Prof. Bajlo: "Kako sada stvari stoje Terkeš ostaje u Zadru"
Piše: H. Bajlo i R. Morović | Objavljeno 21.12.2007 u 15:59.
ZDNews.hr

Sportski direktor NK Zadar i kolumnist Zadarsporta Prof. Josip Bepo Bajlo Foto: ZadarSport


Nogometaši Zadra ovih su dana na zasluženom odmoru, a teme o kojima se najviše govori u javnosti uglavnom su vezane uz transfere ponajboljih igrača koji su početkom ove jeseni Zadar promovirali u hit prvenstva.

O trenutnom stanju u NK Zadar i statusu tih igrača razgovarali smo sa sportskim direktorom NK Zadar Prof. Josipom Bajlom.

"Igrači sada imaju raspust sve do 6.siječnja što je nešto ranije nego inače zbog obaveze prema dvoranskom prvenstvu. Trebali smo to dvoransko prvenstvo odigrati u tijeku ovog mjeseca, no nismo mogli zbog Dinama koji je bio u međunarodnom natjecanju.

Igrači su na aktivnom odmoru i svaki je dobio određeni program rad, te se po tome mora održavati u formi svaki drugi dan. Tako na početak priprema neće doći fizički nepripremljeni nego na nekih 50-60 posto svojih mogućnosti."

Terkeš?

"Stigla je jedna ponuda izvan naših granica ali se u ovom trenutku ne bih izjašnjavao iz poslovnih razloga. Želim to zadržati dok ne dođe do eventualne realizacije međutim kako sada stvari stoje Terkeš će igrati još iduću sezonu kod nas."

Subašić i Tomasov?

"Za Subašića ima ponuda i iz Dinama i iz Hajduka međutim to pitanje ostaje još uvjek otvoreno.

Što se tiče Tomasova u javnosti se više priča nego što je realnost o ovom slučaju.

Mislim da će svi ostati do kraja sezone jer mi još uvijek nismo tako sigurni da bi se mogli razbacivati igračima Ostalo je još 14 kola do kraja i preko 40 bodova u igri.

Sve je još moguće jer još nismo toliko odmakli ovima koji nas prate izuzev Međimurja koje se teško može spasiti ispadanja."

Maruna?

"Maruna je mladi perspektivni napadač. On je prošao zadarsku nogometnu školu i otišao studirati na Kineziološki fakultet u Zagrebu. On je nama i onda bio zanimljiv ali ga nismo mogli sputati jer je bio dobar učenik i sada završava taj fakultet, te paralelno igra nogomet i to dosta dobro.

Mi ga pratimo i sigurno ćemo razgovarati s njim da vidimo kako mu stoje ispiti na fakultetu i može li se uklopiti u našu momčad već sada ili će iduće godine u šestom mjesecu biti naš igrač."

Težak poraz u Zagrebu 7-2?

"Rezultati su varijabilni i ne možemo kroz taj rezultat gledati cijelu polusezonu. Igrači su zadovoljili svoje potrebe utakmicom protiv Međimurja gdje smo briljantno odigrali i pobijedili 4-0. Opustili su se i nisu se dobro pripremili za utakmicu u Zagrebu.

Bio je izuzetno težak teren, a Zagreb je bio motiviran zbog toga što im je ta utakmica bila "biti ili ne biti". Da Zagreb nije pobijedio mislim da bi bio jedan od kandidata za ispadanje iz lige."

Suđenje?

"Bio sam svjedok gdje smo u nekoliko navrata bili oštećeni. I suci su ljudi koji su skloni greškama međutim protiv Intera i Osijeka je bilo ciljano suđenje da bi se Zadar masakrirao."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.