Fešta Maligana u Jazinama: KK Borik Puntamika - KK Alkar 57-74
Piše: R. Morović | Objavljeno 2.12.2007 u 22:42.
ZDNews.hr

Ovako nemoćna igra Borika u Jazinama doista nije dugo viđena Foto: H. Bajlo


Zadar, 2. prosinca 2007.
Dvorana Jazine
7. kolo A-1 lige
Gledatelja: 300

KK Borik Puntamika - KK Alkar 57-74
(13-26 ; 17-9 ; 9-19 ; 18-20)

Suci: Ivan Paić, Dražen Štrok i Tomislav Ercegović

KK Borik Puntamika: Dundov 12, Pijaca, J.Dražović, Pavić 7, T. Dražović 7, Dević 1, Mrva 3, Čular 6, Jurjević 2, Žorž 13, Đugum 3, Krapić 3
Trener: Ivan Meheš

KK Alkar: J.Blajić 13, Režić 3, Omrčen 2, R.Caktaš, Modrić 9, Džapo 22, S.Blajić, Jagnjić, Ćurković 4, Gaurina, T.Caktaš 21
Trener: Davor Vučković

Što reći o utakmici u kojoj uputite 27 šuteva za dva poena, a od toga pogodite samo 8 (u prvom poluvremenu 2/15)? Upitao se to i trener Meheš nakon poraza njegove momčadi u 7. kolu A-1 lige košarkaša. Borik je večeras u Jazinama bio neprepoznatljiv, a gosti iz Sinja su to vrlo dobro iskoristili, te na kraju zasluženo slavili rezultatom 57-74.

Samo za usporedbu sa prethodnim podatkom, Alkar je večeras "ispalio" 41 šut za dva poena od čega su 22 lopte prošle kroz obruč, dakle samo pet manje od ukupnog broja šuteva Borika. Nadalje, prvi strijelac susreta Josip Džapo sam je pogodio 10 dvica, a cijela momčad Borika 8 od čega je polovicu (4) ubacio Marko Žorž.

Čak 22 ukradene lopte Alkara naspram 12 Borika također vrlo dobro oslikavaju stanje na terenu. U nekoliko situacija Puntamičani su gubili lopte na naprosto nevjerojatan, teško opisiv način. Kao posljednji statistički pokazatelj ove utakmice možemo istaknuti katastrofalan šut gostiju sa linije slobodnih bacanja 9/25, što govori da je Borik mogao proći još puno, puno gore.

U Jazinama se večeras okupilo oko tristotinjak ljubitelja košarke, a najbučnija je bila skupina od desetak sinjskih "Maligana" koji s pjesmom nisu prestajali od prve do posljednje minute.

Meheš je susret otvorio petorkom Pavić, Mrva, Dundov, Žorž i Tomislav Dražović, a njegov kolega na suparničkoj klupi Davor Vučković odgovorio je postavom Modrić, Omrčen, Džapo, Josip Blajić i Toni Caktaš.

Gosti su izvrsnom obranom limitirali Borik
na samo 41 poen u 35 minuta
Prva četvrtina 13-26

Borik je bolje otvorio susret, te tricama Mrve i Žorža poveo 8-2, no tada Alkar u potpunosti preuzima kontrolu nad zbivanjima na parketu. Gosti, ponajviše zahvaljujući sjajnom Toniju Caktašu (2 trice i dvica) rade seriju 15-0, te dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine vode sa 8-17.

Nakon trice Ive Pavića, nova mini serija Sinjana 6-0 (4 Caktaš) i rezultat je 11-22. Puntamičani nisu mogli postići koš iz igre, a nakon slobodnih bacanja Dundova konačni rezultat prve četvrtine, 13-26, tricom je postavio Josip Blajić.

Druga četvrtina 17-9

Na početku druge dionice igre Džapo je održavao prednost Alkara, a tri minute prije odlaska na odmor Ćurković je zabio tricu za visokih +13, 20-33. Tada dolazi do jedinog svijetlog razdoblja u igri Borika, te domaći, serijom 10-2, na poluvrijeme odlaze s podnošljivih pet poena zaostatka, 30-35.

Treća četvrtina 9-19

Devet poena Borika u trećoj četvrtini djelo su Žorža (4), Dražovića (3) i Čulara (2), dok je upravo u ovom razdoblju Alkar u potpunosti razbio Puntamičane. Toni Caktaš i Josip Džapo (oba po 6 poena) naprosto su bili nerješiva enigma za domaće igrače, a kada tome pridodamo i nekoliko laganih prodora Modrića, te tricu Blajića dobijemo nevjerojatnih 15 poena prednosti za Alkar uoči posljednjih deset minuta igre, 39-54.

Puntamičani moraju što prije zaboraviti ovu
utakmicu jer već u srijedu ih čeka Dubrava
Četvrta četvrtina 18-20

Koliko su stvari za Borik mogle postati još i gore u posljednjoj četvrtini govori podatak o slobodnim bacanjima Alkara 7/16. Šest i pol minuta prije kraja susreta Modrić je tricom prvi put odveo goste na +20, 41-61, a Puntamičane su negativnog rekorda u broju postignutih koševa spasile samo dvije uzastopne trice Pavića i Dundova.

No one nisu služile smanjenju prednosti, već samo sprječavanju veće katastrofe. Caktaš i Džapo i dalje su dominirali napadom Alkara, a nakon jedne neuspješno organizirane akcije gostiju ostalo je još 3 sekunde za napad.

Nakon timeouta Sinjani su i to uspjeli realizirati za povratak na +20, 49-69. Odmah potom Džapo je zabio za najvećih 22 poena prednosti, 49-71, a moglo je biti još i gore jer su gosti tada promašili i dva slobodna bacanja.

U završnoj seriji slobodnih bacanja Puntamičani su uspjeli malo ublažiti poraz i susret okončati na "samo" -17, 57-74.


Utakmica je ovo koju će trener Meheš i igrači morati što prije zaboraviti. Jedini s dvocifrenim brojem poena kod domaćih bili su Žorž (13) i Dundov (12), dok je kod Alkara treći strijelac Josip Blajić imao 13 poena. Dominirali su već spomenuti Džapo sa 22 (10/18 za dvicu) i Caktaš sa 21 poenom (6/9 za dvicu).

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Izjave trenera

Trener KK Alkar Davor Vučković:

"Mislim da su moji igrači nastavili pozitivno razmišljati nakon prve ovosezonske pobjede protiv Rijeke. Došli smo tu raspoloženi od samog početka utakmice, pogotovo u obrambenom smislu i mislim da je upravo obrana večeras presudila. Više nego zadovoljan sam sa dva nova boda i pozitivnom atmosferom pred sljedeću utakmicu protiv Osijeka."

Trener Borik Puntamike Ivan Meheš



Rezultati 7.kola A-1 lige košarkaša

Borik - Alkar 57:74

Dubrava - Dubrovnik 97:80

Kvarner - Osijek 92:86

Svjetlost - Šibenik 87:76

Cedevita - Zabok Nedjelja, 30.12.2007.

Tablica!

Parovi 8.kola:

Utorak 4.12.

Šibenik - Kvarner
Dubrovnik - Cedevita
Zabok - Svjetlost

Srijeda 5.12.

Alkar - Osijek
Borik - Dubrava

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.