Večeras u 20 sati: Eiffel Towers - KK Zadar
Piše: R. Morović | Objavljeno 20.11.2007 u 1:13.
ZDNews.hr

Detalj sa utakmice Turow - Eiffel Towers 80-65 Foto: Grzegorz Bereziuk (Słowo Sportowe)


Košarkaši Zadra danas u 3.kolu ULEB kupa gostuju u Nizozemskom Den Boshu. Protivnik im je trenutno trećeplasirana momčad nizozemskog prvenstva Eiffel Towers koja je, kao i Zadar, u prva dva kola ubilježila gotujući poraz i domaću pobjedu.

Nizozemci su u prvom kolu teško poraženi na gostovanju u Poljskoj gdje ih je Turow uvjerljivo svladao sa 80-65, dok su u drugom kolu napravili svojevrsno iznenađenje pobijedivši na domaćem parketu Hapoel Jeruzalem sa 101-94.

U domaćem prvenstvu "Towersi" imaju 9 pobjeda i 3 poraza, a ispred njih su, sa omjerom 9-2 i utakmicom manje, Upstairs Weert i MyGuide Amsterdam. Prvi od tri poraza doživjeli su u 6. kolu u Nijmegenu 93-92, a poraženi su još i na gostovanjima u Groningenu 88-83 i Amsterdamu 92-80.

Evo kako je sutrašnju utakmicu najavio trener košarkaša Zadra Aleksandar Petrović:


"U prve dvije utakmice Eiffel Towersi su imali polovičan učinak. U prvoj ih je utakmici Turow demolirao na jedan apsolutno nevjerojatan način gdje su Poljaci u pojedinim fazama utakmice imali 28 koševa prednosti. Tek u posljednjoj četvrtini su nizozemci to uspjeli malo sniziti i doći na podnošljivih -15. U drugoj utakmici smo vidjeli kako su oni u principu demolirali Hapoel Jeruzalem.

To je momčad prepuna amerikanaca, što naturaliziranih što ovih sa putovnicom. Unutarnjom igrom im dominira Brandon Kurtz, tamnoputi centar visine 208. Trče i igraju individualnu košarku što znači strahovito puno igre "jedan na jedan" i pokušaj dominacije Brandona Kurtza u reketu.

Dok smo se za Turow morali pripremati kolektivno, za ovu se utakmicu moramo individualno pripremiti. Moram servirati igračima individualne karakteristike pojedinih njihovih igrača kako bi ih na taj način limitirali. Jer kad imate previše amerikanaca unutar momčadi morate voditi računa o njihovim individualnim karakteristikama.

Na posljednjoj je utakmici izuzetno dobro odigrao Young koji je protiv Hapoela zabio 29 koševa međutim bitniji je jedan drugi statistički podatak, a to je da je na toj utakmici šutnuo 21 loptu od čega 11 trica. Sasvim je sigurno da je on taj koji će morati biti limitiran zajedno s ovim dečkom koji je stvarno dominantan i koji je jedini na utakmici protiv Turowa pružio otpor, a to je Brandon Kurtz."


O Šarliji i Marčinkoviću.

"Dogovorili smo se da na ovim dužim putovanjima od 5-6 dana njih dvojica ostaju u Zadru i igraju utakmice jer u ovom frekventnom načinu igranja gdje se igra svaka tri dana nemamo previše vremena za trening, a za njih bi bilo gubljenje vremena ako idu s nama na put. Mislim da imaju više koristi od toga da treniraju tu i igraju za Jazine."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.