Aco: "Jedna od najbitnijih pobjeda ove polusezone"
Piše: R. Morović | Objavljeno 2.12.2007 u 2:43.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: H. Bajlo


Na press konferenciji nakon pobjede Zadra nad Hemofarmom uz trenere Petrovića i Nikolića došao je i mladi Zadranin Toni Prostran koji je danas odigrao nešto više od 5 minuta, ubacio jedno slobodno bacanje, imao 3 skoka, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

"Još sam pod dojmom tako da ne znam što da kažem. Jedino mogu zahvaliti navijačima na podršci, treneru što mi je dao priliku i posebno igračima koji su me bodrili cijelo vrijeme. A najviše zahvaljujem svojim roditeljima i bratu bez kojih ne bi bio ovdje gdje san sada."

Miroslav NikolićGostujući trener Miroslav Nikolić bio je očekivano razočaran:

"Čestitao bih Zadru na zasluženoj pobjedi. Sigurno ćemo imati sastanak na kojemu ćemo analizirati ovu utakmicu. Mi smo bili jako loši večeras, puno smo promašivali i igrali vrlo neorganizirano, a pogotovo u fazi obrane. Individualna obrana nije postojala. Glavni igrači od kojih sam ja očekivao da iznesu teret ove utakmice večeras su bili jako slabi. Zadar je više želio pobjedu od nas."

Aco PetrovićTrener košarkaša Zadra Aleksandar Petrović istaknuo je večerašnju pobjedu kao vrlo važnu za ovu polusezonu, ali i najavio naporni prosinac za svoju momčad:

"Ovo je bila jedna od najbitnijih utakmica ove polusezone jer ovom pobjedom Zadar odlazi na dvije pobjede više od direktnog konkurenta za “Final four”.

Ako izuzmemo Partizan i Cibonu koji će se na kraju isprofilirati kao prve dvije momčadi mislim da smo mi, Hemofarm i Zvezda tu legitimni kandidati za što višu poziciju.

Prevelik je bio ulog u ovoj utakmici i mi smo se za nju strahovito puno pripremali. Neke stvari smo im htjeli dati, a nekih stvari sam se panično bojao. Napravio sam jednu grešku kada sam odigrao sa dva centra u odnosu na Jagodnika i u razmaku od minute i 45 sekundi sijevnule su nam dvije trice.

Ključnim smatram čuvanje Jagodnika koji nije ulazio u svoju seriju šuta, te korektnu obranu Jubya na Marshallu. To su dvije stvari koje smo htjeli riješiti i uspjeli smo

Veliki respekt prema Hemofarmu odnio nam je uvjerljiviju pobjedu međutim u ovom trenutku nismo u situaciji da gledamo to. Ovo je prva od sedam utakmica koje nas očekuju u 12. mjesecu i izuzetno sam zadovoljan ovom pobjedom."


Pankracije BaraćPankracije Barać danas je za nešto više od 12 minuta provedenih u igri ubacio 9 poena. Nakon utakmice bio je zadovoljan, te se već okrenuo susretu protiv Strasbourga, u utorak u ULEB kupu:

"Iznenađujuće lagano smo dobili ovu utakmicu. Od početka nas je krenuo šut, a kasnije, kada smo poboljšali i obranu, praktički smo mirno utakmicu priveli kraju. Ovo moramo sad zaboravit. Dobro stojimo u NLB ligi, dok u ULEB kupu baš i ne stojimo tako dobro. Doma ne smijemo izgubiti niti jednu utakmicu i protiv Strasbourga nam igra isključivo pobjeda."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.