Treća četvrtina od Budućnosti do Budućnosti
Piše: R. Morović | Objavljeno 21.12.2007 u 13:20.
ZDNews.hr

Subota 20.00: Pobjeda Zadru, kisik Jazinama Foto: ZadarSport


Košarkaše Zadra sutra u 20 sati u Jazinama očekuje susret 15.kola NLB lige protiv podgoričke Budućnosti. Upravo su u Podgorici Zadrani, još u listopadu, doživjeli najteži poraz ove sezone od čak 27 poena razlike, 100-73.

Nakon te katastrofe i poraza od Olimpije, te povučene ostavke trenera Petrovića Zadar je u idućih jedanaest utakmica u regionalnom natjecanju ubilježio deset pobjeda izgubivši pritom samo od Partizana u Beogradu.

U najboljem mogućem ritmu (osam uzastopnih pobjeda, posljednja protiv Cibone u Zagrebu) Zadrani tako dočekuju priliku za sportsku osvetu podgoričanima. Taj ih je debakl na početku sezone, uz domaći poraz od Olimpije, gotovo koštao promjene trenera, a u tom slučaju teško je za vjerovati da bi Zadar sada bio drugoplasirana momčad NLB lige i pred vratima drugog kruga ULEB kupa.

S druge strane, momčad trenera Dejana Radonjića nakon pobjede nad Zadrom ubilježila je po šest pobjeda i poraza, s tim da treba napomenuti da je i Budućnost u vrlo lijepoj pozitivnoj seriji od četiri pobjede (Zagreb, Geoplin i Helios na Morači, te FMP u gostima), a prije toga su tijesno poraženi u Pioniru od Partizana 85-80.

U NLB ligi Budućnost ima omjer 8-6, a još bolje stoje u ULEB kupu gdje se nakon sedam kola nalaze na drugom mjestu skupine "E" sa omjerom 5-2. Jedina dva poraza doživjeli su od ruskog Triumpha koji je prvi sa omjerom 6-1, a posebno je vrijedna pobjeda u Trevisu protiv Benettona 73-82.

Prvo ime kluba iz Podgorice i igrač koji provodi najviše minuta na parketu je Vladimir Micov. Do sada je ubacio najviše poena (185), imao najviše skokova (58), asistencija (37) i ukradenih lopti (20), a sukladno time i najveću ukupnu valorizaciju 203. Jedino negativno je što prednjači i u izgubljenim loptama (34).

Uz Micova u svih 14 kola do sada nastupili su još i Otašević, Popović, Gordić, Bakić, Maraš i Dragičević, a zanimljivo je kako je Budućnost jedna od rijetkih momčadi bez amerikanca u sastavu.

U velikoj pobjedi protiv Zadra u drugom kolu svi su navedeni igrači odigrali vrlo dobro, a dovoljno o toj utakmici govori razlika u valorizaciji 104-67 u korist domaćina. Zadrani će dakle, bez obzira na činjenicu što se od listopada štošta promijenilo, morati biti itekako oprezni.

Još je jedna usporedba vrlo zanimljiva kada se govori o srazu ovih dviju momčadi. U posljednjih nekoliko utakmica Zadrani su utakmice u svoju korist rješavali mahom u trećoj četvrtini jer bi upravo u tom razdoblju briljatnom obranom i pametnom igrom u napadu razbijali protivnike. A upravo je u toj trećoj četvrtini Budućnost u Podgorici u potpunosti deklasirala Zadar sa čak 27-8.

Zadrani su u tom razdoblju igre djelovali neprepoznatljivo i protiv Širokog (23-12) gdje su međutim ipak uspjeli pobijediti. U međuvremenu su protiv Olimpije dobro odigrali treću četvrtinu (20-11), ali na kraju izgubili utakmicu.

Nakon toga Zadar je u pravilu dobivao treću četvrtinu, a kada je i gubio bilo je to s malom razlikom i konačnom pobjedom.

Ne bi to bilo ništa neobično da Zadar nije svoje tri najveće pobjede ove sezone ostvario upravo zahvaljujući savršeno odigranoj trećoj četvrtini.

Protiv Zvezde u Beogradu Zadrani su preokrenuli -10 na poluvremenu (22-31 u trećoj četvrtini) i na kraju slavili. Cibona je u Zagrebu imala +5 na poluvremenu, a Zadar je treću dionicu dobio sa visokih 9-22 i na kraju slavio, a gotovo istim rezultatom u trećoj je četvrtini u Jazinama stradao ruski Unics Kazan (20-9).

Vrlo dobro Zadrani su ovu dionicu odigrali i u Jeruzalemu (13-18), te u Zgorzelecu (13-17), no u oba su slučaja na kraju tijesno poraženi.

Što se to promijenilo na poluvremnu u svlačionici od podgoričkih -19 u trećoj četvrtini, do svih ovih pobjeda ostaje tajna trenera Petrovića. Hoće li tu tajnu uspjeti primijeniti i na momčadi koja mu je vjerojatno napravila najveću razliku u jednoj dionici igre u karijeri saznat ćemo sutra u Jazinama počevši od 20 sati.

Stop pušenju u Jazinama

Ovom prilikom još jednom apeliramo na sve konzumente duhanskih proizvoda koji u subotu idu na utakmicu da se suzdrže pušenja na sat i pol vremena, a ako to baš nikako nije moguće neka tih nekoliko minuta provedu u za to predviđenom prostoru. Ako ne zbog sebe onda zbog drugih gledatelja u dvorani, a posebice zbog igrača na parketu.



Stop pušenju u Jazinama!!!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.