Surać: "Imamo informacije da je Mlinar bio plaćen da nas iskartonira i isključi"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 30.11.2007 u 19:43.
ćemo dati sve od sebe da sutra dobijemo Međimurje" Foto: ZadarSport">ZDNews.hrćemo dati sve od sebe da sutra dobijemo Međimurje" Foto: ZadarSport">

Kapetan NK Zadar Jakov Surać: "Bez obzira na sve mi
ćemo dati sve od sebe da sutra dobijemo Međimurje" Foto: ZadarSport


Nogometaši Zadra već su punih sedam kola bez pobjede, a sutra protiv Međimurja (Stadion Stanovi 13,30) igraju jednu od važnijih utakmica prvog dijela sezone. Eventualnom sutrašnjom pobjedom Zadrani bi se zadržali u gornjem dijelu tablice kroz čitavu zimsku stanku, u Zagreb bi putovali bitno opušteniji, a i nastavak prvenstva na proljeće zasigurno bi bio olakšan.

No posljednjih je dana top tema u Zadru ipak nešto drugo - suđenje. Nakon očite sudačke krađe (namjerne ili ne) protiv Dinama koju je donekle ublažila kasnija bolja igra modrih, u Osijeku je situacija bila još i gora. Prema riječima ljudi u klubu suđenje je u slavonskoj metropoli bilo nepodnošljivo, a sudac Mlinar samo je čekao prvu priliku kako bi naštetio Zadru.

Povodom toga je na sjednici Upravnog odbora NK Zadar, koja je održana 26.11.2007. godine, donesen i zaključak, da se upozore svi relevantni čimbenici nogometne organizacije u Hrvatskoj, o suđenjima koje su imala direktnu štetu za NK Zadar. Opširnije možete pročitati ovdje, a ubrzo je stigao i odgovor iz Čakovca.

Direktor "Međimurja" Stjepan Hamonajec u izjavi za Novi Radio zatražio je ispriku od NK Zadar, a direktor "Zadra" Novica Erlić u telefonskom je razgovoru za Zadarsport rekao kako u klubu nisu mislili nikoga uvrijediti već samo upozoriti na sve gore stanje u Hrvatskom nogometu zbog kojega u prvom redu pate gledatelji.

O svemu ovome razgovarali smo i sa sportskim direktorom kluba sa Stanova prof. Josipom Bajlom, te pomoćnim trenerom Josipom Butićem, a njihova razmišljanja možete pročitati ovdje. Sličnog su mišljenja i trener Zebić, te ostali igrači u klubu, no ipak s naglaskom kako je u ovom trenutku prioritet utakmica s Međimurjem.

U današnjem razgovoru s Jakovom Suraćem doznali smo i detalj više. Borbeni kapetan Zadra koji je iz neobjašnjivih razloga isključen na utakmici sa Osijekom, u razgovoru za Zadarsport rekao kako ima informacije da je sudac utakmice Osijek – Zadar Marin Mlinar bio plaćen da iskartonira cijelu momčad Zadra.

Kako je on osobno doživio osječki poraz?

"Jako tužno. Nažalost, mi smo svi u posljednje vrijeme sudionici nekih priča i kroz HNL emisije čitava javnost vidi da je suđenje jako loše, te da su suci postali korumpirani.

Lako ih se može kupiti, a kroz neke informacije koje smo dobili ja slobodno mogu tvrditi da je sudac Mlinar bio plaćen da iskartonira čitavu ekipu Zadra, te da po mogućnosti isključi mene, što mu je i uspjelo, i našeg golmana Subašića. To sve iz razloga da mi pred utakmicu s Međimurjem budemo oslabljeni i da se tako oni pokušaju spasiti i vratiti se u život."

Kako su se dogodila tvoja dva žuta kartona?

"Dao mi je dva jako jeftina žuta kartona, a pogotovo drugi kojeg neću komentirati, to su svi vidjeli. Kod prve situacije suparnički igrač je ostao na nogama i tu mi je dao žuti karton. Ne samo meni nego još petorici igrača tako da smo mi u 25 minuta imali šest žutih kartona.

Tako nas je smirio, nismo više mogli u duele ulaziti onoliko čvrsto koliko treba, a onda je u drugom poluvremenu samo čekao trenutak koga će isključiti i naletio sam nažalost ja. Bez obzira na sve mi ćemo dati sve od sebe da sutra dobijemo Međimurje."

Kakva su očekivanja od sutrašnje utakmice s Međimurjem?

"Međimurje se počelo dizati i pokazali su to uzevši bod Hajduku u Splitu i odigravši nerješeno s Dinamom. Zanimljivo je da se oni trgnu uvijek na kraju sezone. Očito su tako tempirani ali, bez obzira na njihovo kukanje da će ovdje biti neregularni uvjeti i traženje zaštite od HNS-a, mi smo spremni.

Sada im odjednom ne paše Edo Trivković, a ne sjećaju se prije tri godine kada im je Edo Trivković dozvolio još onih dvadesetak sekundi gdje smo mi ispali iz lige.

Doveli smo se u situaciju da nam je ova utakmica nažalost imperativ. Još smo u nekakvoj dobroj zoni ali bili bi u velikim problemima ako sutra slučajno ne dobijemo ili ne daj Bože izgubimo. Moramo sutra pobijediti za mir u kući."


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.