Zadar zamalo prokockao već sigurnu pobjedu. KK Zadar - KK Budućnost 86-81
Piše: P. Sarić | Objavljeno 22.12.2007 u 21:58.
ZDNews.hr

Pohvala dečkima iz Tornada koji su upriličili prelijep dekor sa prskalicama! Foto: H. Bajlo


Večerašnja utakmica, posljednja u ovoj kalendarskoj godini, počela u svečanom tonu i sa brojnim zapaljenim prskalicama od strane Tornada, kao čestitka za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Po prvi puta nakon skoro mjesec dana na zadarskoj klupi je sjedio i još uvijek nezaliječeni Rok Stipčević.

Sudci: (prvi sudac) Ademir Zurapović (BiH, Bojan Joavanović i Sašo Šetek (BiH i SLO)

Trener Aco Petrović je na teren izveo sljedeću petorku: Todor Gečevski, Andrej Štimac, Julius Johnson, Shamell Stallworth, Corey Brewer.

Dok im je gostujući trener Dejan Radonjić suprostavio: Vladislava Dragojlovića, Vladimira Micova, Bojana Bakića i Nemanju Gordića.

Corey Brewer - jenostavno najbolji!Gosti iz Podgorice su osvojili prvu loptu i poveli sa 0 – 2.Zadranima je na početku najveće probleme stvarao gostujući centar Vladislav Dragojlović koji je u nekoliko uvodnih minuta zabio šest od osam koševa svoje momčadi.

Zadar se u početnim minutama malo mučio, ali je ostajao na pristojnom zaostatku zahvaljujući koševima Coreya Brewera. Nakon dvostruke zamjene (Barač i Lalić za Gečevskog i Stallwortha) Zadar se polako diže i u drugu četvrtinu ulazi sa vodstvom od 25 – 22.

Pri samom početku druge četvrtine u igru ulazi mlada nada Toni Prostran umjesto do tada najboljeg na terenu Coreya Brewera. Ubrzo nakon toga počinju i prve greške sudaca. Propustili su suditi krivo vođenje gostujućem playu, da bi nakon toga dosudili dosta dvojbene korake.

Zadar je u tom periodu imao prvu priliku značajnije se odlijepiti, ali je Stallworh odmah nakon svoga ulaska izgubio loptu na centru i omogućio gostima laki koš. Shamell je svoj prvi koš zabio sredinom druge četvrtine za vodstvo 36 – 31, da bi odmah potom napravio još jednu grešku i predao loptu gostima.

Nakon "time outa" gostujuće ekipe, Zadar se vratio odlučniji nego ikada i ponajviše zahvaljujući čvrstoj obrani i pameti u napadu došao do prve veće prednosti od 43 – 32. Utakmica se u tim trenutcima "lomila" a momčadi Zadra je izvrsno maestrirao večeras sjajni Corey Brewer. Na odmor se otišlo sa prednosti Zadra od 49 – 35.

Zadar je u nastavak ušao sa jednakom žestinom i nakanom da pobijedi kao i u prvom dijelu. Prednost je u tim trenutcima samo rasla i svi su pomislili da će Zadar pokloniti svojoj publici veliku i uvjerljivu pobjedu za Božić.

Prednost je u 26. min dosegla i velikih 21 razlike, ali je onda Brewer ne misleći ništa loše u prolazu "pomilovao" gostujućeg trenera po glavi što je izazvalo njegovu oštru i nadasve neprimjerenu reakciju – bacanje sakoa u teren i demonstrativno skidanje i bacanje kravate.

Publika je taj postupak trenera Budućnosti Dejana Radonjića shvatila kao provokaciju te uzvratila skandiranjima poput "Ubij Srbina!" i "Srbe na vrbe!" Sudci su gostujuću klupu za nepotrebnu predstavu nagradili sa tehničkom, koju je Zadar iskoristio i otišao na najveću prednost u utakmici +23. Sa četiri koša Dragoljevića Budućnost je smanjila na minus 19 sa koliko se ušlo u zadnju četvrtinu utakmice.

U posljednju četvrtinu se ušlo samo sa jednim pitanjem: "Koliku će minutažu dobiti mladi zadrovi igrači Pavle Marčinković i Marino Šarlija?" Razumno pitanje s obzirom na činjenicu da je Juby Johnson do tada odigrao svih 30 min.

No momčad Budućnosti očito nije mislila tako. Nakon uvodna četiri Zadrova koša, počeo je Maraš show. Kapetan Budućnosti je sa svoje četiri uzastopne trice pomogao svojoj momčadi napraviti seriju od 11 – 2 i dvije mini – serije od po 5 – 0. No na tome mora zahvaliti Pankraciju Baraču i Andreju Štimcu koji su mu omogućili da sva četiri puta nesmetano šutira i uđe u formu. No u tom je periodu cijela momčad Zadra igrala očajno te je Budućnost sa minus 23 početkom četvrtine došla na samo minus 3.

Stvari su postale još gore kada je nekoliko minuta prije kraja Corey Brewer dobio isključujuću petu osobnu, na što se on pobunio, a sudci su mu tu osobnu preoblikovali u tehničku. No, stvar je "spasio" gostujući igrač Bojan Bakić zaista glupim, nepotrebnim i za njegovu momčad pogubnim potezom. Naime, udario je Coreya Brewera šakom u glavu za što je dobio tehničku pogrešku i cijelu dvoranu navukao protiv sebe. Nakon takvog neodgovornog i glupog poteza počela su razna skandiranja i u dvorani se napravio pritisak kakav se rijetko viđa na utakmicama sa protivnicima ovog kalibra.

Naravno, ne treba posebno ni napominjati kišu predmeta koja je zasula protivnički klupu. Bakić je nakon svega nastavio igrati, te je imao i šansu tricom pri samom kraju utakmice svojoj momčadi osigurati priliku za produžetke. No, na sreću ta je lopta iscurila iz obruča, Zadar se uspio konsolidirati i na krilima publike pobijediti sa 86 – 81.

Miljenik publike Juby Johnson postigao je 18 koševaNajučinkovitiji u momčadi Zadrana bio je Corey Brewer sa 24 koša, 7 skokova i 5 asistencija za 29 minuta na parketu, za što je zaslužio valorizaciju od 28. Dobru rolu je odigrao i miljenik zadarske publike Juby Johnson sa 18 koševa i čak 7 pretrpljenih faula. Solidno su odigrali i kapetan Todor Gečevski sa 13 koševa i napose Jure Lalić sa 12 koševa i 9 skokova za 28 minuta igre.

U gostujućoj momčadi najbolji su bili kapetan Ivan Maraš, koji ih je vratio u utakmicu, sa 19 koševa i Vladistav Dragojlović sa 18 koševa. Dobar je bio i Vladimir Micov sa 11 koševa i isto toliko asistencija. Kao dobru vijest navedimo i skok sa kojim je momčad Zadra imala dosta problema u zadnje vrijeme, ali u ovoj su utakmici u potpunosti nadskakali goste iz Podgorice sa 7 skokova više.

Najekstravagandniji zadrov igrač ove sezone Shamell Stallworth ponovno nije imao svoj dan te je zabio samo 6 koševa uz negativnu valorizaciju od minus 4, a uz to dodajmo da je bio i dosta propustan u obrani.

Kao zanimljivost na kraju utakmice dodajmo dvije stvari. Pri izlasku sa terena gostujuću centar Vladislav Dragojlović je pogođen mandarinom u glavu iz novinarske lože. Pri čemu se jadna mandarina raspala i razletjela u dijelove od siline udarca, a gostujući je igrač pao kao pokošen.

No ne brinite, stasiti Crnogorac nije teže ozlijeđen. Da ne bi završili u tužnom tonu spomenimo i skandiranje Tornada :"Sretan Vam Božić!" čime su zaokružili zaista zanimljivu večerašnju predstavu.

... i za kraj, pogledajte što su nam Crnogorci napravili od svlačionice.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.