Veličenastvena pobjeda Zadra u Pioniru - KK Crvena Zvezda - KK Zadar 84-86
Piše: Zadar Sport | Objavljeno 8.12.2007 u 18:49.
ZDNews.hr

Pankracije Barać foto: Zadar Sport


Pala je i Zvezda i to nakon 32 godine. Košarkaši Zadra u 13. su kolu regionalne NLB lige ostvarili veličanstvenu pobjedu u Beogradskom Pioniru nad Crvenom Zvezdom. Konačni rezultat 84-86 u korist Zadra dovoljno govori o neizvjesnosti utakmice, no treba naglasiti kako su domaći tokom utakmice u više navrata imali preko deset poena prednosti, a na poluvremenu su vodili 41-31.

Prva četvrtina 24-13

Domaći su bolje otvorili utakmicu, te tricom Cooka i dvicom uz dodatno bacanje Mišanovića poveli 6-0. Takvu prednost Zvezda je, uz manje oscilacije, održavala do pred kraj četvrtine kada Kovač i Cook pogađaju dvije uzastopne trice za visokih +11, 24-13. Od 13 poena Zadra u prvoj četvrtini Corey Brewer je zabio 11 što dovoljno govori o njegovoj važnosti za zadarsku momčad.

Druga četvrtina 17-18

Na početku druge četvrtine Zadar se dvicom Lalića i tricom Baraća približava na 24-18, a Zvezda uzvraća istom mjerom i vraća visokih +12 u svoju korist, 30-18. Nakon trice Baraća za 30-23, domaći rade seriju 10-2 i dolaze do najveće prednosti na utakmici +15, 40-25. Do kraja poluvremena Zadar se ipak, zahvaljujući izvrsnom Jubyu Johnsonu i njegovih 6 poena, vraća u igru i na odmor odlazi sa 10 poena zaostatka 41-31.

Treća četvrtina 22-31

Treća četvrtina otvorena je kanonadom trica. S jedne strane je dva puta precizan bio Marković, a s druge Brewer. Nakon nove zadarske trice, ovoga puta Johnsona, te dvice probuđenog Stallwortha gosti se u potpunosti vraćaju u susret na samo -4, 46-42. Zvezda je ipak, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Mišanoviću, kako tako održavala 8-9 poena prednosti, no Zadar se nije predavao.

Nakon dvije uzastopne trice Štimca i slobodnih bacanja Jubya Johnsona gosti se vraćaju na samo -4, 58-54, a uskoro serijom 8-0 prelaze i u prvo vodstvo na utakmici, 60-62. Treću četvrtinu tricom je zaključio Cook i vratio vodstvo domaćima 63-62.

Četvrta četvrtina 21-24

U posljednjoj četvrtini najbolje se moglo vidjeti koliko se ovaj Zadar zaista zasniva na momčadskom duhu, a ne na pojedincima. Stallworth, koji je tokom čitavog susreta igrao dosta blijedo, eksplodirao je upravo u posljednjim minutama kada je zabio 9 poena. Ipak, ni Zvezda ni Zadar nisu se uspijevali odvojiti na veću razliku i mirno ući u završnicu. Bilo je jasno da će posljednje minute u Pioniru biti doista infarktne.

Zadar je djelovao vrlo zrelo i sigurno, te je dvije minute prije kraja dvicama Brewera i Lalića prvi put došao do prednosti od 4 poena, 78-82. Nakon slobodnih bacanja Šljivančanina, Lalić je ponovno vratio na +4, a nešto kasnije su Kovač i Mišanović od četiri pogodili samo dva slobodna bacanja. Stallworth je bio puno precizniji (2/2) i vratio rezultat na +4 u korist Zadra, 82-86.

Najbolji Zvezdaš večeras Mišanović vratio je minimalnu nadu domaćima dvicom za 84-86, no do kraja je preostalo još samo nekoliko sekundi. Brz prekršaj na Stallworthu koji promašuje oba bacanja (drugo namjerno), a posljednji dalekometni pokušaj Dragićevića nije pogodio obruč.

Velika pobjeda Zadra u Pioniru, prva nakon 1976. godine, za povratak euforije u grad košarke. Sada više nitko ne sumnja da će u utorak protiv Unics Kazana Jazine biti pune do posljednjeg mjesta, i preko toga.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.