Razigrani Zadar, hat-trick Terkeša: NK Zadar - NK Međimurje 4-0
Piše: R. Morović | Objavljeno 1.12.2007 u 16:11.
ZDNews.hr

Samo gol više od njega dali su Kalinić i Đalović - Želimir Terkeš, strijelac hat-tricka Foto: H. Bajlo


Zadar, 1. prosinca 2007.
Osamnaesto kolo T-com 1. HNL
Stadion Stanovi
Gledatelja: 1200
Vrijeme: sunčano i hladno
Teren: solidan

NK ZADAR – NK MEĐIMURJE 4-0 (poluvrijeme: 3-0)

SUDAC: Edo Trivković (Split)
Pomoćnici: 1. Petar Gabrilo (Spit), 2. Ante Vuko (Strožanac)
Četvrti sudac: Ivo Krečak (Šibenik)
Delegat Udruge Prve HNL: Anton Peruško (Krnica)
Kontrolor suđenja: Antun Šumić

STRIJELCI: 1-0 Terkeš 26., 2-0 Župan 32., 3-0 Terkeš 36., 4-0 Terkeš 88.

ŽUTI KARTONI: Milin (18. – oštar start), Parmaković (74. – oštar start), Elez (90. – nesportsko ponašanje) (Zadar) ; Vuk (71. – oštar start), Eliomar (82. – oštar start), Peraica (85. – oštar start) (Međimurje)

IGRAČ UTAKMICE: Želimir Terkeš (Zadar)
NAJBORBENIJI IGRAČ: Dragan Župan (Cibalia)

NK ZADAR: Danijel Subašić, Ninoslav Parmaković, Ferdo Milin (od 68. Roko Mišlov), Ivan Elez, Dragan Župan, Marin Tomasov, Naum Batkoski, Valerio Balašković (od 63. Hrvoje Ćustić), Ante Puljić, Želimir Terkeš, Ante Mitrović (od 80. Marko Rašo)
Trener: Dalibor Zebić

NK MEĐIMURJE: Ivan Banović, Ante Zurak, Marko Janjetović (od 64. Andrej Vuk), Ivan Habuš, Krunoslav Bratković, Mario Darmopil, Samir Duro, Vedran Celiščak (od 46. Roberto Alviž), Boško Peraica, Davor Piškor (od 46. Franjo Pintarić), Eliomar Dos Santos Silva
Trener: Miljenko Dovečer


Konačno. Nogometaši Zadra, nakon sedam utakmica bez pobjede, danas su, u 18. kolu Prve HNL, deklasirali slabašno Međimurje rezultatom 4-0. Zadrani su u potpunosti dominirali tokom svih devedeset minuta, a jedini pravi pokušaj gostiju iz Čakovca pred kraj utakmice fenomenalno je obranio Danijel Subašić.

Gosti su u Zadar doputovali bez trojice standardnih prvotimaca, kartoniranih Milardovića i Štefulja, te ozljeđenog prvog stijelca kluba Edina Šaranovića što se uvelike odrazilo na igru Čakovčana koja je danas bila ispod svake prvoligaške razine.

Prvo poluvrijeme

Zadar je prvu priliku imao već u 5. minuti kada je Ivan Elez centrirao s lijeve strane u peterac, a prvo Terkeš pa potom i Mitrović bili su korak prekratki. Tri minute kasnije Milin je poslao jednu duboku loptu prema gostujućem šesnaestercu, no vratar Međimurja na vrijeme je izašao i otklonio opasnost.

Jedini period kada su Međimurci imali blagu terensku inicijativu je onaj između desete i dvadesete minute kada su imali i svoju najveću priliku u prvom dijelu. Prvo je u 11. minuti nakon male nesigurnosti i gužve u zadarskom šesnaestecu lopta završila kod Subašića, a potom je u 18. Eliomar izvrsno pucao sa nekih 15-ak metara s desne strane, no njegov je udarac sjajnom reakcijom Subašić odbio u korner.

Možda je upravo ta, malo otvorenija igra gostiju bila presudna za konačan ishod utakmice jer Zadar je odigrao furioznih posljednjih 20 minuta prvoga dijela.

1-0 Terkeš

Prvi pogodak plod je sjajnog proigravanja Tomasova za Terkeša koji se našao sam, oči u oči sa međimurskim vratarom i kroz noge poentirao za 1-0. Bila je to 26. minuta, a samo tri minute kasnije nova velika prilika za domaće. Župan je izveo korner s desne strane, a nakon velike gužve u petercu lopta odlazi u gol aut.

2-0 Župan

No na drugi pogodak nije se dugo čekalo. Balašković je u 32. minuti dodao na desnu stranu do Terkeša koji dobro centrira na drugu stativu. Čakovčani su opet nesiguni u obrani, te lopta dolazi do Župana koji sjajnim udarcem lijevom nogom sa ruba šesnaesterca pogađa donji desni kut nemoćnog vratara Banovića. Zadar – Međimurje 2-0.

3-0 Terkeš

Četiti minute kasnije već je 3-0 za Zadar. Mirović je dobro proigrao Terkeša na desnoj strani koji neometano ulazi u šesnaesterac, te lakoćom prebacuje gostujućeg vratara za veliko slavlje Zadrana.

Do kraja poluvremena nastavile su se redati prilike domaćih. U 40. Terkeš i Mitović nisu iskoristili jednu gužvu u petercu Međimurja, a samo minutu kasnije Župan je odlično uposlio Tomasova koji sa nekoliko metara od gola s lijeve strane neuspješno pokušava dodati u sredinu. Lopta na kraju dolazi do Milina koji sa ruba šesnaesterca puca malo iznad grede.

U 44. minuti Mitrović se lijepom fintom oslobodio jednog čakovečkog braniča i našao u sličnoj situaciji kao prethodno Tomasov ali s desne strane. Zadarski napadač pogađa vanjski dio mreže. Na isteku prvog poluvremena posljednja fenomenalna akcija Zadra. Župan je prošao po desnoj strani, dodao u sredinu do Terkeša koji je sam kao duh, no puca ravno u Banovića.

Kraj prvoga dijela i zasluženi pljesak domaćim nogometašima za sjajnu igru i tri pogotka.

Drugo poluvrijeme

Očekivano, u drugom dijelu Zadrani su nastavili napadati, ali bitno smanjenim intenzitetom. Desetak minuta nakon izlaska iz svlačionice u dva su navrata dobro kombinirali Elez i Mitrović, no bez rezultatske promjene, a u 57. minuti Mitrović je propustio još jednu dobru priliku za povećanje vodstva. Njegov je udarac sa 5-6 metara obranio vratar Banović koji je danas doista bio kao na streljani.

Dvije minute kasnije sjajna kombinacija Župan-Balašković-Terkeš, lopta na kraju opet dolazi do Župana koji sa nekih 6-7 metara od gola s desne strane puca preko grede.

Tada je počela i serija izmjena, a trener Zebić dao je priliku i mlađim igračima, Roku Mišlovu, te po prvi put u 1.HNL, Marku Raši. Ušao je još i Ćustić umjesto Balaškovića koji je zaslužio veliki pljesak "Stanova".

U 72. minuti bilježimo dobar udarac Tomasova sa 20-ak metara iskosa s lijeve strane, no nije pogodio okvir gola, a u 78. minuti, nakon kombinacije Eleza i Terkeša, mladi se Zadranin ponovno izborio za šut sa ruba šesnaesterca. Ovoga puta njegov je udarac obranio vratar Banović.

Tek pred kraj utakmice Međimurje je dobilo malo više prostora za igru, a u dva se navrata fenomenalnim intervencijama istaknuo vratar Danijel Subašić. Prvo je u 82. sigurno obranio jedan udarac čakovčana u donji desni kut, a minutu kasnije Eliomar je s desne strane dodao do Peraice koji neometano puca sa 7-8 metara, ali Subašić je po tko zna koji put pokazao vrhunske reflekse.

4-0 Terkeš

Točku na i stavio je najbolji igrač utakmice, Želimir Terkeš, dvije minute prije kraja pogotkom za 4-0. Zadarski se napadač sjajnom fintom oslobodio čuvara i sa ruba peterca, malo s desne strane, matirao nemoćnog Banovića.

Zadar – Međimurje 4-0, hat-trick Terkeša, povratak pobjedama i miran put u Zagreb na posljednju utakmicu jesenskog dijela prvenstva.

IZJAVE AKTERA


Trener NK Zadar Dalibor Zebić




Trener NK Međimurje Miljenko Dovečer




Treći strijelac 1.HNL Želimir Terkeš (11 golova)


Rezultati 18.kola Prve HNL

Šibenik – Cibalia 2-0 Roglić 50., Zec 53.

Zadar – Međimurje 4-0 Terkeš 27.,36.,88., Župan 32.

Inter Zaprešić – Osijek 1-1 Nikšić 78., Verhas 90.

Rijeka – Varteks 1-1 Smrekar 46., Štrok 69.

Hajduk – Slaven Belupo 1-0 Kalinić 57.-11m

Nedjelja, 16.00: Dinamo – Zagreb

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.