Tihomir Bujan uoči drugog kruga Kupa: "Agresivno na Cedevitu"
Piše: H. Bajlo i R. Morović | Objavljeno 21.12.2007 u 16:47.
ZDNews.hr

Trener Borika Tihomir Bujan Foto: Kosarka.hr


Košarkaše Borik Puntamike danas u Zagrebu očekuje utakmica drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića protiv Cedevite. Bit će to prilika Puntamičanima da se osvete Cedeviti za poraz u prvenstvu, a ukoliko u tome uspiju pred kraj godine u Jazinama ih očekuje prava nagrada - zagrebačka Cibona.

Što o stanju u momčadi i večerašnjoj utakmici kaže trener Borika Tihomir Bujan?

"To je vrlo teška utakmica za nas pogotovo iz razloga što opet igramo u Zagrebu ali što je tu je, takav je ždrijeb. Nama je veliki motiv da im probamo uzvratiti za poraz od prije dva tjedna.

Isto tako nam je veliki motiv što pobjednik ove utakmice u idućem kolu dočekuje kod kuće Cibonu.

Znamo svi što znači kad Cibona dolazi u Zadar i pokušat ćemo sve da ovu utakmicu danas pobijedimo i probamo osigurati domaću utakmicu protiv Cibone."

Koliko poznajete momčad Cedevite?

"Petorka koja u posljednje vrijeme započinje je Primorac na playu, Dujmović, Rimac, Filipović na "četvorci" i Čolak na "petici". Oni će vjerojatno igrati veći dio utakmice, a tu su još i Novačić i Milačić. Tih sedam igrača uglavnom rotiraju u posljednje vrijeme.

To je jedna izuzetno iskusna momčad i bit će nam vrlo teško, ali igra se jedna utakmica i imamo se čemu nadati. Ako približno ponovimo igru iz Sinja, dakle velika agresivnost mislim da im možemo parirati, pa čak i nametnuti svoju igru."

Što se promijenilo u momčadi Borika u odnosu na prošlu sezonu?

"U odnosu na prošlu godinu možda je malo splasnuo entuzijazam iako moram priznat da ga na ovim treninzima, otkad sam ja tu, opet ima. Ne znam što se događalo prije. Znam da je Meheš sasvim solidno radio. Svi su me uvjeravali, i ljudi iz uprave, a čak i igrači govore da su treninzi bili dosta dobri. Možda se nisu našli na istoj valnoj dužini.

Ja sam uspjeo prije Alkara povećati tu agresivnost i borbenost i na tome ćemo ustrajati jer mislim da ta ekipa tako mora igrati."

Bilo je govora o dolasku novog playmakera?

"Ja sam i prije najavio da sigurno do Božića nećemo ništa mijenjati tako da nismo ni razgovarali o tome. Idemo odigrati još ove utakmice što imamo pa ćemo vidjeti kako reagiramo. Danas je baš taj test protiv jedne dosta jake momčadi na gostujućem terenu. Vidjet ćemo kako ćemo im parirati i prema tome ćemo odrediti da li nam nešto treba ili ne treba."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.