Mlinar samlio Zadrane: NK Osijek - NK Zadar 1-0
Piše: R. Morović | Objavljeno 24.11.2007 u 17:34.
ZDNews.hr

Ni blizu igre iz prvog dijela prvenstva kada je Zadar deklasirao Osijeka sa 5-1


Osijek, 24. studenog 2007.
Sedamnaesto kolo T-com 1. HNL
Stadion Gradski Vrt
Gledatelja: 1000
Vrijeme: hladno

NK OSIJEK – NK ZADAR 1-0 (poluvrijeme: 1-0)

SUDAC: Marin Mlinar (Zagreb)
Pomoćnici: 1. Boško Vukušić (Zagreb), 2. Danijel Munić (Bregana)

STRIJELAC: 1-0 Jukić (23.-11m)

ŽUTI KARTONI: Jukić (24.), Pranjić (57.), Todorčev (67.), Pavličić (90.) (Osijek) ; Parmaković (11.), Župan (32.), Elez (34.), Surać (41., 54.), Balašković (45.), Milin (71.) (Zadar)

CRVENI KARTONI: Vida (90.) (Osijek) ; Surać (54.), Bilaver (90.) (Zadar)

IGRAČ UTAKMICE: Marko Dinjar (Osijek)

NK OSIJEK: Skender, Višević, Lopes, Smoje, Pranjić, Dinjar (od 82. Pavličić), Todorčev, Lončarević (od 64. Vida), Šolić, Jukić, Primorac (od 64. Nikšić).
Trener: Ilija Lončarević

NK ZADAR: Subašić, Puljić, Batkoski, Parmaković, Tomasov (od 71. Ćustić), Milin, Elez, Surać, Balašković (od 78. Bilaver), Župan (od 77. Mitrović), Terkeš.
Trener: Dalibor Zebić


U 17. kolu Prve HNL nogometaši Zadra poraženi su na gostovanju u Osijeku. Pred oko tisuću gledatelja u "Gradskom Vrtu" domaći je Osijek slavio rezultatom 1-0 zahvaljujući pogotku Jukića s bijele točke u 23. minuti.

Loša igra, još gore suđenje i sedma uzastopna utakmice bez pobjede. Zadrani se iz Osijeka vraćaju s osjećajem da su danas definitivno mogli do boda. Trener Zebić se, nakon dvotjedne pauze, odlučio vratiti formaciji s jednim napadačem (Terkeš), a mjesto na lijevom boku ponovno je pripalo Elezu, dok je Ćustić susret počeo na klupi.

Ako je suditi po izvještaju novinara koji su prisustvovali ovom susretu Osijek je od samoga početka bolje stajao na terenu i u nekoliko navrata zaprijetio Subašiću preko raspoloženih Lončarevića i Dinjara.

1-0 Jukić 23.

No glavnu je ulogu uskoro preuzeo glavni sudac utakmice Marin Mlinar koji je jedno povlačenje Batkoskog nad Primorcem u kaznenom prostoru okarakterizirao kao prekršaj i dosudio najstrožu kaznu.

"Oko sokolovo" Mateo Beusan sa stopostotnom je sigurnošću potvrdio dobru odluku suca Mlinara, no mnogi bi stavili "ruku u vatru" kako se ovakav jedanaesterac ne bi sudio za neke malo moćnije klubove.

Stjepan Jukić gađao je i pogodio donji desni kut Subašićeva gola, a pokazat će se kasnije da je to bio pogodak vrijedan tri boda za Lončarevičevu momčad.

Do kraja poluvremena domaći su imali još nekoliko dobrih prilika, no udarce Šolića i Primorca, odličnim je obranama zaustavio Danijel Subašić.

Najbolju priliku za izjednačenje Zadar je imao početkom drugog poluvremena kada je Tomasov vrlo dobro pronašao Župana, no njegov udarac Skender odbija u korner.

Ako se kod jedaneasterca za Osijek sa tv snimke nije moglo prosuditi o čemu se točno radi, za crveni karton Jakovu Suraću sa sigurnošću možemo reći kako je velika sudačka pogreška.

Kapetan Zadra trčao je za jednom loptom na sredini terena i pritom imao najnormalniji duel sa Ivom Smojom. Surać je prije došao do lopte, a kako je lijepo rekao Mateo Beusan u emisiji HNL, što je tu sudac Mlinar okarakterizirao kao prekršaj za žuti karton "znaju samo on i Bog".

Bio je to Suraću drugi žuti karton na današnjoj utakmici i zadrani su tako od 54. minute morali igrati bez kapetana. Postalo je sve izglednije da će tri boda ostati u Gradskom Vrtu. Do kraja utakmice bilo je još prigoda sa obje strane, no sve je to još jednom zasjenio sudac Mlinar u 90. minuti.

Prvo je dosudio prekršaj za Zadar na sredini igrališta, a nakon što je Domagoj Vida uzeo loptu kako bi "ukrao" još malo vremena Bilaver je nasrnuo na njega ne bi li što prije nastavio igru.

Došlo je do kolektivnog naguravanja, no bez ozbiljnijih udaraca, a sudac Mlinar na kraju je odlučio crvenim kartonima u svlačionicu ispratiti upravo Bilavera i Vidu.

Pobjeda Osječana nije nezaslužena, no Zadar je, uz malo sreće, bez problema moga do boda. Ovako prvenstveni post Zebićeve momčadi traje već sedam kola, no pobjeda može i mora stići već u subotu kada na Stanove dolazi Međimurje.

Čakovčani su jučer, do pet minuta prije kraja, držali u šaci lidera prvenstva Dinama, a u prethodno su remizirali s Hajdukom na Poljudu, no Zadar mora pokazati kako nije zaboravio pobjeđivati i uvjereni smo kako će protiv Međimurja to i dokazati.

Rezultati 17.kola T-Com 1. HNL:

Zagreb – Hajduk 1-0 Ibričić (15.)

Varteks – Šibenik 3-0 Brezovec (35.), Mujanović (42.), Semler (90.)

Međimurje – Dinamo 1-1 Milardović (44.), Vugrinec (85.)

Cibalia – Inter Zaprešić 2-0 Bagarić - 11m (65.), Malčić (84.)

Slaven Belupo – Rijeka 1-0 Šehić (83.)

Osijek – Zadar 1-0 Jukić (23.)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.