Ah, ta bacanja: Hapoel Jeruzalem - KK Zadar 84-83
Piše: R. Morović | Objavljeno 27.11.2007 u 21:58.
ZDNews.hr

U 5. kolu Zadrani u Jazinama dočekuju francuski Strasbourg


Jeruzalem, 28.studenog 2007.
Goldberg Arena
4.kolo ULEB kupa
Gledatelja: 2500

Hapoel Jerusalem - KK Zadar 84-83
(27:22, 23:21, 13:18, 21:22)

Suci: Iztok Rems (Slovenija), Miroslav Tomov (Bugarska) i Rustu Nuran (Turska)

Hapoel Jeruzalem: Mor, Curry 8, Hagag 19, Shason 13, Markovich, Pniny 3, Roberson 2, Orland, Simchovitch, Slaughter 3, Bowers 10, Arnold 26
Trener: Dan Shamir

KK Zadar: Gečevski 22, Brewer 18, Stallworth 13, Štimac 9, Stipčevič 6, Johnson 11, Lalić 2, Macura 1, Barać 1, Prostran
Trener: Aleksandar Petrović


U 4.kolu skupine "I" ULEB kupa košarkaši Zadra nesretno su poraženi na gostovanju u Jeruzalemu od domaćeg Hapoela. Iako je Zadar u dva navrata u posljednjoj minuti utakmice imao 3 poena prednosti, a uz to čak i četiri slobodna bacanja, Brewer nije realzirao niti jedno, te su domaći na koncu tijesno pobijedili rezultatom 84-83.

Prvo poluvrijeme

Zadar je susret otvorio tricama Brewera i Stallwortha, te poveo 0-6, no domaći uzvraćaju serijom 11-0, preuzimaju kontrolu nad susretom i na kraju prve četvrtine vode 27-22.

Izraelci su i u drugoj četvrtini nastavili u sličnom ritmu, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 50-43 u korist Hapoela.

Drugo poluvrijeme

Ipak, po povratku iz svlačionice Zadrani su zaigrali puno čvršće i agresivnije u obrani, a domaći su prvi koš iz igre zabili tek nakon šest minuta.

Hapoel se uz pomoć uzavrelih navijača ipak probudio, te je uskoro pogotkom Drora Hagaga poveo sa +11, 54-43. Djelovalo je tada kako Zadar više nema snage i kako će Izraelci lako do nove domaće pobjede, no dogodilo se upravo suprotno.

Zadar radi seriju 11-0, te prelazi u vodstvo 58-59, a u posljednju četvrtinu ulazi se praktički u egalu, rezultatom 63-61 u korist Hapoela.

Posljednjih deset minuta igre još su jednom pokazali koliko je trener Aco Petrović u pravu kada govori kako Zadar ima "kratku klupu".

Zadrani su dvije minute prije kraja imali vodstvo 81-75, no u tom trenutku kao da su se prepali pobjede, a na scenu je stupio junak utakmice Jamie Arnolds koji je sa osam pogodaka u završnici odveo Hapoel do pobjede.

Tragičar je postao Corey Brewer koji je promašio četiri slobodna bacanja u posljednjoj minuti, a od toga dva 13 sekundi prije kraja pri rezultatu 83-83. Gečevski tada radi prekršaj, a Slaughteru je jedno bacanje dovoljno za konačnu pobjedu Izraelaca 84-83.

Statistika

Prvo ime susreta svakako je Jamie Arnolds sa 26 poena, 12 skokova, 8 iznuđenih prekršaja i valorizacijom 42. Kod Hapoela vrlo dobri bili su još i Dror Hagag sa 19 koševa (3/3 za tricu) i 7 asistencija, te Shason sa 13 poena (3/3 za tricu) i 5 skokova.

Kod Zadra, Gečevski 22 poena (4/5 za tricu) i 8 skokova, Brewer 18 poena (3/8 bacanja!). Stallworth je dodao 13 koševa (3/4 za tricu), a Juby Johnson 11.

Od 18 slobodnih bacanja Zadar je ubacio samo 50% što je sigurno jedan od primarnih uzroka poraza. Opravdanja su u svakom slučaju "kratka klupa", ritam od dvije utakmice tjedno, te dugačak put, a koliko će Zadar izdržati s ovako, ipak iznenađujuće dobrim rezultatima, pokazat će vrijeme.

Statistika!

Trener KK Zadar Aleksandar Petrović nakon utakmice:

"Za Zadar je Božić počeo danas jer imamo poklone. Ova je utakmica za Hapoel bila pravi poklon. Na sličan način smo izgubili utakmicu u Kazanu i to boli. No ako sagledamo sve skupa potpuno je razumljivo zašto moj najbolji igrač promaši četiri slobodna bacanja u posljednjoj minuti. On je igrač za 25 minuta, a ja sam ga morao koristiti više zbog ozljede Stipčevića.

Odigrali smo odličnu utakmicu ali razlika između Zadra i ostalih momčadi u ovoj grupi je ta što mi nemamo deset igrača kao neki drugi klubovi. Imamo kraću klupu i to je vjerojatno razlog zbog kojega smo izgubili ovu utakmicu."

Trener Hapoel Jeruzalema Dan Shamir:

"Za pobjedu od "pola koša" u ovakvim utakmicama morate imati dvije stvari: prvo sreću, a mi smo je imali dosta u posljednjoj minuti ali i velike poteze velikih igrača. Mi idemo uvijek na igru kolektiva ali znamo da u ovakvim utakmicama poneki vrhunski potez može donijeti pobjedu.

Mi smo puno bolje otvorili utakmicu ali su se oni držali u igri ponajviše zahvaljujući tricama. U drugom poluvremenu oni su preuzeli kontrolu nad susretom ali mi smo imali te dvije stvari koje su nam na kraju donijele pobjedu.

Zadar je igrao odlično, a trener Petrović odradio je sjajan posao. Ipak, i dalje vjerujem da je momčad koja dobije utakmicu, bez obzira kako ta pobjeda došla, bila bolja momčad tu utakmicu."

Rezultati 4.kola skupine "I" ULEB kupa:

Unics Kazan vs. PGE Turow 75-80
Hapoel Jerusalem - Zadar 84-83
Strasbourg - EiffelTowers 97-85

Tablica nakon četiri odigrana kola

1. Hapoel Jerusalem......3-1 (34)
2. Turów Zgorzelec........3-1 (33)
3. Strasbourg................2-2 (-1)
4. EiffelTowers..............2-2 (-10)
5. KK Zadar..................1-3 (-3)
6. Unics Kazan.............1-3 (-53)

Parovi 5.kola (4.prosinca 2007.):

KK Zadar - Strasbourg
PGE Turów Zgorzelec - Hapoel Jerusalem
EiffelTowers - Unics Kazan

Pogledajte foto galeriju sa utakmice

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.