Toni Prostran ekskluzivno za Zadar Sport: "Ispunio mi se dječački san."
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 21.12.2007 u 23:58.
ZDNews.hr

Mlad, ambiciozan i perspektivan - Toni Prostran [Juby Johnson i Cory Brewer] Foto: H. Bajlo


Toni Prostran, jedan od najperspektivnijih igrača u posljednjih deset godina na ovim područjima kazao je kako mu se ispunio dječački san kad je zaigrao za Zadar. Evo što je još kazao u ekskluzivnom intervjuu za Zadar Sport:

U Grčkoj si bio najbolji strijelac te si uvršten u petorku turnira
- Sve je to dobro bilo, individualno, ali je izostao rezultat i stvarno sam razočaran jer sam očekivao više od nas jer smo imali baš dobru ekipu što smo i pokazivali na ovim pripremama koje smo imali u Španjolskoj i Turskoj.

Za protivnike smo dobili jako teške momčadi, naprimjer Italija, koja je u vrhu bila, od Francuza smo jedan razlike izgubili, Španjolci koji su bili drugi, od njih smo izgubili dva razlike. Očekivao sam stvarno puno više ali očito je došlo do nekog umora. Ozlijedili smo se Batur i ja tako da je tu ponestalo snage.

Ispunjenje dječačkog sna

- Stvarno to je bio moj san, od kad sam bio mali, kad sam počeo ići na utakmice. Sanjao sam da i ja tad budem na parketu i mogu reći da je to jedan veliki doživljaj. Pogotovo kad sam ušao tu prvu utakmicu, baš bitnu utakmicu kada sam ušao drugu četvrtinu protiv Hemofarma, jednostavno noge nisam osjećao.

Ali dobro je, kroz obranu sam to probao izbaciti a i publika je odlična bila. Kad ti publika plješče to je veliki motiv i to te diže ali isto tako publika me odlično prihvatila što mi je posebno drago.

Jednostavno, to mi je pomoglo, a osim njih dosta su mi pomogli treneri i moji suigrači. Naprimjer Lalić koji je cijelo vrijeme govorio kako ja to mogu i da se nesmijem prepasti, kako moram dobro obranu igrati. Od trenera Ace pa do Šanga i ostalih suigrača. Jubya, Brewera ali i svi ostali.

Dali si zadovoljan minutažom koju ti trener povjerava?

- Pa naravno, imam šesnaest godina , još trebam puno raditi, svaka minuta meni znači puno i svako iskustvo koje stečem je dobro. Zadovoljan sam. Protiv Budućnosti očekujem da me trener ubaci u igru ukoliko on to vidi u trenutnoj situaciji na terenu, ako me vidi u svojoj koncepciji igre naravno da ću biti zahvalan na svakoj minuti provedenoj u igri. Ja ću dati sve od sebe kao i do sada.

Pozitivna nervoza, rituali i publika

- Pa je, trener reče prije da ćeš ući, pa nervozan sam naravno, ipak imam samo šesnaest godina i bojim se da ne napravim neku grešku pa mi to zna poremetiti samopouzdanje, ali ono što mi puno znaći je podrška publike bilo kod greške ili kod dobro odrađene akciije. Ja sam jednostavno takav, imam dosta rituala prije utakmice i na utakmici, jednostavno osjećam neku pozitivnu živčanost bez koje ja ne mogu. Imam te neke svoje rituale, neznam zašto ali ja to jednostavno moram proći.

Prolaz dalje u ULEB Cup-u?

- Vjerujem u dvije domaće pobjede iako je Hapoel jaka momčad. Mislim da mi možemo dobiti EifelTowers i Hapoel tako da smo onda u drugom krugu što za nas previše znači. Igramo dva puta na tjedan i to bi za nas stvarno bio veliki uspjeh da prođemo skupinu i da probamo napraviti neku bolji rezultat u ULEB-u.

Protiv Zvezde i Cibone
- Pa s posebnim guštom se igra i protiv Cibone i protiv srpskih klubova, a posebno protiv Zvezde. Ja sam tada ušao u igru i odradio ono što se tražilo od mene, da igram obranu, da probam što bolje igrati i to je to. Bio je velik motiv i protiv Zvezde i protiv Cibone. Stvarno je velik doživljaj igrati protiv tih momčadi.

Čitaš Zadar Sport?
- Apsolutno, svaki dan!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.