Kup: S Bujanom na klupi Borik projurio kroz Sinj
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 15.12.2007 u 11:33.
ZDNews.hr

Detalj s utakmice Borika i Alkara iz Jazina kada su gosti slavili 57-74. Revanš Puntamičana uspjeo je u potpunosti. Foto: ZadarSport


Sinj, 14 prosinca 2007.
Školska sportska dvorana
Gledatelja: 300

Alkar – Borik 58:85 (11:29, 21:12, 10:23, 16:21)

Suci: Anzulović, Štrok i Basarić

Alkar: J Blajić, Režić 7, Omrčen 11, M Modrić 14, R Caktaš, Đapo 6, S Blajić 7, Gaurina 1, Jagnjić 4, Ćurković, T Caktaš 8

Borik: Pantalon, J Dražović, Pavić 3, T Dražović 10, Dević 14, Mrva 11, Ćular 2, Jurjević 5, Žorž 18, Krapić 2, Dundov, Đugum 20

Sinjski Alkar je pred svojom publikom eliminiran iz Kupa Krešimira Ćosića piše portal Kosarka.hr. Težak poraz od 27 razlike (58:85) protiv zadarskog Borika predstavljao je surovo buđenje za momčad Maxa Vučkovića koja je istog protivnika deklasirala tek nešto manjom razlikom u prvenstvenom ogledu prije manje od dva tjedna i to u njihovim Jazinama. Sada je u drugi krug Kupa otišla zadarska momčad.

Povratak Tihomira Bujana na kormilo Borika, te izostanak ozlijeđenih Josipa Blajića i Slavka Modrića iz petorke Sinjana ne zvuče kao dobro objašnjenje za fijasko Alkara. Igrači koji su bili na raspolaganju treneru Vučkoviću nisu adekvatno odgovorili na njegove zahtjeve, ni na razinu igre koju su postavili solidno raspoloženi gosti.

Od samog početka Borik je bolje ušao u susret i rezultatska razlika je sve više rasla u njihovu korist. Gosti su vodili 12:2, pa 20:5 da bi četvrtinu okončali rezultatom 11:29.

U prvih pet minuta druge četvrtine gosti su održali razinu igre, a time i razliku, pa je rezultat nakon petnaest minuta utakmice glasio 22:39, a zatim Sinjani rade seriju 10-2 i na odmor odlaze s podnošljivih -9.

Treba naglasiti kako ova serija domaćina nije bila rezultatom smislene igre, nego neobjašnjivog pada gostujuće momčadi začinjenog nekolicinom čudnovatih odluka sudačke trojke koja je konkurirala domaćoj momčadi za krumpir godine.

U treću četvrtinu Borik ulazi serijom 13-5, a do kraja ovog dijela igre povisuju razliku na +20, čime su domaćini bili definitivno ’pozdravljeni’, pa je ostatak susreta predstavljao puku formalnost.

Na strani Borika osobito su se istakli Đugum s 20 koševa i 5 skokova te Žorž s 18 koševa i 4 skoka. Solidnu partiju pružili su i Dević s 14 koševa, te Dražović s 10 i 3 asistencije, dvocifren učinak u koševima imao je i Mrva postigavši 11 poena.

S domaće strane zadovoljio je jedino centar Omrčen koji je zabio 11 dodvši tomu i 7 skokova. Mirko Modrić je zabio 14 koševa gađavši trice 4/8, dok su svi ostali debelo podbacili. Najviše su nedostajali koševi Tonija Caktaša i Josipa Đape koji obično u zbroju zabijaju preko četrdeset, a ovom prilikom su bili daleko od te brojke.

Izjave aktera

Tihomir Bujan, trener KK Borik:

"Budući da sam se tek vratio za kormilo Borika nisam imao dovoljno vremena za ozbiljniji rad. Primijetio sam tek da ova momčad nema istu agresivnost kao proteklih godina, pa sam poradio na tomu.

Večeras smo bili bolja momčad, ali razlika u rezultatu je ipak malo nerealan. Njima su nedostajali ključni igrači što se pokazalo nenadoknadivim."

Davor Vučković, trener KK Alkar:

"Razočaran sam, silno sam razočaran. Dva igrača koja su mi nedostajala jesu iz startne petorke, ali nisu obojica iz prvog platnog razreda. Košarkaši koje sam imao na raspolaganju morali su bolje odreagirati."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.