Eurolige su minimalne.

Zadar pobjedom okončao godinu

Apsolutno najljepša sportska priča za Božić je ona košarkaša Zadra koji su 2007. godinu okončali sa još jednom velikom pobjedom, ovoga puta protiv Budućnosti iz Podgorice. Sve o toj utakmici i velikoj zadarskoj seriji pobjeda mogli ste čitati proteklih dana na našem portalu, a mi samo ponavljamo tablicu NLB lige.

1. Partizan ........... 14-1
2. Zadar ............... 12-3
3. Hemofarm ......... 10-5
4. Crvena zvezda ... 10-5
5. Union Olimpija ... 9-6
6. FMP ................. 8-7
7. Budućnost ......... 8-7
8. Cibona .............. 8-7
...

29.1.2008. u Jazinama Zadar-Šibenik

Na kraju dodajmo i kako su košarkaši Zadra saznali svog protivnika u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. To će biti momčad Šibenika koja je u gostima tijesno pobijedila Kaštelu 83-84.

Zbog brojnih obveza košarkaša Zadra na "All star" susretima krajem godine ovaj je četvrtfinalni dvoboj odgođen za 29.siječnja 2008.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.