Treći domaći poraz: KK Borik Puntamika - KK Dubrava 68-71
Piše: R. Morović | Objavljeno 6.12.2007 u 0:43.
ZDNews.hr

U idućem kolu Borik gostuje u Sutinskim Vrelima kod Cedevite Foto: H. Bajlo / Audio: Goran Šimunov


U 8. kolu A-1 lige košarkaši Borik Puntamike po treći put za redom poraženi su na domaćem terenu. Nakon Zaboka i Alkara, večeras je bodove iz Jazina odnijela i Dubrava koja je od početka kontrolirala susret, te na kraju slavila 68-71.

Iako su se Puntamičani u pojedinim razdobljima gubili i sa 15 do 16 poena zaostatka, uspjeli su se vratiti i u posljednju minutu ući u egalu, 68-68. Za potpuni preokret nedostajalo je malo sreće i preciznosti, a Dubrava je na kraju ipak zasluženo pobijedila.

Prva četvrtina 13-14

Borik je katastrofalno otvorio prvu četvrtinu, te nakon dvice Ante Krapića za 2-2, gosti rade seriju 7-0 i u 6. minuti susreta imaju prednost 2-9. Srećom po domaće tada se budi kapetan Mate Mrva koji ubacuje prvo tricu pa dvicu, a nešto kasnije novim pogotkom iza linije 6,25 vraća svoju momčad na samo "pola koša" zaostatka, 10-11.

Da se četvrtina ne bi okončala sa samo po dva strijelca u svakoj momčadi pobrinuo se Marin Pijaca koji je tricom postavio konačan rezultat prve dionice igre, 13-14. Sve poene gostiju postigli su Kartelo (8) i Šamac (6).

Druga četvrtina 14-25

Na početku druge četvrtine, nakon trice Bošnjaka, Mrva i Pijaca dovode Borik u vodstvo 19-17 i tada dolazi do već uobičajene "crne rupe" u igri Puntamičana. Gosti rade nevjerojatnu seriju 20-2 (za Borik samo dvica Mrve) i odlaze na visokih +16, 21-37.

Domaći do kraja poluvremena ipak uspijevaju koliko toliko smanjiti zaostatak i na odmor se odlazi rezultatom 27-39 u korist Dubrave.

Treća četvrtina 20-14

Drugo poluvrijeme dobro je otvorio Marko Žorž mini serijom 6-0, a nakon dvice Čulara, domaći su se približili na -7, 34-41. Od početka utakmice bilo je jasno da Puntamičani danas nisu najraspoloženiji. Jurica Smiljanić u dvije minute sam radi seriju 8-0 i Dubravu ponovno odvodi na +15, 35-51.

Ipak, gosti su pred kraj treće četvrtine malo posustali, te dopustili Boriku seriju 9-0 i povratak u igru što će ih kasnije gotovo koštati poraza. U posljednju četvrtinu Dubrava je ušla s vodstvom +6, 47-53.

Četvrta četvrtina 21-18

Do 34. minute Dubrava je tricama održavala razliku sve do rezultata 53-61, a tada Puntamičani ipak pokazuju ponos i vraćaju se u igru. Tricom Pavića dolaze na -4, a nakon dvice, pa nešto kasnije i slobodnog bacanja kapetana Mrve Borik zaostaje samo "pola koša", 63-64.

Smiljanić je s dvije dvice dao još malo predaha svojoj momčadi, no Borik nakon tri realizirana slobodna bacanja Ive Pavića i dvice Marka Žorža gotovo nevjerojatno dolazi do izjednačenja, 68-68.

U posljednjoj minuti Puntamičanima je ipak nedostajalo snage ali i sreće, te gosti pogocima sa linije slobodnih bacanja dolaze do vrijedne pobjede 68-71 i zasluženo odnose bodove iz Jazina.

Statistika

Prvo ime susreta je kapetan Borika Mate Mrva koji je ubacio 22 poena uz vrlo dobar šut, a ništa slabiji nije bio ni Marko Žorž sa 18 poena.

U redovima Borika bilježimo i jedan negativni rekord sezone Marina Jurjevića koji je valorizaciju -11 zaslužio šutom 0/4 za dvicu, 0/5 za tricu i sa tri izgubljene lopte.

Kod Dubrave najefikasniji su bili Smiljanić sa 16, Krajačić sa 13, te Samac i Šakić sa po 10 poena.

U konačnici, razlika u valorizaciji 73-48 u korist Dubrave također daje svoju sliku o utakmici. Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Nakon tri uzastopna domaća poraza problemi u redovima Borika su više nego evidentni, a treneru Mehešu ne preostaje ništa drugo nego da ih radom i pobjedama pokuša riješiti. Nikakva nemoguća misija, što je pokazao i Zadar na početku sezone, no s ovakvim predstavama poput večerašnje teško da Puntamičani mogu dosanjati Ligu za prvaka.

Izjave aktera


Trener Borik Puntamike Ivan Meheš



Trener Dubrave Tonči Mašina




Novinarska pitanja i odgovori


8.kolo A-1 lige košarkaša

Alkar - Osijek 77-76

Šibenik - Kvarner 100-91

Zabok - Svjetlost 72-74

Dubrovnik - Cedevita 93-95

Borik - Dubrava 68-71

Tablica!

Parovi 9.kola

Svjetlost - Dubrovnik

Dubrava - Alkar

Osijek - Šibenik

Cedevita - Borik

Kvarner - Zabok

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.