Zadarski jedriličari putuju u Australiju
Piše: 057info.hr | Objavljeno 18.12.2007 u 11:56.
ZDNews.hr

Kostov i Cupać u lovu na normu za Olimpijadu (Foto: HJS) Foto: HJS


Uskokova posada u klasi 49-er Pavle Kostov i Petar Cupać popodne polijeće prema Australiji gdje će početkom siječnja u Melbournu jedriti za olimpijsku normu za sljedeće ljetne Olimpijske igre prenosi portal 057info.hr.

Iz Zagreba za Australiju i Melbourne uz Zadrane lete i Goran i Ivan Ivanković (Croatia, Opatija). Na Svjetskom prvenstvu 2007. godine u Portugalu 13 je nacija steklo pravo nastupa u Kini.

U Australiji još će pet nacija popuniti olimpijsku startnu listu klase 49er. Sudeći prema rezultatima ove godine plasman među prvih 25 na SP u Melbournu trebao bi biti sigurna olimpijska norma.

Na startnoj listi zasad je 70ak posada iz 28 zemalja. Svjetsko prvenstvo počinje 2. siječnja 2008., a prvi dan jedrenja je 4. siječnja.

Hrvatske će posade narednih desetak dana do početka natjecanja provesti u aklimatizaciji, pripremama i treningu s najboljim svjetskim posadama ove klase.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.