Poraz Borika u posljednjim sekundama
Piše: kkcedevita.hr / ZadarSport | Objavljeno 21.12.2007 u 22:13.
ZDNews.hr

Poraz u posljednjim sekundama - Cibona ipak neće u Jazine, ne još. Foto: kkcedevita.hr / ZadarSport


U utakmici drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Borik Puntamike poraženi su u Zagrebu od Cedevite rezultatom 80-79. Pobjednički koš za domaće postigao je Nino Primorac nekoliko sekundi prije kraja susreta, te je tako Borik izgubio utakmicu koju je rezultatski kontrloriao gotovo 39 minuta.

Prva četvrtina 15-20

Gosti su od samog početka uzeli kontrolu utakmice, a uz visok postotak šuta nisu dopustili Cedeviti da pređe u vodstvo i prelomi susret.

Već u prvoj četvrtini stigli su do osam koševa prednosti nakon trice Mate Mrve (20:12), ali Franko Filipović uzvraća istom mjerom, a onda radi i jedan od najljepših poteza susreta. Filipović je primio loptu na desnoj strani, fintom šuta izbacio svog čuvara i snažno zakucao s obje ruke preko Ante Đuguma.

Druga četvrtina 20-19

Njegovim devetim košem u susretu stiglo se i do izjednačenja, 25:25 šest i pol minuta prije kraja druge četvrtine, ali tada koševima Žorža Borik ponovo odlazi u vodstvo.

Imali su gosti iz Zadra i 37:30 nakon trice Mira Dundova (šeste zadarske u prvom dijelu), ali Dujmović, Rimac i Čolak smanjuju i na odmor se ide s 39:35 za igrače Tihomira Bujana. Prednost je mogla biti i manja, ali Frano Čolak je promašio oba bacanja tri sekunde prije kraja poluvremena.

Treća četvrtina 26-23

Početak drugog dijela donio je nastavak iste priče. Opet se Borik odmaknuo na +8 koševima Đuguma (43:35), ali serijom 14-3 Cedevita dolazi do vodstva. Slaven Rimac pokrenuo je tu seriju tricom uz prekršaj, a završio ju je Primorac slobodnim bacanjem četiri i pol minute prije posljednje četvrtine.

Najveću prednost domaći su ostvarili u posljednjoj minuti treće četvrtine. Na rekordnih četiri razlike odveo ih je najbolji pojedinac susreta Primorac. Ipak, tricom Marina Jurjevića i polaganjem Ivana Čulara Borik će u zadnjih deset minuta s prednošću.

Četvrta četvrtina 19-17

A upravo njih dvojica najzaslužniji su i za maksimalnih +10 Borika samo pet minuta prije kraja (75:65). Čular je lakoćom dolazio do zicera, a Jurjević utrpao dvije trice iako mu je Rimac oba puta bio na ruci.

Činilo se kako je tu priča završena. Međutim, Cedevita se budi i sjajnom igrom, kako u obrani, tako i u napadu, rade 8:0 i dolaze na 73:75 dvije minute prije kraja.

Vidjelo se da je gostima voda došla do ušiju, nisu zabili iz igre posljednjih pet minuta, a tek su bacanjima Devića i Pavića ostali u vodstvu. Slaven Rimac pogodio je tricu 1,10 prije kraja za 76:79, a 46 sekundi prije kraja bacanjima Dujmovića prednost Borika bila je samo pola koša.

Žestokom obranom Cedevita je prisilila Zadrane na istek napada pa je trener Zdravko Radulović 20 sekundi prije kraja pozvao timeout da bi se dogovorio posljednji napad. Lopta je otišla u ruke Nina Primorca, koji je na širokom terenu odigrao jedan na jedan, probio svog protivnika i došao do zicera za pobjedu.

Gosti se u preostalih pet sekundi nisu snašli – Dundov je pokušao proći s desne strane, ali nagazio je na aut-liniju i slavlje domaćih moglo je početi.

Statistika

Najefikasniji kod pobjednika bili su Nino Primorac sa 19 i Slaven Rimac sa 17 poena, a vrlo dobri bili su i Filipović sa 13 ubačaja, te Čolak i Dujmović sa 11.

Kod Borik Puntamike Čular je ubacio 19 poena, Žorž 17, a Jurjević 11.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.


Izjave aktera

Trener Cedevite Zdravko Radulović prvo je čestitao gostima na odličnoj predstavi:

"Da su dobili ne bi bilo nezasluženo jer su igrali dobro i imali smo problema obrani braniti tu njihovu igru. Borik nam očito ne leži, opet smo se provukli, samo se bojim da nam se to provlačenje negdje ne vrati", kazao je Radulović.

"Naš je hendikep što smo imali rotaciju samo sedam igrača i nadam se da ćemo taj problem uskoro riješiti. Večeras je pobijedila sretnija ekipa."

Sljedeći protivnik, za prolaz na Final Four, nije mogao biti teži. Cedevitu u subotu u dvorani Sutinska Vrela čeka dvoboj s aktualnim hrvatskim prvacima.

"Cibona je za mene utakmica kao i sve druge, iako je to jedna od naših najboljih momčad. Očekujem dobru utakmicu i da pružimo dostojan otpor. Ne zavaravam se što je Cibona u velikoj krizi, jednoj od najvećih u posljednjih 10-15 godina, jer su velika momčad i sigurno će dati maksimum."

I junak dvoboja, strijelac pobjedničkog koša, Nino Primorac, složio se da Borik ne leži Cedeviti što je pokazao u svim ovim sezonama. Primorac se već okrenuo Ciboni:

"To će biti pravi test za nas i naše mogućnosti. Morali smo do njega doći i zato smo igrali u grču, ali stisnuli smo na kraju i najvažnije da smo izborili pobjedu. Cibona je za nas najvažnija utakmica, da se podsjetimo što nas čeka u Ligi za prvaka. Želimo im pružiti dobar otpor i ako se ukaže prilika – pobijediti."

Gosti su mogli biti ponosni na prikazanu igru.

"Čestitke Cedeviti, no ne bi bilo nezasluženo da smo i mi pobijedili", kazao je povratnik na klupu Puntamičana Tihomir Bujan.

"Cijelu utakmicu smo kontrolirali rezultat, igrali smo pametno i racionalno, ali na 75:65 za nas pet minuta prije kraja smo stali. U tim trenucima napad je bio naš veći problem nego obrana. Jednostavno smo blokirali. No, momčad je izgubila samopouzdanje sa tri domaća poraza u A-1 ligi, a teško se vaditi na Cedeviti."

Kapetan gostiju Mate Mrva priznao je da za Borik ovo nije bila samo obična utakmica:

"Imali smo veliki motiv pobijediti Cedevitu nakon loše polu-sezone u A-1 ligi, kako bismo se u Kupu malo iskupili i prošli što dalje možemo. Isto tako, da smo pobijedili igrali bi s Cibonom u Jazinama. No, utakmica je bila slična kao ona prije 15-ak dana. Imali smo puno izgubljenih lopti, te manjak koncentracije pa je Cedevita u 15 dana odnijela i drugu pobjedu", zaključio je Mrva.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.