Aco Petrović uoči Hemofarma: "Jedna od ključnih utakmica ove polusezone"
Piše: R. Morović | Objavljeno 30.11.2007 u 12:58.
ZDNews.hr

Trener KK Zadar Aleksandar Petrović na jutrošnjoj press konferenciji Foto: ZadarSport


Jutros je u Hramu košarke održana redovita press konferencija uoči sutrašnjeg susreta 12.kola NLB lige između Zadra i Hemofarma iz Vršca. Utakmica u Jazinama počinje u 17.30, a evo kako je sastav Hemofarma proanalizirao trener košarkaša Zadra Aleksandar Petrović.

"Sutra nas očekuje izuzetno zahtjevna utakmica i mislim da smo svi toga svjesni. Kada kažem svi mislim na igrače, struku, a nadam se i publiku jer sutra će nam itekako biti potrebna dodatna stimulacija sa tribina. Nalazimo se na raskrižju sezone i treba nam pobjeda protiv momčadi koja ima iste aspiracije kao i mi, a to je da bude što je moguće bliže vrhu.

Oni s ovim dodatnim pojačanjima Marshallom i Johnsonom apsolutno "pucaju" na final four, a za nas je to u ovoj polusezoni jedna od ključnih utakmica.

Promijenili su dosta igrača u odnosu na proteklu sezonu međutim koncept je ostao isti. Prije svega se to odnosi na 33-4 minute koliko prosječno igra Jagodnik na poziciji četvorke. To je pozicija koju je prošle sezone igrao Topić, a samim tim i s obzirom da su zadržali trenera Nikolića, je koncept igre ostao isti.

Ispod koša operiraju dvojica centara od kojih sve one važne minute u dresu Hemofarma igra Vukosavljević. Drugi centar je Marjanović visine 2,16 međutim onaj igrač koji je dosad obilježio igru Hemofarma što se tiče unutarnje igre i snalaženja u reketu je u svakom slučaju Vukosavljević koji je do sada jedini uspio limitirati Pekovića na šest koševa u međusobnoj utakmici.

Zamka je ta što morate s jedne strane kvalitetno držati Vukosavljevića, a s druge strane morate se i raširiti na perimetru jer sva četvorica njihovih igrača koji borave u bilo kojim trenucima u petorci tijekom utakmice su opasni šuteri za tri poena.

Onog trenutka kada su dobili dodatak imenu Stada i kada su se financijski pojačali doveli su ova dva nova amerikanca jer su procijenili da imaju kratku klupu i nije im bio potreban tesar nego su kupili dva igrača, Marshalla i Johnsona.

I dok je Marshall na poziciji trojke fenomenalno odreagirao, Johnson se na poziciji 1 i 2 nije snašao ali vjerojatno iz razloga što na toj poziciji Hemofarm ima kud i kamo veću konkurenciju nego što ima na poziciji trojke. Na toj poziciji već godinama igraJoksimović i da bi zaokružili petorku na poziciji playa imaju Stefana Markovića koji se afirmira sa prošlogodišnjim playem Budućnosti iz Pogdorice Pavkovićem.

To je uglavnom roster na koji oni računaju međutim specifični su jer se morate u jednom trenutku braniti da ne dozvolite previše otvorenih trica, a s druge strane ako to radite otvara se reket Vukosavljeviću. Mi u ovom trenutku još uvijek ne znamo kakva je situacija sa Lalićem, te je dosta upitno kakvu minutažu i igru možemo očekivati od njega.

U svakom slučaju bi nam zdrav Lalić ovdje bio izuzetno kvalitetno rješenje u odnosu na Vukosavljevića.

I oni su nakon početnih domaćih poraza sada u seriji od četiri uzastopne pobjede što i samo govori da su se uspjeli tokom ovog vremena dodatno stabilizirati i ući u pravu natjecateljsku formu.


Ne bih komentirao primitivnu izjavu direktora

"Imamo previše važnih utakmica pred nama ovog trenutka da bi otvarao polemike na relaciji trener kluba-direktor kluba. Ne bih htio komentirati primitivnu izjavu direktora kluba. Mislim da je deplasirano jer i dan danas, nakon 3-4 dana, vi nemate u potpunosti informacije što se točno događalo na utakmici u Jeruzalemu. Iluzorno mi je da netko ko nije vidio utakmicu i tko nema apsolutno nikakvih uvida u ono što se događalo može na takav način komentirati, a da pritom ni prije ni poslije utakmice mene nije nazvao i pitao što se na utakmici zapravo događalo. To je u krajnjoj liniji apsolutno neprofesionalno."



Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.