Ponovno Stallworth i Prostran, Zadar na +29 protiv Strasbourga
Piše: R. Morović | Objavljeno 4.12.2007 u 21:17.
ZDNews.hr

Danas briljantni Stallworth postigao je 25 koševa Foto: H. Bajlo


Zadar, 4.prosinca 2007.
Dvorana Jazine
5.kolo ULEB kupa
Gledatelja: 2500

KK Zadar – SIG Strasbourg 94-65
(22:17, 27:9, 20:18, 25:21)

Suci: Christos Christodoulu, Anastasios Piloidis (oba Grčka) i Seffi Shemmesh (Izrael)

KK Zadar:Gečevski 6, Brewer 10, Stallworth 25, Štimac 5, Juby Johnson 12, Lalić 5, Macura 4, Barać 9, Prostran 12, Marčinković 5, Šarlija 2
Trener: Aleksandar Petrović

SIG Strasbourg: Pettway 7, Darringand 7, Mendy 10, Soumahoro, Giffa 4, Nissim 9, McCord 4, Obasohan 13, Shannon 6, Lewin 5
Trener: Eric Girard

Košarkaši Zadra u petom su kolu ULEB kupa večeras u Jazinama demolirali francuski Strasbourg rezultatom 94-65. Zadrani su bili dominantna momčad od prve sekunde utakmice i u serijama povećavali prednost do visokih +36, 82-46. Tada dvije uzastopne trice pogađaju mladi Toni Prostran i Pavle Marčinković za vodstvo Zadra 88-46 erupciju oduševljenja u Jazinama. Do kraja susreta francuzi se spašavaju veće katastrofe i susret zaključuju na "samo" -29, 94-65.

Prva četvrtina 22-17

Zadar je već u startu pokazao tko je gazda u Jazinama. Domaći kod rezultata 5-4 ubacuju osam poena za redom, te nakon trice Stallwortha vode 13-4. Istu prednost od devet poena Zadar je imao i nešto kasnije, pri rezultatu 19-10, nakon čega Lewin i Nissim vraćaju kakvu takvu nadu francuzima, koševima za 19-15. Do kraja četvrtine dvice Gečevskog (uz dodatno bacanje) i McCorda za 22-17.

Druga četvrtina 27-8

Drugu četvrtinu Zadar otvara serijom 7-0 (dvice Štimca i Brewera, trica Stallwortha) i odlazi na 29-17, a uskoro novom trivom Stallwortha, te dvicom Brewera i na 34-20.

Na svaka dva poena francuza Zadrani bi u pravilu uzrvraćali sa minimalno pet. Tako je bilo i nakon dvice Pettwaya kada su Barać tricom i, večeras izvrsni Stallworth dvicom odveli Zadar na +19, 43-24.

U igru tada ulazi Toni Prostran i pogađa svoju prvu seniorsku tricu za KK Zadar. Jazine su u potpunosti proključale, a kada je Stallworth sa sirenom zabio tricu 49-26 za kraj prvog poluvremena bilo je jasno da Strasbourg tu nema što tražiti.

Treća četvrtina 20-18

Na početku treće četvrtine gosti se pokušavaju koliko toliko vratiti u igru serijom 8-3 (nova trica Stallwortha), no Juby Johnson sa dvije uzastopne trice, te Štimac dvicom vraćaju visokih +25, 60-35.

U tom je periodu, od rezultata 52-35, do dvice Jubya za +30, 66-36, Zadar napravio veliku seriju 14-1. Francuzi se tricom Mendya, te slodobnim bacanjima Pettwaya i Nissima uspjevaju približiti na "samo" 25 poena zaostaka i treću četvrtinu okončati rezultatom 69-44.

Treba li uopće napomenuti da je Stallworth u posljednoj minuti zabio još jednu tricu. Zanimljivo je da, nakon što mu je prva ušla pomalo sretno, sve ostale bile su besprijekorno sigurne.

Četvrta četvrtina 25-21

Početak posljednje četvrtine najbolje je oslikao svu nemoć gostiju iz Strasbourga. Zadar je u samo nekolimo minuta napravio seriju 20-2 i došao do najveće prednosti na utakmici +42, 88-46.

Sijevalo je sa svih strana u tom trenutku. Tri trice bez greške ubacio je fenomenalni Toni Prostran, a po jednu Pavle Marčinković, Pankracije Barać i Jure Lalić. Ono što je u jednoj kontri promašio Shanon bilo je naprosto nevjerojatno, pa čak i smiješno. Bio je aspsolutno sam na jednoj polovici terena, a lopta je prošetala po obruču i vratila se u ruke Zadranima.

Konačno su značajniju minutažu dobili i mladi Pavle Marčinković i Marino Šarlija i oba su ubacili svoje prve seniorske koševe za Zadar. Do kraja utakmice Mendy i Obasohan su donekle ublažili katastrofu svoje momčadi, a susret je dvicom zaključio Darringand za konačnih 94-65 u korist Zadra.

Statistika

Najefikasniji kod Zadra, danas briljantni, Shammel Stallworth sa 25 poena (6/9 za tricu). Johnson je dodao 12, Brewer 10, a fenomenalni Toni Prostran u potpunosti je opravdao povjerenje trenera odigravši sjajnio 16 minuta uz šut za tri poena 4/5, tri skoka i tri asistencije.

Kod gostiju samo dva igrača s dvocifrenim brojem pogodaka, Obasohan 13 i Mendy 10 (za 11 minuta.)

Kompletna statistika!

Izjave aktera

Trener Zadra Aleksandar Petrović

"Ostvarili smo tri cilja večeras. Ostvarili smo pobjedu, pobijedili smo velikom razlikom što u konačnici za nas može biti izuzetno bitno. A ono što je najvažnije utakmica odigrala u fenomenalnom ambijentu koji na početku to nije pokazivao. Izuzetno mi je drago da je publika kasnije i vidjela te svoje mladiće ali isto tako upozotavam da neće tako biti uvijek.

Odigrali smo 30-35 briljantnih minuta, svaki igrač koji je stupio na teren bio je u pozitivnom tonusu. Kad osjetiš ekipu na treningu i ovako na utakmici onda možeš napraviti bilo kakvu izmjenu i svaka nosi kvalitetnu prednost. Sljedeći tjedan je za nas jedan od najtežih u čitavoj sezoni jer igramo protiv Zvezde, Kazana, a nakon toga Cibone ali mislim da svi zajedno možemo biti zadovoljni i sa dosta optimizma gledati u budućnost.

Nadam se da će za sedam dana protiv Kazana ovdje biti ludnica jer smatram, bez obzira na sve ono što se sa njima događalo, da će nam to biti ključna utakmica za prolaz dalje. Ukoliko tu utakmicu dobijemo mislim da će Zadar bez prevelikih problema doći do tih željenih pet ili šest pobjeda."


Shammel Stallworth:

Večerašnja je utakmica za nas bila vrlo važna, a i trener stalno naglašava koliku važnost imaju ovih sedam utakmica prije Božića. Dosad smo tijesno izgubili dvije važne utakmice u ULEB kupu i shvaćamo koliko je važno u ovom natjecanju pobjeđivati na domaćem terenu.

Cijela je momčad danas odigrala odlično, ja sam također odigrao odlično i samo bi htjeo zahvaliti svima u Zadru na strpljenju. Čestitam cijeloj momčadi na večerašnjoj pobjedi. Moramo ostati u ovom pozitivnom ritmu jer nas u subotu očekuje također vrlo važna utakmica."


Trener Strasbourga Eric Girard:

"Zadar je večeras odigrao jako dobro, srčano i odlučno. Još je jedna stvar vrlo važna u košarci, a to je jako dobar šut. Mi smo igrali premlako, bez obrane i potrebne agresivnosti, a promašivali smo sve, moguće i nemoguće. Tako je nemoguće dobiti utakmicu. To je bila najveća razlika između dviju momčadi večeras. Čestitke Zadru na igri i pobjedi, a mi se moramo potuditi da igramo bolje u predstojećim susretima."


Pobjede Turowa i Unicsa

U preostale dvije utakmice skupine "I" po jedna pobjeda gostiju i domaćina. Turow je na domaćem parketu u Češkom Liberecu pobijedio Hapoel Jeruzalem sa 78-68, dok je konačno proradio ruski Unics Kazan i u Den Boshu deklasirao domaći Eiffel Towers rezultatom 79-108.

Za tjedan dana Zadar u Jazinama dočekuje Unics iz Kazana.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.