Katastrofalan potop Zadra u Zagrebu. NK Zagreb - NK Zadar 7-2
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 8.12.2007 u 15:03.
ZDNews.hr

Za razliku od prvog ovosezonskog susreta na Stanovima Ćiro je ovoga puta imao razloga za zadovoljstvo Foto: Zadar Sport


T-Com Prva HNL – 19. kolo

ZAGREB – ZADAR 7:2 (2:0)
Igralište: Kranjčevićeva, Zagreb
Suci: Alen Gerek (Zabok) Krunoslav Lesandrić (Nuštar) (1. pomoćni)
Hrvoje Menđušić (Vinkovci) (2. pomoćni)
Draženko Kovačić (Križevci) (4. sudac)

ZAGREB
Dragan Stojkić, Mario Čutura, Mario Brkljača, Miroslav Pejić, Senijad Ibričić, Ivan Bjelobradić, Marko Kartelo, Kruno Lovrek (od 89. Marko Grgić), Vedran Ivanković, Josip Mikulić (od 81. Marin Oršulić), Mensur Mujdža

ZADAR
Danijel Subašić, Josip Bilaver, Roko Mišlov (od 66. Mate Baturina), Ninoslav Parmaković, Jakov Surać, Dragan Župan (od 84. Marko Rašo), Marin Tomasov, Naum Batkoski, Ante Puljić, Ante Mitrović (od 84. Šime Gregov), Hrvoje Ćustić

Utakmica je igrana po lošem terenu i oblačnom vremenu te je bilo teže razviti neku bolju igru. Počelo je vrlo aktivno s obje strane, te je u prvih pola sata zabilježen najveći broj prilika.

Nakon toga došlo je do pada u trci, te se igralo većinom na sredini terena uz dosta presjecanja lopte. U drugo poluvrijeme Zadar ulazi nešto bolje, postiže i pogodak, no to je bilo sve od gostujuće momčadi do kraja utakmice osim drugog gola.

Do kraja je Zagreb uglavnom imao veći posjed lopte uz poneki nesuvisli pokušaj Zadrana. Posebno se isticao najbolji igrač utakmice Kruno Lovrek za kojeg igrači Zadra nisu imali rješenja.

Koliko taj igrač znači navijačima Zagreba moglo se čuti tijekom većeg dijela drugog poluvremena kada su mu skandirali ime i pozivali ga da ostane u Zagrebu.
Sve u svemu bila je to zaslužena pobjeda domaće momčadi i nepotrebna blamaža Zadra na kraju polusezone.

Tijek susreta iz minute u minutu:

2. min Slab udarac Lovreka po zemlji sa 11m, Subašić brani.

2. min Tomasov nakon dodavanja Ćustića izlazi pred Stojkića iskosa te s 5 m puca u bliži kut. Stojkić nogom odbija loptu.

6. min Slab i neprecizan udarac Mitrovića sa 18m.

8. min Subašić ruši Lovreka na 18m od gola te dobija samo žuti karton na negodovanje publike koja traži isključenje.
Iz slobodnog udarca Lovrek pogađa živi zid.

11. min 1:0 BRKLJAČA. Nakon gužve u kaznenom prostoru Zadra lopta se odbija do Marija Brkljače koji pogađa praznu mrežu za vodstvo Zagreba.

15. min Lovrek iz slobodnog udarca sa 20m ponovno puca u živi zid.

19. min Lovrek lako prolazi statičnu obranu Zadrana, ali puca slabo pored gola.

22. min Mišlov upućuje poluvisok udarac kojeg Stojkić lako brani.

26. min Mišlov s 10m malo iskosa puca visoko preko gola.

34. min Iz slobodnog udarca s 20m Župan puca u živi zid.

35. min Nakon odličnog ubačaja Čuture s lijeve strane Lovrek ne uspijeva s 3 metra pogoditi mrežu. Subašić mu brani nogom.

36. min 2:0 ČUTURA. Čutura dolazi na 20m iskosa lijevo, puca jako, lopta se u gužvi od nekog odbija te vara Subašića i završava u mreži.

42. min Udarac Čuture s 15m iskosa visoko preko gola.

43. min Lovrek na krivoj nozi hvata Parmakovića te s 12m puca pored vratnice.

43. min Mujdža pada u šesnaestercu Zadra nakon kontakta, ali dobija žuti karton za simuliranje.

2.POLUVRIJEME

48. min 2:1 TOMASOV. Ćustić probija lijevu stranu, dodaje loptu Tomasovu koji vuče loptu nekoliko metara te s 10m pogađa suprotni kut Stojkićevog gola .

55. min 3:1 PEJIĆ. Brkljača ubacuje dobru loptu s desne strane, a Pejić pomalo nespretno pored zbunjenog Subašića pogađa gol.

59. min Slab udarac Kartela s 15m koji Subašić odbija u korner.

68. min 4:1 LOVREK Lovrek prolazi Batkoskog u kaznenom prostoru, puca s 11m po zemlji. Lopta je očito iznenadila Subašića jer je reakcija bila vrlo loša.

70. min Župan sa 16m puca pored gola.

76. min Odlična prilika za Zadar. Mitrović sam izlazi pred Stojkića ali nepotrebno ide u dribling te mu Stojkić izbija loptu u korner.

78. min 5:1 LOVREK. Lovrek ponovno prolazi Batkoskog u šesnaestercu te iskosa sa 8m neobranjivo pogađa suprotni kut zadarskog gola. Najbolji gol utakmice.

81. min 5:2 PARMAKOVIĆ. Nakon kornera Tomasova s desne strane Parmaković pogađa gol glavom.

84. min Ibričić u solo prodoru prolazi nekoliko igrača u kaznenom prostoru Zadra ali puca u Subašića.

85. min 6:2 KARTELO. Kartelo pogađa s 5m glavom nakon dobrog ubačaja Mujdže s desne strane.

86. min 7:2 LOVREK. Tek što se krenulo s centra Lovrek izlazi sam na Subašića koji mu brani prvi udarac, no lopta se ponovno odbija do Zagrebovog napadača koji nakon toga pogađa praznu mrežu. Nakon toga dobija žuti karton zbog skidanja majice.

Izjave

Dalibor Zebić

"Jednostavno smo se osramotili nakon 2:1 i 5 primljenih pogodaka u 2. poluvremenu. Na kraju prvog dijela prvenstva u kojem nismo bili loši i držali 5. mjesto sve smo pokvarili. U pauzi moram puno raditi, a neki igrači moraju ozdraviti u glavi i shvatiti da bez kolektivne igre i ponašanja nema ništa."

Zadar Sport - Da li se osjetio izostanak Terkeša ?

Dalibor Zebić - "Bili bi opasniji s njim jer on je naš prvi strijelac, ali nije to alibi jer svi su profesionalci koji primaju plaću i nema žaljenja za njim ni drugima."

Prof. Josip Bajlo

"Teško nam je poslije ovakve utakmice bilo što govoriti jer već davno nisam gledao Zadar u ovakvom izdanju. Nismo imali sreće niti bili kompletni ali to nije nikakvo opravdanje jer ni Zagreb nije mogao računati na sve igrače.

U početku smo imali jednu pravu priliku Tomasova, a od tada na dalje sve je išlo na mlin Zagrebu. Moramo biti zabrinuti jer do sada smo bili dosta uvjerljivi ali sada nam se primakli klubovi iza nas na tablici. Sad ćemo morati razmisliti tko će ostati a tko ne jer za neke igrače ne bi smjelo biti mjesta u našem klubu."

Dragan Župan

"Što reći nakon 7:2. Katastrofa i ništa drugo. Prvih 10 min bilo je sve gotovo. U 2. pol. smo se vratili ali kratko je trajalo. Sreća što je kraj prvenstva."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.