Subota, 20 sati, dvorana Jazine: KK Zadar - KK Vojvodina
Aco Petrović uoči Vojvodine: "Nastaviti pozitivan niz"
Piše: R. Morović | Objavljeno 23.11.2007 u 10:51.
ZDNews.hr

Trener KK Zadar Aleksandar Petrović na jutrošnjoj press konferenciji Foto: ZadarSport / kvojvodinasrbijagas.org.yu



















U Hramu košarke jutros je održana redovita press konferencija na kojoj je trener KK Zadar Aleksandar Petrović najavio sutrašnju utakmicu 11.kola NLB lige protiv Vojvodine iz Novog Sada.

"Prije svega bih iskoristio ovu priliku da čestitam Biliću i nogometnoj reprezentaciji na onome što su napravili jer je bilo stvarno veličanstveno gledati jednu našu momčad kako bez kompleksa na onakav način i na onakvoj pozornici igra onako briljantnu utakmicu.

Što se tiče Zadra, sutra nas očekuje jedna neugodna utakmica iz više aspekta. Vojvodina ima skor 5-5 i ovog trenutka puno bolje stoji na terenu nego li to njeno ime sugerira. Moj prvenstveni zadatak je da igrače kroz treninge i kroz snimku koju ćemo pogledati popodne upozorim na sve zamke koje nosi ta utakmica.

Znam da će naši navijači biti u solidnoj formi kao i uvijek, no niti oni ne smiju procijeniti Vojvodinu kao novog člana NLB lige već kao momčad koja može, ukoliko joj se to dozvoli, biti izuzetno opasna. Momčad koja je pobijedila Zagreb u Zagrebu sa 20 koševa prednosti sasvim sigurno zaslužuje takav respekt.

Ištvan NemetŠto se tiče igre, oni igraju sa dva različita koncepta, petorkom sa i bez Nemeta. Uvijek počinju utakmicu bez Ištvana Nemeta. To je igrač koji je bio član Benettona iz Trevisa, pa Prokom Sopota, a sada je završio u Vojvodini.

Bez njega igraju maksimalno agresivno, korektno i disciplinirano, a onog trenutka kada on uđe igra Vojvodina dobiva rizik jer on ima pravo na prvi šut. Radi se o ljevorukom šuteru koji je izuzetno opasan ako mu se dozvoli da uđe u seriju.

On ne igra više od 20-22 minute i to negdje od početka druge četvrtine pa na dalje i tada ulazi u seriju vrlo kvalitetnih šuteva kada čitava momčad radi puno blokada za njega. Mi moramo biti pripravni kako na jednu tako i na drugu opciju.

Miloš BojovićŠto se tiče njihove startne petorke ona funkcionira prije svega defanzivno i radi izuzetan pritisak na loptu. Dominira, prošle godine najbolji strijelac Srpske lige, Miloš Bojović koji je i po valorizaciji bio njihov najbolji igrač te lige.
Trener im je Ivica Mavrenski i sigurno je da se radi o jednoj izuzetno stabilnoj momčadi.

Nama treba agresivna igra kako ne bi dozvolili da kroz duži niz minuta Vojvodina održava svoju igru. S druge strane, bili bi glupi kada bi na jednoj ovakvoj utakmici, gdje a priori svi smatramo Zadar favoritom, zbog nekakvog lošeg pristupa riskirali da prekinemo pozitivni niz koji nas ovog trenutka drži na trećoj poziciji. A to nam, ukoliko ovako nastavimo, može sutra donijeti i borbu za poziciju više.

Pred nama je imperativ pobjede ali mislim da ćemo se znati nositi s tim i da ćemo se dobro pripremiti za sutrašnju utakmicu.

Jučerašnji trening je bio apsolutno baziran na defanzivnim zadacima iz razloga što sam htio provjeriti da li je ono što se dogodilo protiv Eiffel Towersa bio izolirani slučaj ili pokazujemo znakove umora. Međutim, vidio sam jednu izuzetno dobro raspoloženu momčad i nadam se da ćemo u takvom nizu nastaviti.

S obzirom da se u posljednje vrijeme strahovito puno trošio jučer sam oslobodio Brewera tog izuzetno zahtjevnog i agresivnog treninga, međutim u kontekstu koliko on igra u ovim posljednjim utakmicama taj dodatni dan odmora će mu sasvim sigurno dobro doći i ništa neće izgubiti na kvaliteti igre koju je prezentirao u posljednjih mjeseca dana."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.