Godišnji rezime Saše Radotića - državnog prvaka u brzom hodanju
Piše: Saša Radotić | Objavljeno 14.12.2007 u 1:37.
ZDNews.hr

"Želimir Haubrih je ishodao u Austriji trku od 50 km, što nije nitko iz Hrvatske već 30 godina." Foto: Saša Radotić


Piše: Saša Radotić

Kraj godine je vrijeme kada se radi rezime postignutih sportskih rezultata u protekloj godini u raznim sportovima, tako koristim ovu priliku da vas izvjestim o brzom hodanju, atletskoj disciplini koja je, zahvaljujući zalaganju nekolicine ljudi, doživjela svoj novi povijesni početak.

Kada smo početkom ove godine počeli pričati i pisati o brzom hodanju, počele su padati uglavnom loše i podrugljive kritike. Od mojih prvih hodačkih početaka suočavam se s kritikama, poput one kako je lako osvajati medalje kad nas je malo i kako mi je lako biti prvak među nekoliko natjecatelja.

Do sada sam živio u uvjerenju da je možda stvarno tako, ali ove godine pokazalo se da baš i nije tako, a to se najbolje moglo vidjeti na prvenstvu u Italiji gdje smo osvojili odlične rezultate u konkurenciji 300 hodača iz cijelog svijeta, tako da nas više nitko ne može podcjenjivati. Možda nas je malo, ali smo u svjetskom pogledu više nego dobri.

Prvi uspjeh ove godine je bio taj, što smo suradnjom Zagreba i Zadra napravili po prvi put u povijesti hodački kup koji je sačinjavao 10 trka; po četiri trke u Zagrebu i Zadru, te po jedna trka u Varaždinu i Sv.Filipu i Jakovu.

U samom kupu nastupilo je 30 natjecatelja, a ukupni pobjednik je Slovenac Fabio Ruzzier, višestruki svjetski i europski veteranski prvak u sportskom hodanju, te nam je bila izuzetno velika čast što nastupa kod nas.

Imali smo prvenstvo države na 5 km gdje je pobijedio Želimir Haubrih, te na 20 km gdje je pobijedio Saša Radotić. Najveći uspjeh ove godine smo postigli na Svjetskom atletskom veteranskom prvenstvu u Italiji, gdje smo osvojili ekipno odlično četvrto mjesto (Želimir Haubrih, Krešimir Jurlin i Saša Radotić), te treće i peto mjesto (Želimir Haubrih i Saša Radotić) na otvorenom austrijskom prvenstvu. Po prvi put imamo ženske predstavnice u hodanju, koje su ove godine također imale zapažene uspjehe: Vlasta Jurlin (Austrija- 4.mjesto i Italija- 5.mjesto) i Ivana Sraga (Bugarska- 3.mjesto).

Želimir Haubrih je ishodao u Austriji trku od 50 km, što nije nitko iz Hrvatske već 30 godina. Saša Radotić je u konkurenciji za najboljeg atletičara Zadarske županije za ovu godinu.

Slijedeće godine će biti zajednički hrvatsko-slovenski kup u brzom hodanju, a najveći plan je nastup na Europskom veteranskom atletskom prvenstvu, koje će se održati u Ljubljani.

U ime ekipe hrvatskih hodača i svoje osobno ime, želim svima vama sve najbolje za nadolazeće blagdane, te puno sportskih uspjeha u novoj 2008. godini!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.