Prof. Josip Bajlo i Josip Butić: "Ne nazire se kraj krađama i namještanju u 1.HNL."
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 28.11.2007 u 23:32.
ZDNews.hr

Zabrinuto lice profesora Josipa Bajla Foto: Zadarsport


U ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport profesor Josip Bepo Bajlo i Josip Butić nisu štedjeli sudačku organizaciju sa Stjepanom Djedovićem na čelu, a jučer je i službeno pismo kritike i viđenja NK Zadar poslano na adresu Igora Štimca, HNS-a, predsjednika saveza g. Vlatko Markovića, glavnog tajnika Zorislava Srebrića, predsjednik komisije nogometnih sudaca, Stjepana Djedovića te povjerenika za suđenje Željka Širića. Iako čisto sumnjamo da će se išta promjeniti, vrijedilo je pokušati.

No možda se pismo kritike trebalo poslati odmah nakon utakmice Zadar - Dinamo kada je Zadar i više nego očito oštećen nesuđenjem čistog jedanaesterca u 4. minuti susreta?

Donosimo vam i cijeli razgovor sa sportskim direktorom NK Zadar, profesorom Josipom Bepom Bajlom:

Da li ste zadovoljni prikazanim u Osijeku?
-"Gledajte, ja sam zadovoljan igrom koju smo polučili, no ono što nas jako smeta je nepravda, jer kako ćete vi igračima reći da daju sve od sebe ako znate da ni to nije dovoljno, dakle te neke sudačke više sile u mnogom nam štete i ovo je uistinu postalo nakaradno."

Što vas je najviše zasmetalo kod suđenja suca Mlinara?
-"Usudio bih se reći da je sudac Mlinar sudio po nalogu nekoga. Neznam koga niti ću to vjerojatno ikad doznati ali i više je nego očito da je npr., naš kapetan Surać dobio prvi žuti karton nakon jedne obične bezazlene situacije, da bi na kraju dobio crveni karton nakon prekršaja kojeg je samo sudac Mlinar i nitko na svijetu vidio. Zamislite, iskartonirao je čak petoricu zadarskih igrača u prvom poluvremenu.

Također bih volio kazati kako je dosudio jedan vrlo dvojben jedanaesterac kojeg ja nebi dosudio niti najgorem neprijatelju, ali to kao i sve što nam je učinio na toj utakmici ide na njegovu dušu."

Tko je 'Osiječki dirigent'?
- "I sam predsjednik udruge prvoligaša kazao je kako se utakmice namještaju, što postaje očito iz kola u kolo, jer se vuku nevjerojatne situacije i repovi koji ostaju, naravnom na štetu klubova. Pa da li je uistinu Osijek toliko darovit grad da ima čak šest(6) prvoligaških sudaca? Nešto tu nije u redu i tome se mora stati na kraj što je prije moguće."

Josip ButićŠto o svemu misli pomočni trener NK Zadar, Josip Butić?
U razgovoru sa Josipom Butićem, pomoćnim trenerom NK Zadar također se da iščitati velika doza ogorčenja:

-"Imamo dosta negativnih iskustva sa Mlinarom i to već drugi ili treći put i to više ne spada pod slučajnost. Očitovali smo se, što ste i sami vidjeli, ali i dalje mislim da je došao suditi s namjerom. Jer možeš napraviti jednu - dvije greške, ali svih devedeset minuta... po meni je ono što je on radio bilo ciljano.

Glupo mi je sada optuživati nekoga, ne želim okriviti Osijek da su oni možda krivi za takvo suđenje, ali očito je da sudac Mlinar ima nešto protiv Zadra i to pokazuje nepravednim i lošim suđenjem na našu štetu. Dakle, došao je po zadatku.

Isto tako moram istaknuti da u devedesetoj minuti kada je Bilaver dobio crveni karton, to je bilo ajmo reći 'ok', dakle neka slobodna sudačka procjena. Kao što je i sam Mateo Beusan kazao u emisiji(HNL), sudac je trebao drugačije reagirati te je mogao obojici dodjeliti žute kartone, s obzirom da se igrala zadnja minuta susreta. Sve u svemu, nismo zadovolni sa suđenjem i nadamo se da će se stati na kraj ovim besmislicama.

Protiv Međimurja idemo na pobjedu i pokazat ćemo da sve ove pobjede koje smo do sada ostvarili nisu bile samo slučajnost."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.