Šesti poraz Borika: KK Cedevita - KK Borik Puntamika 78-67
Piše: ZadarSport / kkcedevita.hr | Objavljeno 10.12.2007 u 1:04.
ZDNews.hr

Bivši igrač Zadra Frano Čolak večeras je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 21 poenom Foto: kkcedevita.hr


U 9. kolu A-1 lige košarkaši Borik Puntamike ubilježili su šesti ovosezonski poraz. Puntamičani su sinoć poraženi na gostovanju u Sutinskim Vrelima od domaće Cedevite rezultatom 78-67.

Tijek susreta

Cedevita je nešto bolje otvorila utakmicu, te ubrzo povela 13-6, no Borik ne dopušta domaćima da naprave veću razliku i do kraja četvrtine smanjuje na samo -3, 15-12.

Drugu dionicu otvara Novačić pogotkom iza linije 6,25, no Puntamičani uzvraćaju serijom 7-0 i prelaze u prvo vodstvo na utakmici, 18-19. Do kraja poluvremena igra se "koš na koš" uz laganu prednost domaćih, a konačni rezultat prvoga dijela postavio je Pavić tricom za 32-34.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Cedevita, te serijom 9-0 došla do prednosti 41-34, no Borik uzvraća istom mjerom i novom tricom Pavića vraća rezultatsku neizvjesnost. Domaći su ipak, ponajviše zahvaljujući vrlo dobrom Slavenu Rimcu, konstantno održavali prednost.

U posljednju dionicu igre domaći su ušli sa +3, 57-54, a kada su sredinom četvrtine došli do 5-6 poena prednosti znali su iskontrolirati utakmicu do kraja.

Na kraju ostaje dojam da Puntamičani nisu bili bez šanse, no domaći su se ipak pokazali kao kvalitetnija momčad i zasluženo ostvarili petu ovosezonsku pobjedu.

Borik nakon ovog poraza dijeli pretposljednje mjesto sa Alkarom i Dubrovnikom (omjer 3-6), a snovi o Ligi za prvaka već su se odavno rasplinuli.

O statusu trenera Meheša raspravljati će se tokom zimske pauze, a sa starim ili novim trenerom, igrači će imati puno posla ne bi li se što bolje pripremili za nastavak sezone.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Izjave aktera:

Trener Cedevite Zdravko Radulović bio je na kraju zadovoljan pobjedom protiv Borika, trećom u tjedan dana:

"Borik nije nepoznanica, tvrda su momčad koja zna igrati košarku. Utakmica se odvijala upravo onako kako sam očekivao. Pobjeda je ostvarena s bolesnim Filipovićem, i ozljeđenim Dujmovićem (gležanj) te Milačićem koji prima injekcije za leđa.

Sretni smo da smo se provukli, svi su mislili da će to malo lakše izgledati, ali ja nisam. Znao sam da će biti upravo ovako teška utakmica. Početak je bio katastrofa, bilo je negledljivo. Loše smo otvorili utakmicu. Drugo poluvrijeme je bilo puno kvalitetnije i ličilo je na nešto."

Slaven Rimac nije bio iznenađen što se za trijumf trebalo dobro namučiti:

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica, Borik je momčad koja može odigrati mušku košarku. Nismo dirigirali igrom u prvom poluvremenu i bilo je jasno da ćemo se mučiti cijelu utakmicu. Jedino je bitno da smo pobijedili, idemo pobjedu po pobjedu dok ne ostvarimo primarni cilj, a to je da se kvalificiramo za Ligu za prvaka."

Kapetan Borik Puntamike Mate Mrva:

"Nakon dva domaća poraza pokušali smo se protiv Cedevite vratiti na pobjednički put, ali Cedevita je predobra momčad da bismo mi u stanju kakvom jesmo to uspjeli učiniti. Nismo zadržali koncentraciju svih 40 minuta, prvo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, drugo nešto lošije. Na kraju nismo imali rješenja za Rimca i Čolaka i Cedevita je zasluženo pobijedila."

Trener Ivan Meheš je kao glavne figure pobjede domaćina izdvojio Rimca i Čolaka:

"Ovu utakmicu je dobila veća individualna kvaliteta igrača. Za Rimca nismo imali kvalitetno obrambeno rješenje u drugom dijelu, niti za Čolaka koji nas je nadskakao i zabio ključne koševe."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.